Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 16 минута, Bokisd рече

Pa, to tvdi i sadasnja nauka i TE i nase kolege forumasi koji zastupaju sve u vezi evolucije stvaranja.... ( :smeh2: )

Čekaj, ne razumem te. Šta tvrde "sadasnja nauka i TE i nase kolege forumasi koji zastupaju sve u vezi evolucije stvaranja."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Прелетих ову преписку и помислио сам да је Ава груб према Благовеснику, али видим да се Благовесник не брани од оптужбе да негира историјски аспект тумачења.

Ово испод се да приметии на много места:

пре 32 минута, Zoran Đurović рече

Они не верују Писмима, него у своју идеју шта би то била духовност. А сам Бог нам је разбио сваку логику. 

Сличну ствар ја трубим свако мало, али ми се чини да многи не схватају шта причам када ово кажем. Људи имају концепције, схеме, по којима тумаче и СвПисмо, али можда још црње, стварност око себе. То јест праве себи једну фантазерску илузију у којој живе. Када неко запрети да сруши ту фантазију они мобилишу све снаге да потпуно униште "непријатеља" јер рушење фантазије доживљавају као егзистенцијалну претњу. Будући да су се поистоветили са истом. 

Такви људи "све знају" јер оно што не знају они исконструишу на оснву своје схеме. У свакодневном животу се за ове појаве каже да тај и тај, има своје навике, да је чудан на свој начин, у блажим случајевима, или да га се треба клонити, у озбиљнијим. Али када је реч о учењу Цркве, а јавни форум је у питању, онда све то прима једну другу димензију и може да нанесе већу штету многима.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Čekaj, ne razumem te. Šta tvrde "sadasnja nauka i TE i nase kolege forumasi koji zastupaju sve u vezi evolucije stvaranja."

Боксит је љуљнуо неку љуту...:)) Опет је збуњен:0426_feel: Можда немаш искуства са њиме, па се чудиш. Мене ништа не изненађује.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Branka62 рече

Čekaj, ne razumem te.

Не разумеш Бокија? Чудо...

:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Проблем је што овај шарлатан негира буквални слој. 

То није тачно. Не негирам и буквално тумачење, али је проблем што ти ниподаштаваш и негираш духовни смисао. Постоје и други описи о томе како су Израиљци уништили и друге народе до колевке, а после се види да са тим народима и даље касније живе, сарађују, ЖЕНЕ, опет ратују, мире, воле, мрзе итд. Освајање Палестине је кроз духовну револуцију и обраћењем великог дела староседеоца хананског порекла и њиховим стапањем и придруживањем са Израиљцима (међу којима је било и доста Египћана који су примили веру пре Изласка и постали део Божијег народа предвођеног Мојсијем ) који су се руком Божјом избавили од ропства и служења лажним боговима. Докази за ову тврдњу постоје!НПР. ЈЕРИХОН. Откривачи града Јерихона су ископине подвргли веома строгој критичкој оцени која је показала да су зидине и тврђаве разорили непознати завојевачи у 14. веку пре Хр. рођења, дакле, читав један век пре доласка Израиљаца пред Јерихон. Овај град, који је наводно освојен разрушењем зидана руком Божијом, и по налогу Божијем опустошен убијањем свих њихових становника (спасила се само једна жена), лежао је стотину година у рушевинама,  био град напуштен пре него што је Добри пастир довео Своје стадо и населио их на том простору! Касније,  старешине израелског народа да би ондашњем свету доказали да је Бог који је извео Народ изабрани (тј. Народ из кога треба да дође СПАСЕЊЕ свим народима) заиста Бог силни, дакле, као ДОКАЗ да они верују у истинског Бога за разлику од осталих околних народа, послужили су се ондашњим начином доказивања који се једино вредновао  у  тадашњем свету: Божанство коме се треба клањати има онај народ чија је војска јача, а ако је слабија, губи, онда или је други бог прави или их је бог напустио - нема трећег! Стотину година пре доласка ових који су вођени од Господа, од Доброг пастира, цео један век пре доласка Изабраног народа, зидине  града Јерихона биле су у рушевинама, град пуст. Cтароседеоца, дакле, у Јерихону нема у тренутку досељавањања Израиљаца, не зато јер их је Божији народ истребио до колевке, већ зато што у том граду једноставно  и није   било никога када су ови дошли вођени и насељавани десницом Доброга пастира. борве цара Давида нису ништа друго до одбрана божијег народа, али у складу са старозаветном правдом и Законом - око за око, масница за масницу... 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече
пре 50 минута, Zoran Đurović рече

