Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Они који не прихватају општа и уобичајена значења текста

Како св. Василије Велики тумачи речи из књ.пос. 1.29. И рече Бог: "Ево дадох вам сваку траву семену сејући семе, која је по свој земљи, и свако дрво које има у себи плод семена сејућег-да вам буде за храну; 30. а свим зверима земаљским, и свим птицама небеским, и сваком гмизавцу гмижућем по земљи, што има у себи душу живу-(дајем) и сваку траву зелену за храну". И би тако.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, grigorije22 рече

Ali cekaj zar ti nisi ranije pisao kako se krvni sudovi i nervi nisu pojavili odjednom? Sta to konkretno znaci?  Kada govorimo o Crkvenom predanju tu spada i ovaj tekst od Svetog Vasilija Velikog koji je Djurovic postavio, a koji se ne slaze sa drugim ocima.

Мммм.... Развијали су се, али нису пропадали и умирали, јер су се развијали под тзв. Божијим омофором, све док пали анђео и човек (који се сагласио са њим и његовом вољом) нису одвојили тај развитак од Бога и усмерили га у пад.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Благовесник рече

да не верује у оно како данас ви учите кроз Теорију еволуције. 

Ко каже да је Василије заступник еволуције? За тебе знам како се залажеш да се силују туђе жене. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Зато што слобода подразумева љубав, а љубав слободу, слободни избор тј. испуњење Божје воље почива на слободном пристанку другог тј. творевине тј. човека и природе, јер Бог не жели робове већ синове.

Pa sto se onda pojavljuje na tostovima i resecenim deblima? Sto isceljuje bolesne po manastirima? Sto salje poplave pa verujuci narod mora da orgazniuje sveopsti moleban protiv kise?

Zar tim svojim intervencijama ne rusi tvoju slobodu da verujes u njega? Jer kako mozes da verujes ako si video svojim ocima, a kad vidis svojim ocima onda znas.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Благовесник рече

Након пада природа је изашла испод омофора Божјег и да не би нестала, Бог је ДОЗВОЛИО тај механизам чији се сада саставни део и пропадање и обнављање

Која је ово дивна наука нова?!:)) Човек пао четвртог дана и то пре него што је створен! Ти си пак, друже, пао на главу кад тврдиш овакве глупости! 

5. дана: 20 И рече Бог: „Нека проврву воде вревом живих бића, и летачице нека лете изнад земље, по лицу свода небеског“. 21 И направи Бог грдосије морске и све живе створове што гмижу и што врве по води по врстама својим, и све летачице крилате по врстама својим; и виде Бог да беше добро. 22 И благослови их Бог говорећи: „Плодите се и множите се, и напуните воде по морима, и летачице нека се множе на земљи“.

Овако ретардиране науке још не чух!  

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Благовесник рече

овако је постала систем који сам себе одржава док се једном не врати Богу ему се Бог нада, а и сама бесловесна природа патећи са  тешким уздисајима очекује, очекујући децу Божју, синове Божје, који ће је принети Богу, што се испуњава сада у Христу и кроз чланове литургијске заједнице тј. у  Телу - Телу Христовом).  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Плодите се и множите се

Да, плодите се и множите се, али нема - и умирите (sic!) ;) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

greska

Није ти прва, а богме ни последња...12:smeha: - О стварању ван времена сам писао у више наврата, али залдо. Ви слушате само себе. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Да, плодите се и множите се, али нема - и умирите (sic!) ;) 

Зар си помислио да сам ја очекивао интелигентан одговор од тебе?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Pa sto se onda pojavljuje na tostovima i resecenim deblima? Sto isceljuje bolesne po manastirima? Sto salje poplave pa verujuci narod mora da orgazniuje sveopsti moleban protiv kise?

Zar tim svojim intervencijama ne rusi tvoju slobodu da verujes u njega? Jer kako mozes da verujes ako si video svojim ocima, a kad vidis svojim ocima onda znas.

Одговорићу ти...

Подели на овим сајтовима

О стварању ван времена сам писао 

:2hf007n:

Подели на овим сајтовима

Не тумачи их.

Значи по буквалном схватању тих речи онда је и лав јео биље и семенке а не друге животиње?

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Justin Waters рече

Ne znam kako vam uspjeva ukomponovati u vjeru da svemoguce Bice ima nesto po volji, a to se ne ostvari?

Направиш себи таку схему. Онда све може.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Просечан србенда рече

Значи по буквалном схватању тих речи онда је и лав јео биље и семенке а не друге животиње?

Ovde ti je caka 22.

Ako je bog stvorio lava s namerom da on kolje i kida svoj plen na komade stvarajuci mu veliku agoniju, onda bas i nije neki mnogo fin bog.

A ako je bog stvorio lava kao biljojeda  a ovaj padom postao zver, to znaci da lav kakvog danas gledamo uopste nije dizajnirao bog. A onda kreacionizam pada u vodu.

A ako je bog stvorio lava u startu takvog  kakvim ga danas znamo sto mu je davao fizionomiju grabljivca? Sta ce mu to ako je plan bio da pase bocke?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...