Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 46 минута, Tumaralo. рече

Šta ćemo na onom svetu bez tela?

Mislio si reći sa tijelom ili ?

Subotari kažu da ćemo biti vaskrsnuti kao Lazar. Dakle isto kao sad samo isceljeni i večni i biće nam kul.

Subotari ne vjeruju u vaskrsenje, oni zapravno ne znaju ni u sta vjeruju. Vjeruju vise u subotu nego u Hrista.

Pravoslavni kažu da idemo u nekakvu nematerijalnu, mističnu realnost, zar ne? Zajednica sa Troičnim Bogom?

U nematerijalnu!!!! Gdje nadje to?

U tom slučaju, šta će nam telo? Čemu mozak? Čemu propadljiva i promenljiva sećanja, karakter, pamet i ostalo... ?

Puno pitas, to niko nikad nije odgonetnuo od kad je Crkve i svijeta. Saznaceno kad se preselimo u vjecna lovista :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

пре 2 минута, Avocado рече

@Bokisd 

Dosadilo mi odgovaranje na nebuloze koje pišeš. :mahmah:

ok,...veruj mi, bas nesto razmisljam (dok sedim za stolom na stolici i veceram... :D),...uf, dokle ce ide',...samo nesto, moja osnovna pretpostavka jeste da prirode postoje po nepromenjenom poretku stvaru, sto  Damaskina u filosofskim poglavljima govori o tome i ako nekog bas interesuje kako se to objasnjava i ne zeli da slusa boksita, ...moze da uzme knjigu  i procita kako se opsirno obrazlaze,... naravno, to je samo jedan model od mnogih drugih modela koji postoje i koji se bave nacinom na koji postoji priroda...

pravo da ti kazem, bilo mi je nekako i zadovoljstvo da pricam sa tobom na ovu temu... :osmeh:

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Tumaralo. рече

Znam lično za jedan slučaj kada je čovek pretpreo potres mozga i od glupog postao ultra inteligentan :D Bez zezanja.

Шта кажете да изгазимо мало попа, можда му се мозак рашчепи?:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Tumaralo. рече

Šta ćemo na onom svetu bez tela?

Ниси читао Аву: по смрти одмах васкрсавамо у телу. Не идемо у никакве нематеријалне светове, и нема никакве душе која би могла постојати без тела. 

На тој теми су прсли Кратос и Боксит. Кратоса су блокнули јер је почео да се непримерено изражава зато што је доживео посихичку декомпензацију. :bu:   

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

@Bokisd 

Dosadilo mi odgovaranje na nebuloze koje pišeš. :mahmah:

Ти си последњи Хајлендер који пострада од Бокситове руке!:))

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Плаво Небо рече

У његово време нису постојале могућности за нека оваква истраживања. За разлику од неких који и поред свега данас исмевају ове научне чињенице, њему слични докази да је Бог Створитељ нису били потребни.

Баш тако. Али замислимо хипотетичку ситуацију да је св.вл.Николај дошао анонимно на ову тему као члан форума. Напали би га агресивно овај нушићевски др који појма нема о теми и ових неколико који никако да повежу ствари како је "мрачњак", оваки, онаки... Они "знају боље" :)):)):))

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

Можда је неумесно

Није можда него јесте неумесно. Ово што пише овај самопрокламовани "учитељ" није више само комично, већ и жалосно са обзиром колико велики недостатак интелигенције он показује. Критика еволуционих лажи и бајки је заснована управо на томе да се Бог потпуно деградира хипотезом која умањује и потцењује Његову стваралачку моћ. На страну то што иста нема везе са мозгом.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Zoran Đurović рече

Рачунам на интелигенцију оних који ме читају дуже па разумеју мој смисао за хумор.  

Е то ти морам признати... Смисао за хумор ти је врхунски-толико будалаштина напишеш мислећи да си открио нешто јако паметно да се увек слатко насмејем :)):)):))

Навијам за тебе, само напред :))

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, grigorije22 рече

Dokazi da je Bog stvoritelj. Ne mozete to da dokazete u situaciji kada na Zemlji ima 90% nepravde a 10% pravde. Neko ko dozivi licnu tragediju ne moze nista da ubedi u Bozje postojanje, ponajmanje da li muva desetinama puta ima kompleksnije oci od bilo cega sto je covek stvorio. 

То је сасвим друго питање, и то веома битно, али није у контексту теме. Шта ко има да ти доказује, верујеш сам или не верујеш у Бога који је Створитељ и који трпи и допушта привремену неправду, али који ће једном донети вечну правду. 

А много тога око правде-неправде импутирамо и ми сами, то су најчешће веома субјективна виђења. Често себе сагледавамо исувише субјективно, а вала и друге.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Шта кажете да изгазимо мало попа, можда му се мозак рашчепи

:))

Теби је јадниче весели остало само да сањариш пошто ти памет није јача страна, а што си обилно доказивао и доказивао изнова овде :)):)):)).

И могу ти рећи, доказао си из прве, ниси морао даље да се доказујеш као комплетно недорастао теми што се тиче интелекта и образовања:)).

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

И могу ти рећи, доказао си из прве, ниси морао даље да се доказујеш као комплетно недорастао теми што се тиче интелекта и образовања

Ajd sad ovako realno da sagledamo stvari:

Otkud ti obraz da se ovako obraćaš Đuroviću? Možda možeš da se ne slažeš s njim, ali otkud ti pravo da mu kažeš da nema intelekta ni obrazovanja? 

Šta si ti? Običan seoski pop, sa srednjom bogoslovskom školom, govoriš srpski i jedva znaš da nacrtaš čiča glišu uz par pokušaja pokretanja nekih propalih projekata na internetu, i nula ljudi koje si privukao vjeri. 

Đurović za razliku od tebe ima doktorsku disertaciju na jednom od najprestižnijih hrišćanskih univerziteta, govori pored materenjeg i engleski i italijanski, grčki i pomalo razumije i latinski, ima umjetničku komponentu da slika prelijepe ikone i freske i privodi ljude vjeri. Neko ko ima doktrosku disertaciju, govori tri jezika, i ima umjetničko umjeće je sve samo ne bez intelekta i obrazovanja. Stvarno bi trebalo da se poklopiš ušima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Ниси читао Аву: по смрти одмах васкрсавамо у телу. Не идемо у никакве нематеријалне светове, и нема никакве душе која би могла постојати без тела.  

Odmah vaskrsavamo u telu?

Pa kako su onda svetitelji kojima se molimo - živi? 

U kom materijalnom svetu oni žive ?

@Justin Waters

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...