Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Просечан србенда рече

Баш је интересантно то како су ти креационистичке претпоставке смејурија  еволуционистичке шпекулације и претпоставке нису.

То је класично обртање теза. Кад се неко не разуме у тему, а подржава једну страну из ко зна којих ирационалних разлога, онда попљује или исмеје ону другу страну. То су ти интелектуални трикови којима се служе овде поједини, предвидљиво скроз. Исто као овај са његовим болесним лупетањима.

Подели на овим сајтовима

Док екипа јасно не одговори

- Шта је за њих научни доказ

- Које критеријуме користе да би нешто сматрали за доказ 

ова тема је, бар за мене, хумористичка. И по зезању једна од најбољих на форуму, одма уз "Тема јасна из прве поруке" и "Напредна зона сумрака". Може човек да дође повремено да се зеза и постави нешто, али више од тога не...јер је чисто губљење времена.

:) 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, GeniusAtWork рече

- Које критеријуме користе да би нешто сматрали за доказ 

ова тема је, бар за мене, хумористичка. И по зезању једна од најбољих на форуму, одма уз "Тема јасна из прве поруке" и "Напредна зона сумрака". Може човек да дође повремено да се зеза и постави нешто, али више од тога не...јер је чисто губљење времена.

:) 

Јесте забавна и супер је што су пустили попа да лупа. Кад га човек чује, одмах му је јасно да види пред собом доказ да нема Интелигентног дизајна!:))12:smeha:12:smeha: Што би рекао стари добри гностик Сатурнин, овога је направио Есалдајос!:))  

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, GeniusAtWork рече

Pa rekao sam ti vezano za zajedničkog pretka i ti sam rekao da dokaza nema,tj prećutao si ...jer ga i nema,znači lepo priznajte spekulaciju pa da ćeramo dalje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

Баш је интересантно то како су ти креационистичке претпоставке смејурија  еволуционистичке шпекулације и претпоставке нису.

Па и није интересантно, зато што ниједну од оних претпоставки нису доказали. Базирају свој рад на нетачним премисама и онда очекују да неко поверује да су им закључци исправни. Shit in, shit out.

Цитат

Атеисти су духовно болесни људи, протестанти такође. И једни и други се хране претпоставкама и шпекулацијама. Атеистима је за њихову веру од пресудне важности т.е,  док је протестантима њихова догма "соло скриптура" Мени су за жаљење и једни и други и ништа ми од тога што пишу није смешно јер се то предаје у универзитетима и школама и сви тврде да су у праву.

Што сад помињеш атеисте и протестанте? Нисмо о томе причали. Уосталом, ако су они духовни болесници, то не значи да си ти, као њихов неистомишљеник, духовно здрав. Нити значи да је сваки став тих људи погрешан, нити свака научна теорија коју они прихватају (између осталог и те) погрешна, па да је зато креационизам исправан. Као да си рекао да гравитациона сила не постоји јер је прихватају болесни атеисти и протестанти.. логичка грешка.

И молим те, не скрећи тему. Оно што си рекао за датирање методом радиоактивног угљеника је стварно неозбиљно. Надам се да си до сад макар узео да прогуглаш и да си свестан колико си, народски речено, лупио. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Lady Godiva рече

Што сад помињеш атеисте и протестанте? Нисмо о томе причали

Нисмо о томе причали али си изјавила не поверење када си видела одакле потиче извор информција 

пре 25 минута, Lady Godiva рече

то не значи да си ти, као њихов неистомишљеник, духовно здрав.

Зашто пребацујеш тему на мене? Шта по твом мишљењу представља духовно здравље? Ја сам првенствено мислио на веру коју испољавају а која одлично показује стање духа.

пре 30 минута, Lady Godiva рече

Нити значи да је сваки став тих људи погрешан, нити свака научна теорија коју они прихватају (између осталог и те) погрешна, па да је зато креационизам исправан. Као да си рекао да гравитациона сила не постоји јер је прихватају болесни атеисти и протестанти.. логичка грешка.

Ово ми није јасно? Нисам рекао да је све чиме се баве погрешно већ да се баве претпоставкама.

пре 33 минута, Lady Godiva рече

И молим те, не скрећи тему. Оно што си рекао за датирање методом радиоактивног угљеника је стварно неозбиљно. Надам се да си до сад макар узео да прогуглаш и да си свестан колико си, народски речено, лупио. 

Ти си скренула тему доводећи под знак сумње и неповерења извор информација а да пре тога ниси ни прочитала шта пише. На моје питање о простом одговору си прећутала а касније само рекла да ти је нешто смешно. И зашто бих ја сада гуглао због било чега, опет бих наишао само на претпоставке и шпекулације.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Pa rekao sam ti vezano za zajedničkog pretka i ti sam rekao da dokaza nema,tj prećutao si ...jer ga i nema,znači lepo priznajte spekulaciju pa da ćeramo dalje.

Rekao si skelete i fosile... i već na prvom sledećem pitanju (kakav skelet bi prihvatio kao dokaz) si pobegao od odgovora...  znači lepo priznaj da si sebi zacrtao da nikakav dokaz nećeš ni uzeti u obzir, pa da ćeramo dalje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Просечан србенда рече

И зашто бих ја сада гуглао због било чега, опет бих наишао само на претпоставке и шпекулације.

:D

Имам утисак да ти за чврсти доказ сматраш нешто што можеш да видиш, пипнеш, омиришеш, гледаш...Не бих да те разочарам, али тако нешто не постоји у природним наукама. Не само у биологији, него у било којој науци.

Рецимо, не постоји никакав доказ (оно што би ти сматрао доказом) да се у језгру атома налазе протони и неутрони око којих орбитирају електрони. Оно што сви учимо у основној. Него је неко нешто опазио током експеримента и онда је поставио модел који предвиђа постојање нечега и тај модел има предвиђања која ако се потврде, он важи. Има и друга предвиђања која ако се потврде, он бива одбачен. Јер свака научна теорија да би била теорија мора да буде оборива и зато мора да има предвиђања која не смеју да се остваре да би била валидна. Да ли онда стварно постоје протони, неутрони и електрони? Што се науке тиче, такво питање је бесмислено и на њега не може никада да одговори. Можда постоје, а можда се у језгру атома налази и нешто десето. То никада нећемо знати. Али докле год се то нешто понаша у складу са моделом који предвиђа постојање тих честица, и не видимо нешто што не бисмо смели да видимо, то је то. Теорија савршено функционише. Иако нико никада није видео, нити ће вероватно видети електрон, нпр. Али зато твој комп ради, а и сијалица светли кад је упалиш.

Исто важи и за еволуцију. Не постоји ништа што ти замишљаш некаквим доказом који би за тебе био потврда. Постоје налази и докле год се уклапају у предвиђања теорије, то значи да теорија важи. Крај. Од науке више не можеш да очекујеш, свидело се то теби или не.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Просечан србенда рече

Нисмо о томе причали али си изјавила не поверење када си видела одакле потиче извор информција 

Да ли би ти озбиљно схватио када бих ти рекла да је Месец квазар, а као извор ти навела Треће Око?

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Lady Godiva рече

Да ли би ти озбиљно схватио када бих ти рекла да је Месец квазар, а као извор ти навела Треће Око?

Би, то је попова литература.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...