Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Avocado рече

Međutim, imamo prilično dobre dokaze da se čovek razmnožavao sa nekim izumrlim vrstama primata, pre svega sa neandertalcima.

И тако настаде свиња из Небраске.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Heraklit рече

Toliko su imali tih dokaza da se prosto vrištalo od njih,nego im bilo dosadno pa kao aj malo da falsifikujemo dokaze :))

Do sudnjeg dana će te u očaju ponavljati piltaundskog čovjeka, svinju iz nebraske i hekelove embrione koje su sami naučnici razotrkrili kao falsifikate. To sve bilo najkasnije do 1920tih....ima li što god novog? Sad je 2019-ta.

S druge strane nikad nećete naći nijednog kreatarda koji je prepravio samog sebe ili rad drugih kreatarda. Sve same nepogrešive pape. Kreatardi jednom nešto kažu to postaje dogma bez obzira koliko je glupo, a sve što su dosad beketali je gomila nebuloza.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Heraklit рече

Toliko su imali tih dokaza da se prosto vrištalo od njih,nego im bilo dosadno pa kao aj malo da falsifikujemo dokaze :))

Немој тако...имају прилично добре доказе :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Do sudnjeg dana će te u očaju ponavljati piltaundskog čovjeka, svinju iz nebraske i hekelove embrione koje su sami naučnici razotrkrili kao falsifikate. To sve bilo najkasnije do 1920tih....ima li što god novog? Sad je 2019-ta.

S druge strane nikad nećete naći nijednog kreatarda koji je prepravio samog sebe ili rad drugih kreatarda. Sve same nepogrešive pape. Kreatardi jednom nešto kažu to postaje dogma bez obzira koliko je glupo, a sve što su dosad beketali je gomila nebuloza.

Kaže čovek koji veruje u crteže kao naučne dokaze:)).I da ti malo unesem svežeg vazduha u toj promaji u lobanji,ako si čitao ja nigde nisam zastupao bilo kakav kreacionizam,jednostavno smatram da TE nema dovoljno dokaza za to što tvrdi i imam pravo da je kritikujem.Ti ako su alfa režimu mozga ja nisam.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Heraklit рече

А кад опет неки научници разоткрију данашње фалсификате, они ће рећи ''Па научници су то раскринкали и све довели у ред са правим доказима''.

Кад си научник можеш да зајебаваш народ како оћеш.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Heraklit рече

Još kad bi nam pokazao genetsku razliku između neandertalca i čoveka bilo bi dobro al to su bulažnjenja tipa veća lobanja manji đoka ko da das svi imaju isto đokice i iste lobanje,smešno.

Nešto ovako:

https://www.researchgate.net/publication/315673731_Visualization_of_Distinct_DNA_Regions_of_the_Modern_Human_Relatively_to_a_Neanderthal_Genome

?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече
пре 19 часа, Avocado рече

Kažem da niko ne tvrdi da će kafa postati šećer... nauči da čitaš...

Зар не говоримо сво време како се кафа претвара у шећер?:tv:

Тако ти и треба кад кафенишеш са Бокситом!:))

sta bi oce, sa tvojom tvrdnjom u prici oko kafenisanja da kada se pomesaju dve supstance , treba postati neka treca, nova supstanca,:D .... kao sto kod kafenisanja postoji pretpostavka,...  kafa pretvara u secer ... :pivo:

( kratko, da ne otvaram ponovo kafenisanje,... model analogije koje je boksit prezentovao (:smeh1:) ima mogucnost i da kafa ne postane secer, kada je odnos kafe i secera 50 : 50%, i kada imamo neku zasecerenu kafu ili kafu prezasecerenu,.... sto je  prakticno nepoznato koja je supstanca i jedinjenje u pitanju i samim time sto postoji mogucnost i verovatnoca da je ili jedno ili drugo,... po kontekstu kafenisanja sleduje da ,.....ili jeste ili nije TE, samim time nije 100% opovrgnuta evolucija ni potvrdjena,...kroz makro evoluciju..,.... naravno to je analogija, logicka stvar i tako je i treba i posmatrati,  ..)

