Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 17 минута, Ведран* рече

Сад ми још нађи, где је рекао да он не верује у 24х6 стварање. Јер си то ти рекао. 

Рекао сам да човек не заступа 24ч стварање а не да не верује у исто. Већ сам цититао то у шта верује.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Да ли је могуће да си толико глуп и толика незналица за српски па да не знаш да је је створење и твар иста ствар?confused1

Нисмо сви паметни као ви доктори :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Просечан србенда рече

Нисмо сви паметни као ви доктори :)

Да ниси толико глуп не би ни узео да учиш доктора. Иди и научи прво српски, а не да блејош на форуму без жеље да нешто научиш. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, о.Горан рече

Него, да се не бавим шарлатанством, данас га ионако има превише, китови су заиста дивне животиње. Сложили смо се, мислим на људе са интегритетом и достојанством, да је ван минимума интелигенције веровати у бајку да су они настали од бића налик сеоским џукелама.

Kad kažeš "složili smo se" misliš na neke podvojene delove tvoje ličnosti ili na još neku osobu? Pitam jer nisam primetio da se na forumu neko složio sa tvojim konstatacijama u vezi sa evolucijom kitova....

Цитат

То је толико тупава претпоставка да ме чуди да и најокорелији еволуционисти могу да поверују у то. Али добро, свако може да верује у бајке, није забрањено законом. Ево још једног доказа Стварања, дивне животиње зване китови:

Кит

Сисари морају стално да дишу, па због тога вода за њих не представља погодно окруженје. Међутим, код кита, као једног воденог сисара, овај проблем је решен уз помоћ дисајног система који је много ефикаснији од многих дисајних система копнених животинја. Само једним издисајем, кит избацује из плућа 90% употребљеног ваздуха. Из тог разлога он може да издржи прилично велики временски период, а да не осети потребу за дисањем. У исто време, он у мишићима има прилично високу концентрацију “миоглобина” који осигурава депоновање кисеоника. Уз помоћ овог система, једна врста кита, на пример, успева да се спусти на дубине и до 500 метара, и без узимања ваздуха може да плива и до 40 минута.

U pitanju su kvantitativne promene... izbacuje više iz pluća, ima veću koncentraciju mioglobina u mišićima... ništa što se ne može objasniti evolutivnim procesima... ili što nije potpuno očekivano u skladu sa TE...

Цитат

А “носни отвори” кита су, за разлику од копнених сисара, смештени на леђима, што му омогућава лакше дисање.

Nisu smešteni na leđima ( joooj ), već na vrhu glave... i posmatrajući starije fosile starijih (izumrlih) vrsta kitova i delfina i njihovih predaka tačno možemo da vidimo i kako se taj otvor pomerao:

Pakicetus (52-48 mya):

4784321761_0694d8446a_b.jpg

nostril_migration.gif

https://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evograms_03

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Да ниси толико глуп не би ни узео да учиш доктора

Ја сам вама поставио питање. Колики сте доктор види се из ваше надмености.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Просечан србенда рече

Ја сам вама поставио питање. Колики сте доктор види се из ваше надмености.

Није надменост него констатација.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

@Zoran Đurović  

U tumačenju Postanja jel prihvatamo nešto od Jefrema Sirina pošto je on imao dijametralno suprotno tumačenje od Avgustina, Abmrozija itd?

Наравно, има сјајних момената. Сада не могу да их наводим јер кувам и пишем одговор М. Петровићу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Није надменост него констатација.

Ако је "констатација"(туђица), онда наведите тачно којом реченицом сам ја то вас учио и чему?

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Ведран* рече

Зашто би то образлагао?

Не могу сада да пишем трактат, али укратко и угрубо, твоју тврдњу о стварању "из енергија" ја читам као да кажеш "из Бога". Зато сам питао да ли си баш мислио из енергија или енергијама ствара. 

Али питао си ме да образложим мисао да Божанске енергије јесу Бог. Зато ти рекох, зашто да то образлажем. Нисам то ја смислио. А не верујем да је то теби непознато.

А што се тиче импликација за које исто питаш, па резултат је ово што горе рекох, да када кажеш "из енергија" у суштни кажеш "из Бога".

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Не могу сада да пишем трактат, али укратко и угрубо, твоју тврдњу о стварању "из енергија" ја читам као да кажеш "из Бога". Зато сам питао да ли си баш мислио из енергија или енергијама ствара. 

Али питао си ме да образложим мисао да Божанске енергије јесу Бог. Зато ти рекох, зашто да то образлажем. Нисам то ја смислио. А не верујем да је то теби непознато.

А што се тиче импликација за које исто питаш, па резултат је ово што горе рекох, да када кажеш "из енергија" у суштни кажеш "из Бога".

