Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 13 минута, Bokisd рече

obucem neku freak jaknu i izadjem u grad i hodam ceo dan i kada naidjem na nekog lika na pijaci sa istom freak jaknom, ....kazem, koja je slucajnost da smo se bas sad nasli na ovom mestu u istoj freak jakni,....)

Pa da to je to, i tu je mala slučajnost, a poprilično se dešava takav i slični događji. To pokazuje koliko je besmisleno računati vjerovatnoću unazad za stvari i događaje koji su se desili već. Vjerovatnoća se računa unaprijed.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Bokisd рече

koliko razumem ne pricamo da se desio

пре 17 часа, Плаво Небо рече

а колика је математичка вероватноћа да из хаоса, велики прасак, настане ДНК или људски мозак на пример?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Зар чињеница да тело одраслог човека има cca 100 милиона милиона ћелија, а свака има cca 100 милиона милиона атома не говори сама за себе о "случајности"??

Te činjenice same za sebe ne govore apsolutno ništa o "slučajnosti"... i to veoma očigledno...

Da bi izvukao nekakav zaključak o slučajnosti iz ovih činjenica, potrebne su ti još neke premise koje uvezuju i slučajnost u argument.

пре 3 часа, о.Горан рече

Sapienti sat.

Цела ова тема се своди на Sapienti sat.

Da, svodi se na to da kreacionisti iznose teze koje smatraju za sjajne argumente, a koji uopšte i nisu argumenti nego besmislice...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече
пре 22 минута, Bokisd рече

obucem neku freak jaknu i izadjem u grad i hodam ceo dan i kada naidjem na nekog lika na pijaci sa istom freak jaknom, ....kazem, koja je slucajnost da smo se bas sad nasli na ovom mestu u istoj freak jakni,....)

Pa da to je to, i tu je mala slučajnost, a poprilično se dešava takav i slični događji. To pokazuje koliko je besmisleno računati vjerovatnoću unazad za stvari i događaje koji su se desili već. Vjerovatnoća se računa unaprijed

Dobro,ne znam, nisam upoznat sa time kako se racuna verovatnoca unazad, za ovo unapred je logicno da postoji, to je valjda ovo,.... О вероватноћама говоримо једино у спрези са конципираним (не неопходно изведеним) експериментима и прво морамо дефинисати њихове могуће исходе...

https://sr.wikipedia.org/wiki/Теорија_вероватноће

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Bokisd рече

Koliko kapiram stvari (nisam nesto citao o tim stvarima), fora je, recimo da sledece 2019.godine  29, maja u 13h i 29minuta, :D.....dodjes nenajavljeno na isti taj parking i na isto mesto i da opet bude neki cova sa gore spomenutim atributima automobila.... (ne mozes ono sto se vec desilo da uzimas za parametre,.....trebalo je prvo da kazes, idem na parking u 12h i imam takav auto i to sve, pa, da vidim da li cu naici na slican auto,..jer, ja mogu da obucem neku freak jaknu i izadjem u grad i hodam ceo dan i kada naidjem na nekog lika na pijaci sa istom freak jaknom, ....kazem, koja je slucajnost da smo se bas sad nasli na ovom mestu u istoj freak jakni,....)

Питао ме Јефрем да га венчам и да му кумујем... Ја се мислим у себи, а после и жени рекох: Морам да одлетим за Палермо, бићу без динара, а гледај кад ми тај дан и ћале у Краљеву умре! После 6 месеци, одем да венчам Јефрема (иако у беспарици, једва напабирчио за пут, урадио им икону за поклон), после свадбе узмем у хостелу да се одморим, и гледах нешто у служебнику за сутрашњу службу, и бацим га, јер сам лежао на брачном кревету, а он одскочи и лупи ми на мобилни и упали га! Ја му био искључио тон, и видим да ме зове сестра. И каже ми: Умро је! - Ја рекох да нећу моћи да дођем на сахрану, јер немам динара, али се моје палермитанке скупише, а сестрична купи карту, тако да из Палерма одлетех до Рима, а ујутро за Београд... 

Јефрем се одузео кад сам му рекао шта се десило, јер сам му давно био рекао да ће мој ћале умрети тог дана. Најмање 15 година је умирао свакодневно, јер кад год сам га звао, он је имао рефрен: Само што синоћ нисам умро! 