Зато ја ратујем са овим кретардима, јер су они крипто-манихејци, а неки од њих и отворени, јер тврде да Бог није створио овај свет.

Pa, to tvdi i sadasnja nauka i TE i nase kolege forumasi koji zastupaju sve u vezi evolucije stvaranja.... ( :smeh2: )

пре 9 минута, Branka62 рече

Pa, napravis analogiju i dobijes odgovor. ( mozda su i kolege evolucionisti neki kripto - manihejci i dalje sto ide, :stadaradim:  )

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Не разумеш Бокија? Чудо...

:ani_biggrin:

баш, чудно, а наш Боки све и свја разуме, и превише за мој укус, али ја сам класични немач појма...:D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Учествовах на разним форумима али овакву комбинацију недостатка интелигенције и бандоглавости као код овог римског гуланфера чини ми се не сретох. Лепо му кажем да се држи патрологије ал џаба, а управо би и сваки форум који је начелно православан био садржајнији и далеко квалитетнији кад би се свако држао најпре онога у шта се најбоље разуме. Ајд што простачина ништа живо не капира него што нон стоп ради на томе да од ове битне теме направи циркус. Џаба му то него што мора да се губи време на његове циркуске тачке. Штета што се тај хохштаплер није шутнуо на неку другу тему у оквиру овог пдф где је могао на миру да лечи своју манијакалну скрибоманију кол'ко му воља, а да овде не морамо нон стоп да се замајавамо са болесником. Али шта је ту је.

О. Горане: 

Бојимо се да ћете са оваквим начином разговора и вређања члановâ сајта себи приредити вечити бан са форума. Још једном Вас молимо да припазите на Ваш речник јер ћемо бити принуђени да Вам ускратимо гостопримство на Поукама.

Ова тема је интересантна и таква треба да остане АЛИ без вређања осталих учесникâ и члановâ сајта. Свака генерализација ће бити санкионисана Вашим бановањем.

Молимо Вас да ово озбиљно схватите и да не одлазите у спам настављањем на ову поруку.

Хвала.

Админ-тим

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

баш, чудно, а наш Боки све и свја разуме, и превише за мој укус, али ја сам класични немач појма...:D

( izgleda da previse citam ... :D )

Ima istine, mozda i smanjim 'dozivljalj'... ( :D )... ( pogotovo, sto imam problem koji me sve vise muci, neka neuralgija nervi trigemini, ..uf, bas boli na momente, valjada ce da prodje... pa, moram malo da se smirim i koncetrisem na ovu bolest, nije nimalo naivna )

Подели на овим сајтовима

Али тема је овде нешто друго - библијско стварање са безбројним доказима интелигентног дизајна  са којим се на овој теми можемо систематски упознати.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Види ово! :unbelieveble:

Ови ипак знају да пишу опомене!!!! :unbelieveble:

А ја сам мислио да само главе знају да секу!

А они умеју чак и да образложе опомену. :0222_shocked:

Ма, не могу веровати! :unbelieveble:

Да ли добро видим?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Поуке.орг инфо рече

О. Горане: 

Бојимо се да ћете са оваквим начином разговора и вређања члановâ сајта себи приредити вечити бан

Молим? Молим? Јел само он тако разговара и вређа?? Да ли сте до те мере пристрасни? Добронамерно питам.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Благовесник рече

Cтароседеоца, дакле, у Јерихону нема у тренутку досељавањања

Наравно, све Библија лаже. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...