Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, о.Горан рече

Ма не ради се ту о томе у шта ти верујеш пријатељу, него о томе шта ко од нас прича "у име православља" овде, а ко зна ко све прати ову тему, погледај њен број прегледа.

Тако је, делом. 

Не би могли рећи да, на пример, атеисти причају у име православља. Али пошто су у гостима, ваља их саслушати, кад су културни. Тако да се нико од оних који читају не може забунити и помислити да атеисти причају у име православља. 

Не причају ни "у име атеизма" него причају у своје лично име. Уосталом као сви чланови форума.

Зато, на жалост, опасније је то што ви причате у име православља. Ви сте свештеник, и када се позиционирате тако да не разговарате и размењујете мишљења него држите слово, онда је јасно да ви наступате као проповедник православља. Ви сте узурпирали титулу некога ко нуди чисту воду наше вере, а у ствари је жабокречина.

Кад вас питам да појасните неки став који је, по моме мишљењу, далеко од те "чисте воде" ви кренете са етикетама типа 'ти си полтрон', 'ти си еволуциониста', 'ти си неук', 'ти си улизица', 'хијена', 'змија", 'пород аспидин'. И тако годину дана.

Чак и да јесам све то, најгори олош, то не мења ситуацију да ви нисте у стању да објасните и покажете како је ваша проповед чиста вода православног учења. А и како би могли када она то није. Зато вам не преостаје ништа друго него да нападате, измишљате и клевећете. 

Зато, свештениче Горане, ви овде наносите већу штету православној проповеди од било кога другога.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 10 часа, Avocado рече

Kad već volite poređenja sa softverom, vi hoćete da kažete da je inteligentni programer napisao "softver" za funkcionisanje čoveka koji ima 3×109 "bajtova" i istovremeno je taj isti programer napisao "softver" za funkcionisanje amebe koji ima 67×1010 "bajtova".... i to je vama razuman zaključak?

Ako cemo posteno- razumno je. Na amebama se vezbao, sticao iskustvo i u medjuvremenu je naucio kako malo da optimizuje kod. Pritom, sto bi se posle vracao na amebe kad vec funkcionisu? Mislis da ce neko to da plati, evo da ti kazem oce malo sutra!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

El se pojavio dokaz o postajanju zajedničkog pretka u međuvremenu il da ne listam?0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, grigorije22 рече

Endogeni retrovirusi. 

Šta s njima?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ведран* рече

Тако је.......

Ма није ваљда... Ово је на жалост јефтино пренемагање. Сви овде виде ко је суштински добронамеран, ко барата аргументима, ко је дошао да одузима другима време, ко пише да би "правио број", ко зна а ко не зна шта уопште заступа, а ти сам види где си.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, drvce рече

Ako cemo posteno- razumno je. Na amebama se vezbao, sticao iskustvo i u medjuvremenu je naucio kako malo da optimizuje kod. Pritom, sto bi se posle vracao na amebe kad vec funkcionisu? Mislis da ce neko to da plati, evo da ti kazem oce malo sutra!

Стари завет је прошао, Господ Исус Христос је већ искупио и отплатио наше безакоње и грехе, показао нам је шта је истински човек а наше је само ако желимо да Га следимо и слушамо.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Просечан србенда рече

Стари завет је прошао, Господ Исус Христос је већ искупио и отплатио наше безакоње и грехе, показао нам је шта је истински човек а наше је само ако желимо да Га следимо и слушамо.

Sta znaci otplatio nase grehe? Gresi nam se vise ne racunaju? Sad mozemo da gresimo kolko ocemo?! Jeeeeeeee

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, cloudking рече

Sta znaci otplatio nase grehe? Gresi nam se vise ne racunaju? Sad mozemo da gresimo kolko ocemo?! Jeeeeeeee

Не иде то тако, спасење подразумева и наш труд. То ти је исто као кад си позван на свечану вечеру код Цара, све је спремно само треба да се лепо спремиш и обучеш а ти нађеш разлог и изговор да не одеш и онда останеш гладан и без царског достојанства.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

Не иде то тако, спасење подразумева и наш труд. То ти је исто као кад си позван на свечану вечеру код Цара, све је спремно само треба да се лепо спремиш и обучеш а ти нађеш разлог и изговор да не одеш и онда останеш гладан и без царског достојанства.

Pa gde je onda uloga isusa tu?

On se obuce lepo u moje ime al ja svejedno mora lepo da se obucem? Pa onda isus nema poentu...

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, cloudking рече

Pa gde je onda uloga isusa tu?

Исус је тај Цар.

пре 55 минута, cloudking рече

On se obuce lepo u moje ime al ja svejedno mora lepo da se obucem?

Не него ти односно ми треба да се обучемо у Његово Име. Откуда ти то да се Он обукао у твоје име?

пре 51 минута, cloudking рече

Pa onda isus nema poentu...

Да нема Исуса и Његовог дела онда нема ни позивнице ни вечере.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Откуда ти то да се Он обукао у твоје име?

Pa jel prezueo moje grehe na sebe? Jel ih iskupio i otplatio? To si ti reko ne ja... sta se cudis sad

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

https://svetosavlje.org/tumacenja-svetog-evandjelja-po-mateju/25/

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Просечан србенда рече

Aли нисам рекао да се обукао у твоје име.

Pa koja je poenta preuziamanja mojih grehova na sebe ako ja od toga nemam nikakve koristi?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...