Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vreme je najobičnije stvorenje a od svega stvorenog čovek je kruna.

Време није створење него творевина. И прво би требало да се проучи шта је време? Време може да буде свако кретање материјалног у материјалном свету. Покрет или кретање једном учињен, не може да се врати природним путем. Жив организам стално врши неко кретање. Тако сунце и месец и звезде управљају даном и ноћу и ми на основу њиховог кретања бројимо дане и ноћи. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Време није створење него творевина.

Prouči to malo bolje.

Sv. Maksim: Vreme je najobičnije stvorenje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ведран* рече

Србенда не може да нађе где је поп рекао да не верује у 6х24сата

О. Горан је рекао да никоме не намеће 24 ч. стварање као и да верује да је Богу то могуће. Што значи да је он по том питању отвореног ума и да не тврди то.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Просечан србенда рече

О. Горан је рекао да никоме не намеће 24 ч. стварање као и да верује да је Богу то могуће. Што значи да је он по том питању отвореног ума и да не тврди то.

Србендо не читаш ти упоште пажљиво шта се овде пише, па испада да лупаш (мада верујем да не желиш). 

Није рекао да верује да је Богу то могуће. Питање је било (моје) да ли може Бог да створи у трену. То је једино што се тицало тога шта је могуће. 

А закључак да је он отвореног ума (по том питању), па ни затвореног, не следи, јер није ништа рекао што би на то указало.  

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, о.Горан рече

Да јер верујем да је Бог свемогућ и да је могао да то уради. Али ја то мњење на намећем никоме да верује, мени је најбитнија вера у библијског Бога, а да би смо дошли дотле треба одбацити бајке које се форсирају под плаштом "високе науке", а у ствари су врхунске глупости.

Ово је написао! Ведране изврћеш речи једног свештеника, опасан ти је то посао.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ведран* рече

Није рекао да верује да је Богу то могуће. Питање је било (моје) да ли може Бог да створи у трену. То је једино што се тицало тога шта је могуће. 

Ти изгледа пратиш своје само мнење а не шта је човек написао.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

Морао сам да размислим.

Мислим да аналогија није добра. Зато што перо није агент. А Творац јесте. 

У твом примеру имамо агента (писца), алатку (оловку) и креацију (ркопис).

Божанске енергије нису алатка, него су агент (јесу Бог).

Dobro, ali hajde malo obrazloži tvrdnju "Božanske energije jesu Bog" i kakve implikacije to nosi? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Просечан србенда рече

Ово је написао!

Mea culpa!

Сад ми још нађи, где је рекао да он не верује у 24х6 стварање. Јер си то ти рекао. 

Видиш како с вама човек може да се погуби. Ти си рекао да о. Горан тврди да не верује у 24х6 стварање.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Прво је Богочовек, а онда све остало.

Znači čovek postoji pre postanja sveta?0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Dobro, ali hajde malo obrazloži tvrdnju "Božanske energije jesu Bog" i kakve implikacije to nosi? 

Зашто би то образлагао?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

A što se tiče stvaranja Bog može sve što postoji da stvori u jednoj nano pikolo sekundi....a ne da se muči sa evolucijom i pritom ubijagomile bića jer je rob nekih mehanizama...takav Bog je ograničen ko terasa...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Зашто би то образлагао?

Pa jel diskutujemo ili ne? Ni ti mene ne razumiješ 100% ni ja tebe..da dođemo do nekog razumjevanja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Просечан србенда рече

Време није створење него творевина.

Да ли је могуће да си толико глуп и толика незналица за српски па да не знаш да је је створење и твар иста ствар?confused1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...