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Heraklit рече

Kaže čovek koji veruje u crteže kao naučne dokaze:)).I da ti malo unesem svežeg vazduha u toj promaji u lobanji,ako si čitao ja nigde nisam zastupao bilo kakav kreacionizam,jednostavno smatram da TE nema dovoljno dokaza za to što tvrdi i imam pravo da je kritikujem.Ti ako su alfa režimu mozga ja nisam.

Možda ne zastupaš kreacionizam, a po svojoj prilici ne zastupaš ništa, a kritikuješ nešto, što je odraz šupljoglavosti. Ni ti ni bilo ko drugi ne može da kritikuje TE, a da ne pokaže šta je to u TE pogrešno, i da ponudi alternativno objašnjenje koje je moguće verifikovati ili u naučnom smislu oboriti. Do sad si bio genijalno glup, tražeći DNK iz fosila, ili dokaze da se sunđeri nastali od ameba. Da vidimo šta će biti dalje od tvoje genijalnosti zatraženo. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Што сте досадни са том глупавом анологијом кафе и шећера . 

Рецимо да Клауд боја затрпамо са   1000 тона соли (нећу рећи сУ нечим другим :ani_biggrin:) да ли ће и даље та смеша бити со или  клауд бој :smeh1: или да га затрпавамо сваки дан са по тону соли и помешамо, шта ћемо добити...претпостављам да ће то и даље бити  клауд бој, затрпан са милионе тона соли.....хах 

• Хахаха 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Možda ne zastupaš kreacionizam, a po svojoj prilici ne zastupaš ništa, a kritikuješ nešto, što je odraz šupljoglavosti. Ni ti ni bilo ko drugi ne može da kritikuje TE, a da ne pokaže šta je to u TE pogrešno, i da ponudi alternativno objašnjenje koje je moguće verifikovati ili u naučnom smislu oboriti. Do sad si bio genijalno glup, tražeći DNK iz fosila, ili dokaze da se sunđeri nastali od ameba. Da vidimo šta će biti dalje od tvoje genijalnosti zatraženo. 

Već sam ti rekao ne možeš da naučnom metodom testiraš bilo koju tvrdnju o nastanku novih vrsta jer nema vremena.Prosto ko pasulj.Dakle veruj al nemoj da mi se pozivaš na naučni metod.Inače DNK iz fosila može da se izvuče al neću ja da vas informišem,jer ste vi pametni.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Heraklit рече

Već sam ti rekao ne možeš da naučnom metodom testiraš bilo koju tvrdnju o nastanku novih vrsta jer nema vremena.Prosto ko pasulj.Dakle veruj al nemoj da mi se pozivaš na naučni metod.

Opet si zaboravio na razlike između "Kratosovog metoda" i naučnog metoda i počeo da baljezgaš o naučnom? :)

Kratosov metod je taj koji za testiranje neke hipoteze o nekom fenomenu zahteva da se posmatra taj fenomen, od početka do kraja... po Kratosovom metodu, ako sudija ne može da se vrati u prošlost i posmatra ubistvo, ne postoje nikakvi dokazi koji mogu da ga uvere u to ko je ubica...

Naučni metod, za razliku od Kratosovog, hipoteze o nekom fenomenu testira tako što posmatra činjenice koje ukazuju na tačnost/netačnost hipoteze... ne mora da posmatra fenomen.

Цитат

Inače DNK iz fosila može da se izvuče al neću ja da vas informišem,jer ste vi pametni.

Naravno da može... jer reč "fosil" znači obuhvata mnogo toga (bilo koji očuvani ostatak organizma stariji od 10.000 godina)... iz mineralizovanih fosila ne može... a u svakom slučaju iz mnogo starih fosila može da se "izvuče DNK" ali ne može da se sekvencira...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...