Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Сад се овде лакше дише, када су разне лажи и глупости разбијене у парампарчад, а хохштаплери сатерани у ћошак. Берђајев је једном написао, парафразирам, да је средњи век био обележен "борбом" Бога против човека, а нови век обрнуто. У томе се може сагледавати и успех ове бајковите хипотезе код људи који се понашају као дрогирани, верујући у такве бесмислице беспоговорно. Па чак и овде на једном православном форуму мораш да црташ разним неповезима неке основне ствари.

Нпр., ово је одличан тест којим се показује да ли неко пролази минимум интелигенције:))...  Наводни предак кита Pakicetus, у главама манипулатора и шарановине која верује у то :))

85298870fb2fdfb4943a54d423c6ca87.jpg

Ајде реално, у овакве небулозе може да поверује само неко ко је јео гљиву лудару:))

otrovne-ludara.jpg

Мада има и феномена као што је Ђура, он је није јео, нема их на римском асфалту, а ипак верује :)). Блажени су који не видеше, а повероваше хах.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 часа, Justin Waters рече

Nemoj se samo štrecati, nisam ti tražio da pišeš traktat, bar znaš da neće trebati puno riječi da se složimo. Obrazložiti se može i u kratkim tezama. :D

Da nije mi nepoznato da su božanske energije Bog,  s obzirom da si me pitao da li podrazumjevam da je tvorevina stvorena iz ili sa energijama. No kad kažeš nešto da je Bog, to ipak povlači za sobom jedno dodatno obrzaloženje...ako su energije Bog, one ne prenose Božansku suštinu, prema tome mislim da nije pogrešno reći ni da je tvorevina nastala iz energija, niti sa energijama...Bog nema alate kao mi ljudi "distinktivne kao ono pero pisca" prema tome teško mi je zamisliti da Bog stvarajući energijama, to radi kao mi ljudi stvarajući alatom. Zato mi je pero palo napamet jer na neki način, daje mastilo iz samog pera, a opet mastilo nije isto što i pero...mislim da bi mogli i na božanske energije tako gledati...ako bi rekao Bog je stvorio svijet iz božanskih energija, to nebi povlačilo da je suština same tvorevine sva božanska energija...osim toga ako uzmemo fizičku energiju koja niti može da se uništi niti stvori, to su na neki način božanski atributi, pa s toga nije mi teško zamisliti da je svijet stvoren iz božanskih energija koliko i sa božanskim energijama. 

Да ли то значи да је твоја позиција да је свеједно да ли се каже "из енергија" или "енергијама"?

Ја нисам склон да ставим знак једнакости. Ослањам се на слику стварања Адама када му Господ удахњује живот. Постоји градација у стварању. Да је "из енергија" градација не би постојала. Адам би одмах био животан. А слично је и са сликом стварања земље која најпре беше "без обличја и пуста" ( што ће рећи безживотна), а онда читамо о директнијој интервенцији Божијиј кроз "и рече Бог...". И онда земља рађа, итд. 

Тешко ми је замисливо да нешто што је "из енергија" може да буде "без обличја и пусто" или беживотно (као блатњави Адам) у било којем тренутку. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Не преслишава ученик учитеља него обрнуто. Дакле, ти кад и ако направиш бољи свет од овог онда би ти преслишавао Бога шта и како може. 

Дакле нема одговора ни овај пут?

Ја не преслишавам Бога него питам попа "учитеља". Осим ако тај поп не мисли да је Бог кад ми препоручује да не "преслишавам Бога". 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Знате ли кад ће то да буде... Никад, па можда ни тад:))

Није лако постигнути тако велике ствари да о твојим делима пишу новине и праве се емисије у медијима. 

:0201wink:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Не мора да пише ништа, ја то нисам радио због овоземаљске славе,

... nego zbog reforme turskog obrazovanja... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

. i posmatrajući starije fosile starijih (izumrlih) vrsta kitova i delfina i njihovih predaka tačno možemo da vidimo i kako se taj otvor pomerao:

Eво људи  научници су лепо објаснили како се шпекулиш и гради теорија еволуцији китова и сервирајући је као доказану. У прилогу су три кратка видео клипа са преводом:

https://creation.com/whale-evolution-fraud-croatian 

Дакле нема доказа да је пакицетус имао носни отвор на глави. А и цела т.е је заснована на шпекулацијама.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Eво људи  научници су лепо објаснили како се шпекулиш и гради теорија еволуцији китова и сервирајући

* Исправка:

Како се шпекулише на основу непотпуних костију и на основу тога се гради прича о еволуцији китова и сервира се народу као да је доказано.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Просечан србенда рече

Eво људи  научници су лепо објаснили како се шпекулиш и гради теорија еволуцији китова и сервирајући је као доказану. У прилогу су три кратка видео клипа са преводом:

https://creation.com/whale-evolution-fraud-croatian 

Ako ti je to lepo objašnjenje, nisam siguran šta smatraš za ružno ili loše objašnjenje...

