Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Снежана рече

мене би искрено највише зачудило да ти разумеш себе, предумао си пријатељу, ти си краљ непотребних информација и мудросерања, немој да се љутиш на мене, много си ми драг и ово ти стварно пријатељски кажем... а потребно је само једно :)

Ali, ovde je prica jednostavna ( koju ona nesto pokusava da zakomplikuje, ne znam iz kog razloga.... ne treba neko mudroseranje... :smeh1: )

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, Ведран* рече

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Не буди буква, учи се мало и са других страна,  не само од аве гуруа... На неколико места се помиње на пример име   народа како је уништен до последњег, а касније се опет помиње тај исти народ како следећим израиљским поколењима поново прави проблеме итд... Али немам вечерас   више времена да се  натежем и убеђујем...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Ја им тражих да ми дадну ту бајку, да је проучим, али нико не могаше. 

Ђе ли су је они читали?:stadaradim:

Cekaj , Vedrane, ali, bajka pociva na jednostavnoj postavci, Bog je dobar i stvara dobro i lepo, .... kako je bajka narusena, to nije Njegova odgovornost.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Благовесник рече

он укорио што телесно мислиш, буквално схваташ, да, да, телесно мудрујеш, а не духовно, не тражећи поруку и духовно тумачење,

Пети Јеванђелисте, да ли би ми појаснио како ти то буквално, по телесном мудровању не схваташ, него тражиш духовно тумачење, шест дана стварања, Адама и Еве, живине и купуса, сунца и месеца, неба и земље?

Ајде ми објасни то дуовно а да притом не мудрујеш телесно? На пример дуовно сунце, које Бог створи,  које не пржи пчело Јонино кад му се осши тиква. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Благовесник рече

Не буди буква, учи се мало и са других страна,  не само од аве гуруа... На неколико места се помиње на пример име   народа како је уништен до последњег, а касније се опет помиње тај исти народ како следећим израиљским поколењима поново прави проблеме итд... Али немам вечерас   више времена да се  натежем и убеђујем...

И у чему је проблем?

Можеш ли да замислиш неку преживелу бакицу да каже "кад су упали усташе све живо су побили".

А оно преживела комшиница Нада, па комшиница Даница, ..... па њена крава, па мачак чика Пере и кокошке ђеда Миће.....

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

На пример дуовно сунце, које Бог створи,  које не пржи пчело Јонино кад му се осши тиква. 

Свака прича  у Библији реално почива на истинском историјском догађају, али нема сваки део приче преносни (прасликујући), скривени и духовни смисао. Нпр. код Јоне његово тродневно пребивање у утроби има и такав смисао, дакле, а не само буквалан. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Cekaj , Vedrane, ali, bajka pociva na jednostavnoj postavci, Bog je dobar i stvara dobro i lepo, .... kako je bajka narusena, to nije Njegova odgovornost.

Не рекох ли да неки овде имају схеме? Поставке на којима направе бајку. :D

Бог јесте створио све лепо и добро и не треба ти бајка нити негирање стварности. Проблем је само што то не сагледаваш.

Бог је творац свега, Алфа и Омега. Па сад размисли где је Омега нама Христовима. И да ли је "све Премудрошћу створио" или не.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

И у чему је проблем?

Можеш ли да замислиш неку преживелу бакицу да каже "кад су упали усташе све живо су побили".

А оно преживела комшиница Нада, па комшиница Даница, ..... па њена крава, па мачак чика Пере и кокошке ђеда Миће.....

Хајде нађи те делове из Библије. Знаш ли уопште како гласе? Хајде их нађи па ћеш видети да није тако како произвољно мислиш. :)) 

Еее, лако је научити вола, али тешко онога који се ненаучен почео градити учитељем других, каже свети наш Владика Николај. 

Налазио сам о овоме што причам, чак и код Кубата, имаш и у предавањима Милина и других у вези Старог Завета...

Подели на овим сајтовима

On 29.9.2018. at 10:14, Zoran Đurović рече:

"Али је проблем, што ови не разумеју да је тај Свемоћни Бог створио ОВАЈ свет... "као вежбалиште".  ...Бог је творац овог света."

saw.jpg

Подели на овим сајтовима

Значи, по вашем разумевању (нема пада, јелте) Бог је створио овај свет какав јесте, вежбалиште типа SAW?!

Врло лепо, веома добро, оно, "хришћанско поимање" par excellence :O 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

Не рекох ли да неки овде имају схеме? Поставке на којима направе бајку. :D

Бог јесте створио све лепо и добро и не треба ти бајка нити негирање стварности. Проблем је само што то не сагледаваш.

Бог је творац свега, Алфа и Омега. Па сад размисли где је Омега нама Христовима. И да ли је "све Премудрошћу створио" или не.

A, sto ne bi valjala shema Vedrane ?  :osmeh:

Ako je Bog dobar i pravedan, kada deluje, kako ce da deluje ? Dobro ili lose ? :945729:

Koliko vidim, na neki nacin se i ti slazes, pa, neka nam je i to dovoljno. ( ostala sagledavanja mozemo uz :pivo: ...  :D )

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Благовесник рече

Значи, по вашем разумевању (нема пада, јелте) Бог је створио овај свет какав јесте, вежбалиште типа SAW?!

Врло лепо, веома добро, оно, "хришћанско поимање" par excellence :O 

Стално понављаш тај пост, ал' никако да укапирам какве везе филм Saw има са целом тематиком?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...