Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 4 минута, Рапсоди рече

12:smeha:

Imam prijatelja koji isto tako negira TE. Vjeruje u potop i te gluposti...dosad ga nisam nikad čuo, ali je počeo polako da klizi i u ostale ekstreme. Počeo je sad da vjeruje da su predpotopni ljudi dosegnuli takav nivo sofisticiranosti i tehnologije, da su se igrali sa genetikom pa tako mitska bića iz grčke mitologije, nisu više mitske predstave nego genetski eksperimenti pretpotopnih ljudi, recimo minotaur ili kentaur...itd. 

Eto jedan od mora primjera kako ljudi koji drže da je TE pogrešna naprosto moraju negdje da pričaju gluposti. Prosto moraju...nije moguće naći protivnika TE (slovima nije moguće naći) da ne laprda gluposti na ovoj ili onoj strani. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Justin Waters рече

ali je počeo polako da klizi i u ostale ekstreme

Верујем да хришћани који верују у ТЕ сасвим сигурно, клизе у екстрем атеизма /по систему куване жабе/.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Верујем да хришћани који верују у ТЕ сасвим сигурно, клизе у екстрем атеизма /по систему куване жабе/.

Pogrešno vjeruješ, ali niko ti ne brani. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

Eto jedan od mora primjera kako ljudi koji drže da je TE pogrešna naprosto moraju negdje da pričaju gluposti. Prosto moraju...nije moguće naći protivnika TE (slovima nije moguće naći) da ne laprda gluposti na ovoj ili onoj strani. 

Ти бре прогласи т.е за догму? Пази човече док гледаш друге ти идеш у фанатизам.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Ведран* рече

Попе итд.

Ја нисам професионални биолог а са природним наукама сам одувек јако добро стајао. Зато и износим ставове оних биилога са којима се слажем по начелним питањима. Нисам завршио богословију него гимназију( најјаче одељење у генерацији) а затим сам уписао ПБФ. Иначе, сем запиткивања овог типа ниси се претрго са неким садржајним порукама.

Да ли је Исак, Аврамов син живео 180 година како пише и Библији или не? Да или не, без уобичајног муљања.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Justin Waters рече

A, bre, Justine, ko' da nas manje inteligencije nece odvesti u raj. :0201wink:

Moram nesto da te pitam, stvarno. Ne znam, ti si crkven covek , mislim, onoliko koliko covek ima snagu i volju za crkvu, sluzbe, postove, molitve i slicno ?

Ili, mozda verujes u Boga, ali, ne ides u crkvu ?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Просечан србенда рече

Поруке тог члана не треба уопште узимати за озбиљно

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Ја нисам професионални биолог а са природним наукама сам одувек јако добро стајао

Да ли је то неко некад потврдио, или што си имао 5 из биологије? :)))

пре 5 минута, о.Горан рече

Зато и износим ставове оних биилога са којима се слажем по начелним питањима.

Као што су Јахи и Терзин? :)))

Нисам завршио богословију него гимназију( најјаче одељење у генерацији)

Нама на факултету после првог испита, саопштавајући резултате, један профа рече, ви сте најбоља генерација до сада. А он је био пред пензијом. Каже, само 60% је пало на првом испиту. :)) Обично је просек негде 70-80%.

Ваше одељење је било најјаче од колико 2-3 одељења? :)) То су вам просек подизали зналци природних наука. :)))

пре 12 минута, о.Горан рече

Иначе, сем запиткивања овог типа ниси се претрго са неким садржајним порукама.

Шта да радим кад сам ја овде дошао да нешто научим? :)))

пре 13 минута, о.Горан рече

Да ли је Исак, Аврамов син живео 180 година како пише и Библији или не? Да или не, 

Одговорио сам на то. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Nije nikakva bre dogma, već dobro verifikovana naučna činjenica. Kad neko govori protiv TE, i kad kažem da taj lupa, ne kažem to iz pozicije jer smatram da je TE dogma, već zbog toga što neko ko govori protiv TE laže, petlja i priča gluposti. Kad neko priča protiv TE, isto zvuči kao i kad neko priča protiv okrugle zemlje. 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Justin Waters рече

Prosto moraju...nije moguće naći protivnika TE (slovima nije moguće naći) da ne laprda gluposti na ovoj ili onoj strani. 

Па ево Џастне ти си сада, црно на бело, доказао да је могуће наћи чак и некога ко верује у ТЕ, а да лапрда глупости истовремено. :))

Зашто би онда било необично да и противници ТЕ понекад лапрдају? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Ваше одељење је било најјаче од колико 2-3 одељења?  

У јагодинској генерацији, дакле у то време( генерација 1971, раније сам пошао у школу, ја сам 1972.г.) је било у јагодинској општини неких око 40-так одељења тог годишта. У том одељењу смо нас 3-4 били најбољи.

Иначе, много пропитујеш, а јако мало, да не кажем скоро нимало, памети дајеш заузврат.

Нисам те никад ни питао за Исака, али ајд` нека буде да си одговорио. Ето, можеш ми одговорити опет са да или не. Је ли живео 180 година или не. Само кажеш кратко да или не, хајде, врло просто.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Па ево Џастне ти си сада, црно на бело, доказао да је могуће наћи чак и некога ко верује у ТЕ, а да лапрда глупости истовремено. :))

Зашто би онда било необично да и противници ТЕ понекад лапрдају? 

U kontekstu za i protiv TE....ne u kontekstu za i protiv TE i ostala mišljenja u životu. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Иначе, много пропитујеш, а јако мало, да не кажем скоро нимало, памети дајеш заузврат.

Аспиде, хијене и друга дивљач нису баш паметне као ученици генерације. :)) Како онда да дајем памет? 

Нисам те никад ни питао за Исака, али ајд` нека буде да си одговорио. Ето, можеш ми одговорити опет

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...