Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, о.Горан рече

Али, занимљиви су аршини појединих као дотичног и њему сличних. Сад није никакав проблем то што један самодекларисани безбожник тј. атеиста( што је исто, само је ова прва реч на српском) овде вилени годинама и замајава наивне и неупућене људе еволуционим лажима и бајкама увијајући их вешто у научне обланде, а проблем је ако је чак неко и протестант. Да искључим ту лаж и клевету да је код мене неки "протестантски дух".

Па ако се та "љубав" појединих тако дивно излива на атеисте зар не треба да се излива онда и на евентуалне протестанте? Или не?

Овде се ради о нечему другом. Овде су се неки отворено изјаснили да су библијске личности ништа друго него мит, а ја ћу уместо тог еуфемизма рећи-лаж. Дакле, овде не говоримо о алегоријама, метафорама, параболама, већ о конкретним личностима. Када неко назива Нојеве потомке митом тј. лажима, онда он негира и Аврама који је врло близу Ноја, а самим тим и да је он праотац Јевреја и Арапа. А ко је њихов праотац, то они нека нам кажу овде. Пошто по њима очигледно то није Аврам

@Поуке.орг инфо

Ево, човек и даље шири неистине.

Мене цитира и наводи за болдовано иако НИ ЈЕДНОМ, НИКАД у овој дискусији нисам изјавио НИШТА СЛИЧНО (да су библијске личности мит)

Овакви ад хоминем напади без и једног доказа (да не кажем очигледним кршењем Божије заповести "не сведочи лажно на ближњега свога")  - за разлику од ЈАСНО НАЗНАЧЕНИХ протестантских елемената од стране више теолога и о. Зорана у учењу које овај свештеник излаже - су све време стил писања дотичног.

Нити се слажем са Авокадом у вези еволуције, нити сам аминовао тако нешто. Дотичном је болна тачка што и атеиста примећује не-православне елементе и у томе се слаже са некима од нас. 

Ако ви као свештеници и даље без икаквих проблема дозвољавате пропагирање Харуна Јахија, протестанта Терзина, као и друга протестантска наклапања - немојте после да ђаво буде крив...

Изволите па се определите какво православље сведоче свештеници СПЦ.

А мене слободно Баније или удаљити са форума ако сам И ЈЕДНУ ОД ОПТУЖЕНИХ СТВАРИ у било ком свом посту навео...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Koji je to problem za zdrav razum?

Проблем да се тамо неки слепи водени хордат а за њим и друга бесловесна бића назову човековим претком само због неких сличности у грађи тела.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Isusovo magare рече
пре 54 минута, Bokisd рече

Pa, mozda je situacija, ....ili, ovo, ili, ono,...mozda nema sredine... :D ....Ili, mozda nekom postoji i nesto trece,... :POPOcorn1:

Ma ti si neozbiljan..da ne kažem nezreo.

Moguce, vise sam neozbiljan (volim da se salim preterano) i malko' nezreo,...sta da radim... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Јанко рече

Мене цитира и наводи за болдовано иако НИ ЈЕДНОМ, НИКАД у овој дискусији нисам изјавио НИШТА СЛИЧНО (да су библијске личности мит)

Опрости брате али ако се не варам о. Горан се није теби директно обратио него си се ти не размисливши добро пронашао у тим речима.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Јанко рече

Ево, човек и даље шири неистине.

Не него ти лажеш па се не покриваш. И мислиш да ћеш нешто постићи патетичним и дегутантним тужакањем овде.

Ко је тебе поменуо да си рекао да су библијски патријарси мит? То се односило на Јустина о чему сам скоро јасно и недвосмислено писао. Написао сам да су се "неки отворено изјаснили" а ко је пратио тему у последњих пар дана очигледно му је о коме је реч, нисам хтео да помињем човека, али сад морам пошто ме опет клеветаш овде.

Подели на овим сајтовима

Такође, и ово око Јахија и Терзина је ноторна лаж. Недвосмислено сам више пута наглашавао да постављам искључиво предавања у којима се говори само о научним стварима из једноставног разлога што је Терзин професор на једном престижном светском Универзитету. Мени је у том смислу потпуно небитно његово лично верско опредељење, то је његова приватна ствар са којом се ја лично не слажем. Исто важи и за Јахија. Оно што је изнето од стране обојице, а што сам ја постављао овде је искључиво научне природе, нигде нема баш ничега што је повезано са њиховим верским опредељењима, у питању су чисте чињенице, слагали се ми са њима или не.

А то што се неком не свиђа њихово разобличавање еволуционих лажи то је његов проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, о.Горан рече

Такође, и ово око Јахија и Терзина је ноторна лаж. Недвосмислено сам више пута наглашавао да постављам искључиво предавања у којима се говори само о научним стварима из једноставног разлога што је Терзин професор на једном престижном светском Универзитету. Мени је у том смислу потпуно небитно његово лично верско опредељење, то је његова приватна ствар са којом се ја лично не слажем. Исто важи и за Јахија. Оно што је изнето од стране обојице, а што сам ја постављао овде је искључиво научне природе, нигде нема баш ничега што је повезано са њиховим верским опредељењима, у питању су чисте чињенице, слагали се ми са њима или не.

