Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Lady Godiva рече

Баш сам погледала. Докон поп и јариће крштава.. Текст потиче са answeringenesis.org, а углавном су му извори неки радови са institute for creation research.

А овај институт ми делује баш поуздано, бољи су и Nature. :)))

Who We Are

h_morris.jpgThe Institute for Creation Research (ICR) wants people to know that God’s Word can be trusted in everything it speaks about—from how and why we were made, to how the universe was formed, to how we can know God and receive all He has planned for us.

After almost 50 years of ministry, ICR remains a leader in scientific research within the context of biblical creation. 

http://www.icr.org/who-we-are/

Bolje od toga je da baciš oko na njihove principe... (obrati pažnju da ovde ne navode šta su otkrili, već principe kojima se rukovode):

http://www.icr.org/tenets

Evo i za neke druge slične ustanove:

https://rationalwiki.org/wiki/Statements_of_faith

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pocetna prica je pojam Boga vs vanzemaljci i koliko covek na tom polju veruje.

Ne poćetna prića je ima li ili nema inteligentog dizajnera.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

Дакле случајност. 

Nije slučajnost... ne znam da li je život nastao slučajno i na koji način je nastao.... to i nije alternativa tvorcu... alternativa tvorcu je bez tvorca... (odgovor na pitanje KO)... a ako pričamo o slučajnosti, tu smo već više na terenu pitanja KAKO... (to je i razlog zašto odgovor "tvorac" i ne smatram naročitim objašnjenjem, jer ništa ne govori o KAKO)

Mogao je i tvorac slučajno da ga stvori...

Цитат

Па реци ми онда где си ти имао такве обзервације?

Рекао си да имаш разлоге да сматраш да је аутомобил, и слично, створио интелигентни агент. Немаш разлоге да сматраш да је живот створио интелигентни агент. Ок.

За алтернативно објашњење нудиш случајност. Ок. Али које разлоге имаш да сматраш да живот, у свој својој комплексности, настаје случајно (без агента)?

Već rekoh da ne znam kako je nastao život... ne znam da li je nastao delovanjem agenta ili bez agenta... ne znam da li je nastao slučajno ili usled nečije volje ili usled nekog drugog determinizma...

BTW Ne zna niko. :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

само да убацим једну дистинкцију (то је сада изгледа популарна реч):

једно је да интелектом знамо да нешто људи праве јер знамо/верујемо да они то праве

а сасвим друго је да знамо да то људи праве јер ни ми сами ни други људи никада нимо чули да је нешто такво (чекић, ауто) настало случајно, а онда је једино другачије решење да га људи праве (чак и ванземаљци и Бог отпадају јер ни њих нисмо видели да праве чекиће и ауте)

е сад ме мрзи да правим евентуално добру паралелу за ћелије тј. живот рецимо... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Ali, vidi, i cekic nije najinteligetnije sto je covek napravio, pa, opet, svrha u koju se cekic koristi cini ( cekic ) super inteligetnim sredstvom za kucanje eksere ( inace, bi covek zubima kucao eksere,... :smeh1: )

Ne čini ga super-inteligentnim sredstvom... stvari nisu inteligentne... zabagovao si u pokušaju da navučeš vodu na svoju vodenicu...

Sad, uzmes cekic, koji je manje kompleksan od celije i na osnovu iskustva ( sa cekicem ), dodjes do razmisljanja i o tome, ko je tako naparavio celiju.

Naravno... razmislio sam... i došao do zaključka da na osnovu poređenja sa čekićem ne mogu da ustanovim ko je napravio ćeliju i da li je neko napravio ćeliju... što sam već obrazložio...

( ko' je naravio caleta' ... :D )

Njegov ćale.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Već rekoh da ne znam kako je nastao život... ne znam da li je nastao delovanjem agenta ili bez agenta... ne znam da li je nastao slučajno ili usled nečije volje ili usled nekog drugog determinizma...

BTW Ne zna niko. :)

I ne znam zašto je teško reći ne znam(o)!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече
пре 20 минута, Bokisd рече

Ali, vidi, i cekic nije najinteligetnije sto je covek napravio, pa, opet, svrha u koju se cekic koristi cini ( cekic ) super inteligetnim sredstvom za kucanje eksere ( inace, bi covek zubima kucao eksere,... :smeh1: )

Ne čini ga super-inteligentnim sredstvom... stvari nisu inteligentne... zabagovao si u pokušaju da navučeš vodu na svoju vodenicu...

Super inteligentan cekic ( retoricki naravno ) upotreba cekica,.... ga cini kreativnom i inteligetnom napravom. 

Цитат

Sad, uzmes cekic, koji je manje kompleksan od celije i na osnovu iskustva ( sa cekicem ), dodjes do razmisljanja i o tome, ko je tako naparavio celiju.

Naravno... razmislio sam... i došao do zaključka da na osnovu poređenja sa čekićem ne mogu da ustanovim ko je napravio ćeliju i da li je neko napravio ćeliju... što sam već obrazložio...

Ali, fora je, da na osnovu svih analogija koje smo prosli, mozemo doci do pitanja o mogucnosti da je i celija inteligetnim nacinom napravljena ( trebala je inteligencija )

Цитат

( ko' je naravio caleta' ... :D )

Njegov ćale

Znaci, deda ( od prvog coveka ... :D )

( al' i ovde na osnovu svih analogija koje smo prosli, gde je pocetak cekic,...pitamo se, ko je tako stvorio sve ove nase babe i dede,... :D )

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Bolje od toga je da baciš oko na njihove principe... (obrati pažnju da ovde ne navode šta su otkrili, već principe kojima se rukovode):

http://www.icr.org/tenets

Ма да прочитала сам.. смејурија. 

Цитат

Evo i za neke druge slične ustanove:

https://rationalwiki.org/wiki/Statements_of_faith

Креационизам је баш добар пример. Ево и овде на форуму, имамо Горана који је у средњој схватио да је ТЕ глупост и кренуо да тражи доказе за то. Или Кратоса за кога би она била знак да је Творац суров и неспособан (а Он је Свемогућ и Љубав). Зато се и прегањате на стотину тема и можете тако још десет година, он неће рационално сагледати оно што му причаш. Обојца полазе од неких својих претпоставки које нису одрживе, али су за њих догма. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...