Иначе, кад год сам ишао за Палермо, или је неко умирао, или васкрсавао по молитвама. Скоро сам рекао Габријели да Ђорђина мајка, Антонина, чека да дођем тамо па да је опевам. Сутра вече путујем за Палермо...

Мало је много да су све ово случајне ствари...

18358668_630761543800364_320916172369076 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Питао ме Јефрем да га венчам и да му кумујем... Ја се мислим у себи, а после и жени рекох: Морам да одлетим за Палермо, бићу без динара, а гледај кад ми тај дан и ћале у Краљеву умре! После 6 месеци, одем да венчам Јефрема (иако у беспарици, једва напабирчио за пут, урадио им икону за поклон), после свадбе узмем у хостелу да се одморим, и гледах нешто у служебнику за сутрашњу службу, и бацим га, јер сам лежао на брачном кревету, а он доскочи и лупи ми на мобилни и упали га! Ја му био искључио тон, и видим да ме зове сестра. И каже ми: Умро је! - Ја рекох да нећу моћи да дођем на сахрану, јер немам динара, али се моје палермитанке скупише, а сестрична купи карту, тако да из Палерма одлетех до Рима, са увече за Београд... 

Јефрем се одузео кад сам му рекао шта се десило, јер сам му давно био рекао да ће мој ћале умрети тог дана. Најмање 15 година је умирао свакодневно, јер кад год сам га звао, он је имао рефрен: Само што синоћ нисам умро! 

Иначе, кад год сам ишао за Палермо, или је неко умирао, или васкрсавао по молитвама. Скоро сам рекао Габријели да Ђорђина мајка, Антонина, чека да дођем тамо па да је опевам. Сутра вече путујем за Палермо...

Мало је много да су све ово случајне ствари...

18358668_630761543800364_320916172369076 

(Иначе, кад год сам ишао за Палермо, или је неко умирао, или васкрсавао по молитвама..)

oce, malo da smanjis putovanje u taj Palermo..... :D

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Branka62 рече
пре 16 минута, Bokisd рече

koliko razumem ne pricamo da se desio

пре 18 часа, Плаво Небо рече

а колика је математичка вероватноћа да из хаоса, велики прасак, настане ДНК или људски мозак на пример?

Pa, kako sad da povezem ovo ? :scratch_head:

Mogu samo da nagadjam.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Branka62 рече

Zapitan je nad verovatnoćom nastanka DNK i mozga a oni su se već "desili". :)

Aha,... treba njega da pitas, ali, koliko sam pohvatao kontekst, mislio je na to da su stvoreni  tako, da funkcionisu na bas takav nacin,.... tj. da je potrebno neko ili nesto inteligentno koje ce postaviti da bas tako funkcionisu, tesko moze da bude slucaj ili neka verovatnoca da se bas tako desi (da tako funkcionise)....al' sam ga objasnio... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Zoran Đurović рече

Мало је много да су све ово случајне ствари..

Svi mi smo užasno loši u intuitivnoj proceni verovatnoće.

Očito često putuješ u Palermo a i poznaješ i moliš se za veliki broj ljudi. Nije ni čudo da se ovo dešava.

Zove me telefonom prijateljica. Javim se i kažem kako sam baš mislila na nju. Na to ona meni, kroz šalu, prebaci kako ja ne verujem u takve stvari a eto i meni se dešavaju. Kažem joj da to nema veze jer sam u proteklih mesec dana desetak puta pomislila na nju a da me ona, u tom trenutku, nije zvala. Ništa joj to nije značilo. A žena matematičar.:D

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Атеиста, па агностик, па православац па зилот!:))

Па зурлот....:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Само да вам кажем да случајсности нису случајне....:D

One predstavljaju odgovor Univerzuma na naše misli. One nam predstavljaju dokaz da postoji nešto što nauka još uvek ne može da dokaže i pitanje je da li će ikada moći da dokaže metodama kojima danas raspolaže. Из једног текста....

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

Само да вам кажем да случајсности нису случајне....:D

One predstavljaju odgovor Univerzuma na naše misli. One nam predstavljaju dokaz da postoji nešto što nauka još uvek ne može da dokaže i pitanje je da li će ikada moći da dokaže metodama kojima danas raspolaže. Из једног текста....

Kakav "odgovor univerzuma" crna zeno... bog je jedini, kakvi te univerzumi spopali...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Kakav "odgovor univerzuma" crna zeno... bog je jedini, kakvi te univerzumi spopali...

А је ли ти видиш  да је Универзум великим словима ......:D атеЈисто...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...