Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 23 часа, Благовесник рече

Мммм.... Развијали су се, али нису пропадали и умирали, јер су се развијали под тзв. Божијим омофором, све док пали анђео и човек (који се сагласио са њим и његовом вољом) нису одвојили тај развитак од Бога и усмерили га у пад.

Ako su se razvijali po cemu se to razlikuje od TE? Evolucija nema nikakve veze sa smrtnoscu vec samo promene u DNK. Dakle ti imas problem sa geologijom i paleontologijom, hemijom i drugim svojstvima prirode koja dovode do truleznosti. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 21 часа, Bokisd рече

Mislio sam , koji je uzrok ( po prici iz postanja )

Nema ga, priča iz Postanja se ne bavi porijeklom smrtnosti i truležosti tvorevine. 

пре 21 часа, Bokisd рече

Kao, na primer, covek kada je u opasnosti telo luci adrealin i on dobija extra energiju za odbranu ( kao onaj sto je preskocio 9. metara siroku provaliju i postavio svetski rekord, kada ga jurio lav... :smeh1: ), ...putem hemijskih procesa u telu, ali, ono sto je uzrokovalo te procese je strah ( od smrti ). Ili, nekog volis, pa, ne kazes , volim te' svojim hemijskim procesima, nego je iskazijes i pokazujes ljubav koja je osecanje u duhu i umu,..... ili, kada nekog mrzis, pa, ga odalamis :D, ne kazes, udario sam te hemijskim procesom, nego je uzrok svega osecanje mrze.

Tako slicno i kod propadanja i trelezi, sta je uzrok tog propadanje tvari ? 

Hemijski procesi su neizostavni i onda kada kažeš nekome volim te, ili kada bježiš od lava, ili kada te spuca adrenalin pri želji da se paraglajderom spuštiš sa brda. To je također reverzibilan proces. Onolliko koliko hemijske procese možeš pokrenuti umom i duhom - čitaj moždanim funkcijama, toliko na moždane funkcije možeš uticati nekom substancom, poput medikamenti itd...

U grubo, uzrok propadanja tvari nije nikakav metafizički, već prosto fizički. Način kako je tvorevina sazdana, na molekularnom, atomskom, čestičnom u subčestičnom nivou, pa sve do struna. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Ako su se razvijali po cemu se to razlikuje od TE? 

ТЕ учи да се тај развој од самог почетка догађао природном селекцијом, борбом за опстанак са осталим организмима и врстама, кроз безбројне смрти и патње, и генетички дрифт промена кроз генерације... А борба за опстанак итд.  уследила је након пада природе из окриља Божјег.  До тада развојни процес се одвијао унутар благодати Божје, а само стварање по врстама је започето од Бога стварањем ћелије (по врстама њиховим)  са молекулима  унутар једра ћелија у које  је премудри Бог, Уметник и Дизајнер, "уписао" кодиране информације потребне за изградњу ћелије, писаније  које би стало  у књигу  од хиљаде до миријаде страница, где Бог Слово пише слично људском језику, језику који има своју синтаксу, другим речима, има своју"граматику", правила која стриктно одређују како ће упутства бити састављена и потом преношена. Свакако да људске очи нису посматрале настанак првог молекула днк и зато морамо извести свој  закључак, али он не треба да буде нагађање, јер  знајући да информације записане и на оним најстаријим предметима од глине са необичним симболима и натписима могу потицати само од неког интелигентног извора, ми зато закључујемо да су од интелигентног човека, а горе речено од Бога Логоса (Слова)  кроз кога постаде.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Дакле, ја тако верујем. Е сад, ви еволуционисти, нема те проблем са мном, јер ја не кажем да - ко верује у ТЕ не може бити искрени Православни верник и остало, што чујем од многих око мене. Ја то не кажем.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Благовесник рече

ТЕ учи да се тај развој од самог почетка догађао природном селекцијом, борбом за опстанак са осталим организмима и врстама, кроз безбројне смрти и патње, и генетички дрифт промена кроз генерације... А борба за опстанак итд.  уследила је након пада природе из окриља Божјег.  До тада развојни процес се одвијао унутар благодати Божје, а само стварање по врстама је започето од Бога стварањем ћелије (по врстама њиховим)  са молекулима  унутар једра ћелија у које  је премудри Бог, Уметник и Дизајнер, "уписао" кодиране информације потребне за изградњу ћелије, писаније  које би стало  у књигу  од хиљаде до миријаде страница, где Бог Слово пише слично људском језику, језику који има своју синтаксу, другим речима, има своју"граматику", правила која стриктно одређују како ће упутства бити састављена и потом преношена. Свакако да људске очи нису посматрале настанак првог молекула днк и зато морамо извести свој  закључак, али он не треба да буде нагађање, јер  знајући да информације записане и на оним најстаријим предметима од глине са необичним симболима и натписима могу потицати само од неког интелигентног извора, ми зато закључујемо да су од интелигентног човека, а горе речено од Бога Логоса (Слова)  кроз кога постаде.

Prirodna selekcija i borba za opstanak postoji i bez evolucija bila ona tacna ili ne. Zato ostaje pitanje postojanja ogromnog broj fosila zivotinja pre pojave coveka.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Благовесник рече

До тада развојни процес се одвијао унутар благодати Божје,

:krstix:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

,

Слажем се

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Ја не знам зашто, на пример, код нас Теодорита не преведу и то не дају као штиво, катихизис, богословцима. Он тако једноставно излаже ствари.

Ја бих то могао да урадим, али не за џ. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ја бих то могао да урадим, али не за џ. 

А "мазда" шес (6) на небесима!

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Указатељ да смо по природи били смртни је и нужност једења. 

Добро, али где пише у прве две главе Постања да је једење нужно? 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Глупо ти питање. Ако је нешто "за гледање и јело" онда се гледа и једе. 

Не пише нигде ни да је гледање нужно. 

Али тематика око једења је занимљива. Ако кажемо да је једење због смртности, зашто се у Рају једе?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Глупо ти питање. Ако је нешто "за гледање и јело" онда се гледа и једе. 

Не пише нигде ни да је гледање нужно. 

Али је тематика око једења је занимљива. Ако кажемо да је једење због смртности, зашто се у Рају једе?

Опет, глупо или не, дај одговор. Ако је коцкарница за коцкање, не значи да је коцкање нужно. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Јел ме ти то зајебаваш?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...