Nemoj se samo štrecati, nisam ti tražio da pišeš traktat, bar znaš da neće trebati puno riječi da se složimo. Obrazložiti se može i u kratkim tezama. :D

Da nije mi nepoznato da su božanske energije Bog,  s obzirom da si me pitao da li podrazumjevam da je tvorevina stvorena iz ili sa energijama. No kad kažeš nešto da je Bog, to ipak povlači za sobom jedno dodatno obrzaloženje...ako su energije Bog, one ne prenose Božansku suštinu, prema tome mislim da nije pogrešno reći ni da je tvorevina nastala iz energija, niti sa energijama...Bog nema alate kao mi ljudi "distinktivne kao ono pero pisca" prema tome teško mi je zamisliti da Bog stvarajući energijama, to radi kao mi ljudi stvarajući alatom. Zato mi je pero palo napamet jer na neki način, daje mastilo iz samog pera, a opet mastilo nije isto što i pero...mislim da bi mogli i na božanske energije tako gledati...ako bi rekao Bog je stvorio svijet iz božanskih energija, to nebi povlačilo da je suština same tvorevine sva božanska energija...osim toga ako uzmemo fizičku energiju koja niti može da se uništi niti stvori, to su na neki način božanski atributi, pa s toga nije mi teško zamisliti da je svijet stvoren iz božanskih energija koliko i sa božanskim energijama. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Ведран* рече

Па рекосте да верујете у библијског Бога? Зар не? Да ли је могао у трену да створи свет? 

Не преслишава ученик учитеља него обрнуто. Дакле, ти кад и ако направиш бољи свет од овог онда би ти преслишавао Бога шта и како може. Овако, мало погнутости главе пред Њиме не би било на одмет. То би било добро и за многе друге. То је требао многе да научи Ђура, а не само да преписује из патрологије а они да му се "диве" тј. улизују.  Мислим, јесте то комично гледати са стране, али са друге стране је јефтино и излизано.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Ведран* рече

Писаће у житији попа Горана да је заслужан за унапређење школског система у Турској. :))

Не мора да пише ништа, ја то нисам радио због овоземаљске славе, али ово стоји као чињеница. Кад било ко овде од мојих опонената направи петицију( или било који јавни наступ) о којој ће да пишу Политика, Вечерње новости, Печат, Данас, Време, Правда и све остале дневне и друге новине, као и да се истом баве у емисијама Око, Да можда не, Дан уживо, РТС1 дневник итд. итд. јавите се. 

Знате ли кад ће то да буде... Никад, па можда ни тад:))

Па многи овде не смеју ни јавно да се представе ко су и шта су, а камоли да се јавно представљају и пишу петиције:)).

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro,o.Gorane sada znamo da se u vašoj glavi dešava sledeće: Mlad Bog je meni bliži i lepši, jer sve što je mlado i lepo božansko je. Ne daj Bože da je Bog stvorio sve vanvremena i da se izraz stvorenja u stvorenom dešava po danima stvorenih. To što je Bog kroz Sina svoga stvorio svet i eshaton vanvremenom (nijednom mernom jedinicom ne možemo to izračunati), je za vas daleka teologija, vi više volite da se divite blizini Boga kroz sveprisutnost u vremenu ne starijem od 6000 godina jer bi to bilo previše, nego Njegovom stvaranju van svakog vremena.  Rađa Sina kroz koga je po slobodi svih Triju LIčnosti stvara Anđele Božje i sve vidljivo i nevidljivo.

Stvara po slobodi ni iz čega, da bi stvorenja od nebića došla u svršena bića koja bi delila tu slobodu koja je samo Bogu svojstvena preko Hrista Isusa Sina Božjeg koji nas svojim nestvorenim energijama čini istinske pričesnike te slobode u tim energijama ili Svetlosti kako god hoćete, Palama je to bolje objasnio naravno.

Mnoge tehnike poznaje Bog mnogo je moćniji od tih 6000 godina, ipak je ovo mala brukica za gledanje na Božje stvaranje na ovakav način na koji vi forsirate.

O.Zoran je rekao da ne deli ni evolucioni pogled na svet niti kreacionistički koji vi forsirate, već ima jednu sasvim drugu sliku Božjeg stvaranja ni iz čega po slobodi samoga Boga jedinoga stvaraoca i Svedržitelja.

Шта се дешава у мојој глави задњи ће да препричава неко плитке памети као ти.  Да си мало бистрији као што ниси, схватио би одавно, а наравно ниси, да из мојих порука говорим о томе да су хипотетичке милијарде година неопходне за еволуциону бајку намењену таквима као што си ти. Не нападам ја те измишљене милијарде због "младог Бога", то је твоја пројекција јер ви Ђурини полтрони сте сви у неким пројекцијама, већ због овога наведеног.

А што се Ђуре тиче, он није вредан приче. То је један подмукао и потуљен тип који је одавно рекао, али ти ниси пазио на часу, да верује у еволуцију. Пред публиком полтрона и полтронета је глумио академску независност, а све време је потуљено држао њима страну. Наравно, клеветао је и лагао толико бедно и ниско да то не завређује никакву пажњу. Али ти и теби слично слободно трчите за њим на рапорт, за боље и нисте.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

А што се Ђуре тиче, он није вредан приче.

Није, јер те је раскринкао да си суботар, као и твоји другари. Мантију ниси оставио јер ти доноси парице. Али, о твом моралу и интелигенцији је све већ рекао Авокадо. Ја сам ти још показао да си манихејац као и твој другар Терзин јер ви негирате да је овај свет створио Бог. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...