А то што се неком не свиђа њихово разобличавање еволуционих лажи то је његов проблем.

Јутрос само прочитах пред литурђију шта си лупетао овде. Разбио те ин примис Авокадо, а саставили Ведран и Јанко. 

Авокадо је добро  приметио да ти не умеш да разговараш. Аутистичан си. 

Такође си протестант, и то пелагијанске провенијенције. Ја сам са најпрестижнијег института за патрологију у свету, а магистарски ми се бавио пелагијанцима. Видим да волиш да помињеш престижност жкола. Али за разлику од Терзина, ја излажем науку са мог факултета, а не приватну прћију. Каква ти је глупачка идеја да њега наводиш што је са реномираног универзитета, кад он не износи науку тог универзитета? Да ли ти је јасно какви сте шарлатани? Он лепо каже да не износи НАУКУ, него своје приватно мишљење. НАУКА је оно што се предаје на његовом Универзитету, али он то не износи. Јер он износи "науку" Јелене Вајт. И то ти овде пропагираш. Чисто суботарство. 

Заиста не разумем кратковидост и глупост @Поуке.орг инфо да не виде овако баналну ствар. Теби су већ презентирана мишљења Отаца Цркве која су у дијаметралној супротности са суботарским тлапњама. Ти и твоји суботари проглашавате целу плејаду Отаца који нису веровали у 6 дана стварања за атеисте и лажове. И како нема јеретика без Писма или Оца, ти си се ухватио за Сирина као пијан плота, иако је он био једини који је дан разумео као 24 сата. Свака част Јефрему, јер је сјајан светитељ, бавио сам се њиме, за разлику од тебе, али је овде машио. Већи су ми Кападокијци, Августин, Амброзије, Масксим, Палама по овом питању од њега. Чак је Златоусти гајио ствари из александријске традиције. Дакле, ти само бесрамно лупеташ, јер не познајеш ни Писма ни Оце и овде заступаш суботарску доктрину. Јер кретардизам је неодвојив од суботарства и ту је мр. Терзин доследан. Пређи у суботаре, али знај да тамо вина нећеш моћи пити.    

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Jeste pogrešio u smislu da je to netačno, ali nije pogrešio u smislu da se pogrešno izrazio... izrazio se tačno onako kako je hteo, a u nameri da obmane one koji ne razumeju tematiku.

Да, ови свесно лажу, као и поп Горан, кога си ухватио више пута, и што он подводи под омашке:)), као да смо сисали весла, да би направили своју причу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, о.Горан рече

Лажеш у начелу, значи да ти преведем на српски, лажеш све-разумеш. Ја нисам професионални биолог

Ти си професионални, тј. патолошки лажов, јер и кад си ухваћен у лажи не признајеш да је лаж.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Avocado рече

Ja sam eto naveo konkretne i očigledne tvoje laži... slobodan si da demonstriraš da sam ja nekada nešto slagao... ali to se naravno neće desiti... jer kad bi bar jednom pokušao da svoje šuplje, paušalne optužbe potkrepiš nečim, onda bi ličio na ozbiljnog sagovornika... ovako si samo klovn... bio i ostao...

Кловн... сада ми је јасно зашто је мени то прикачио!:)) Лик је бизаран...

Данас сам опет исповедао људе у цркви. И они препознају грехе. Назову их правим именом. Овај поп никад није признао да је слагао, иако је све црно на бело. То се зове психопатија. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Avocado рече

E sad iz onoga što na 16:02 ovaj prevarant kaže, po svemu sudeći on ne računa prednji deo sa ustima i senzornim organima kao "glavu", zato što (citiram) "imaju usta ali nemaju oči, nemaju glavu, ništa od toga"... e sad, možemo i da zanemarimo to što bi od nekog tipa sa pivskom flašom u ruci ispred dragstora očekivao da tvrdi da organizam po njegovom mišljenju nema glavu ako nema oči, a ne od doktora biologije...

Утицај Аве Зорана на Авокада у болдираном тексту!12:smeha:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Витлам се цео дан са овим мојим ревним палермитанцима, измолитвах се поштено, и нешто се вечерас мислим - а још треба да се витлам - за нашег Авокада. Њега ће стрефити двострука судбина-несрећа: Нико га никад није питао да се појави на овој земљи, али га једнако неће питати ни да се појави у Царству Божијем! Као што му се није тражила вера да настане (јер како тражити нешто од некога кога нема), тако му се ни у будућем веку неће тражити. 

Као што њему и нама није познато како смо се овде нашли (пардон, попу Горану је све јасно), тако неће бити ни у другом полувремену.   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...