Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Ведран* рече

И што сад па посебно литургијски?

да би се одвојили од  ових "ваља се" Хришћана, ваљда

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Рапсоди рече

Већина Срба су нелитургијски хришћани, хришћани по потреби, мрсни хришћани сем  појединих дана у години и ев.4 недеље посне у години дана . ....не живите у Србији па не знате. И Клауд бој је крштен, али није литургијски хришћанин. :)

Nisam znao da se hrišćani dele na mrsne i posne...konačno da naziv foruma dobije svoje opravdanje....:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

Већина Срба су нелитургијски хришћани, хришћани по потреби, мрсни хришћани сем  појединих дана у години и ев.4 недеље посне у години дана . ....не живите у Србији па не знате. И Клауд бој је крштен, али није литургијски хришћанин. :)

Ма ми ван Србије ништа не знамо. :)) 

Ја ти кажем да те Хришћане можеш да описујеш како желиш (на пример фолклорни, тако их и ја зовем), али ови који су по теби "литургијски" су само Хришћани. Ништа друго. Ту нема описних придева. То литургијско помодарство је ништа друго него то. Јер данас многи који употребљавају тај термин и не знају шта он заправо значи. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Па шта, ви сваки линк  ископирате, ја се бар потрубим да без копи пејстова нешто кажем и својим речима. 

Pa ništa, samo kažem da mi je sada jasno zašto ne možeš da objasniš šta je smisao rečenice koju si napisala, 

Kada se iskopira link, tada je jasno odakle je tekst - niko taj tekst ne predstavlja kao "svoje reči"

Kako si svojim rečima kazala, kada si celu rečenicu, sa izuzetkom jedne reči, iskopirala ( a nisi navela odakle je )?

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Avocado рече

I- mogao bih da na osnovu dokaza zaključim da postoji... i tu razni dokazi dolaze u obzir... npr. dovoljno je da komunicira sa mnom na način koji detektuju i drugi ljudi (to je po meni inače kriterijum da znaš da li razgovaraš sa drugom postojećom osobom ili sa svojim izmišljenim prijateljem)...

Е овде сам те чекала. Комуникација није нужан услов нечијег постојања или твоје вере односно доказа да неко постоји. Ја рецимо никада нисам комуницирала са мојим чукундедом, немам ни његову слику, али ипак не да верујем, него знам да је постојао. Сада не бих могла (јер немам времена) да ти наведем милион доказа (за које си сигурно чуо ) али опет не верујеш. Целебне мошти (милион исцељења) Иконе које мироточе и крвоточе (научници немају објашњење)Благодатни  огањ, Кеф.змије. Мошти св.Спиридона на Крфу. Чуда св.Василија. Све су то Божија јављања кроз изабране. И још милион , милион доказа. Већ о чудесима Господњим да не пишем. Ако већина научника верује (вера је најачи доказ, метафизички, ван граница доказ ) а ти будући ненаучник се правиш већим од већих, ја само могу да закључим да си ти свесно тераш по своме и да си противник Бога, из неког теби знаног разлога .   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Branka62 рече

Kako si svojim rečima kazala, kada si celu rečenicu, sa izuzetkom jedne reči, iskopirala ( a nisi navela odakle je )?

Зар ти још није јасно како ови наши мисле? Контра. Када каже "својим речима" то мисли на туђе; када поп каже да је изнео аргбументе, то значи да је изнео само празне тврдње; када каже да је на све одговорио, то значи да није ни на шта; када каже да је победио, то значи да смо га сатрли у црну земљу...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Branka62 рече

Pa ništa, samo kažem da mi je sada jasno zašto ne možeš da objasniš šta je smisao rečenice koju si napisala, 

Kada se iskopira link, tada je jasno odakle je tekst - niko taj tekst ne predstavlja kao "svoje reči"

Не знам у чему је проблем, цедитељи  комараца . Не знам како бих требала да кажем или формулишем то што сам рекла. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

када каже да је победио,

... мисли да игра шах, а у ствари се овде играју мице :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

ја само могу да закључим да си ти свесно тераш по своме и да си противник Бога, из неког теби знаног разлога .   

То је зато што си искључива. 

Ја, на пример, могу да закључим и да тражи Бога на неки свој начин.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

... мисли да игра шах, а у ствари се овде играју мице :smeh1:

Хијене!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

То је зато што си искључива. 

Ја, на пример, могу да закључим и да тражи Бога на неки свој начин.

Знаш ли ти од када је он на форуму, за једну такву интелигенцију зар не би требало да га је одавно већ нашао. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

ја само могу да закључим да си ти свесно тераш по своме и да си противник Бога, из неког теби знаног разлога .   

ево ја те искрено питам, а који ти проблем имаш са тим што, не само авокадо, него и клауд и дрвце и било ко од овиш наших атеиста, не верују у Бога?

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Знаш ли ти од када је он на форуму, за једну такву интелигенцију зар не би требало да га је одавно већ нашао. 

Не знам од када је. Да ли је то важно?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Не знам у чему је проблем, цедитељи  комараца . Не знам како бих требала да кажем или формулишем то што сам рекла. 

шта си рекла кад не знаш значење тих речи? боље је било да си ћутала. видиш како поп ради? ухвати га Авокадо у лажима, он никад не одговори, само постаби неки филм без везе. и наставља као да се ништа није десило.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...