Цитат

Дакле нема доказа да је пакицетус имао носни отвор на глави.

Jok, nego je imao nosni otvor na dupetu... :D

Ako si hteo da kažeš da nije imao nosni otvor na vrhu lobanje, ne znam zašto to uopšte pričaš, kada niko to i ne tvrdi... imao je nosni otvor na vrhu njuške... imaš lobanju Pakicetusa u poruci na koju repliciraš...

Inače, toliko su ti ovi "naučnici" "lepo" "objasnili" da ne znaš ni o čemu pričaš... niti o kojoj vrsti pričaš... ovo si hteo da napišeš za Ambulocetusa, jel da?

Цитат

А и цела т.е је заснована на шпекулацијама.

Cela nauka brale, cela nauka...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 26.9.2018. at 21:59, о.Горан рече

Него, да се не бавим шарлатанством, данас га ионако има превише, китови су заиста дивне животиње. Сложили смо се, мислим на људе са интегритетом и достојанством, да је ван минимума интелигенције веровати у бајку да су они настали од бића налик сеоским џукелама. То је толико тупава претпоставка да ме чуди да и најокорелији еволуционисти могу да поверују у то. Али добро, свако може да верује у бајке, није забрањено законом. Ево још једног доказа Стварања, дивне животиње зване китови:

...

On 26.9.2018. at 21:59, о.Горан рече

@Ведран*, @Zoran Đurović

После толико страна, човек на питања одговара даљим затрпавањем материјала по некој својој матрици... Подсетило ме на:

Прва година студија (на ЕТФ-у). Први стан на студијама. Газдарица у Швабији, свуда по кући "Кула стражара". Станујем са рођаком, кречимо.

Долази бакица, газдарицина другарица. Ујна пита за кафу и одлази да кува (зна за јадац јер рођак ту станује већ 3 године). Рођо вели само да нешто заврши и неста га (и он зна за исти јадац). Остајем сам са баком.

Бака почиње да прича, тихо, нежно, показује шаку и објашњава како је Творац све то лепо смислио и направио...Ја одушевљен (атеизирани клипан који не зна ни Б о Богу и вери). Заустим да питам нешто - она наставља даље по своме. Рекох себи - можда је наглува. Пробам други пут јачим гласом - иста ствар. Трећи, четврти пут... Све исто. Баба мота свој филм. Таман одустајем - кад баба завршила монолог, устаје и одлази не довршивши кафу испред себе (имао сам утисак да је хипнотисана, као да је ушла у неки транс)... Остао сам шокиран. До данас.

Сад сам исто тако шокиран. Грешиш Аво. Силно грешиш. Нису ово суботарска већ јеховистичка посла...

:)))

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Јанко рече

Сад сам исто тако шокиран. Грешиш Аво. Силно грешиш. Нису ово суботарска већ јеховистичка посла...

(A)ХАХ!

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Јанко рече

Мислим да је нешто простије у питању: лик је једноставно натприродно безобразан.

Није да само понавља једно те исто као покварена плоча, него у сваком посту проглашава сопствену победу и смеје се "пораженима". Уз стално игнорисање свих питања која му се поставаљају и обавезно вређање неистомишљеника. Почео је да се спрда са сопственом темом и то ради намерно, потпуно је он свестан шта се дешава. Али када имаш его и сујету величине галаксије (оне праве, не мале креационистичке), тешко можеш да повучеш ручну на време.

:) 

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да су њега превише тукли кад је био мали (кући, у школи, на улици?), злостављали, и да је то оставило последице. :(

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Јанко рече

Остао сам шокиран. До данас.

Да ти помогнем? :))

Бакица није стигла да ти одговори на питања од мноштва важних ствари које је имала да ти каже. Разумеш? Не се чудиш. Тако и поп. 

Да су бабу рукоположили добили би попа Горана. 12:smeha:

Шалимо се али стварно није смешно. Када човек престане да примећује другога поред себе, презире брата свога (јеванђељским речником), а говори да воли Бога, лаже. Најпре себе лаже. А кад такав има ауторитет чина онда је то већ алармантно. 

А пошто се зачаурио у самомњење, оно се може разбити само духовном ћускијом. То само Бог може. Ми само около куцкамо.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

@Ведран*, @Zoran Đurović

После толико страна, човек на питања одговара даљим затрпавањем материјала по некој својој матрици... Подсетило ме на:

Прва година студија (на ЕТФ-у). Први стан на студијама. Газдарица у Швабији, свуда по кући "Кула стражара". Станујем са рођаком, кречимо.

Долази бакица, газдарицина другарица. Ујна пита за кафу и одлази да кува (зна за јадац јер рођак ту станује већ 3 године). Рођо вели само да нешто заврши и неста га (и он зна за исти јадац). Остајем сам са баком.

Бака почиње да прича, тихо, нежно, показује шаку и објашњава како је Творац све то лепо смислио и направио...Ја одушевљен (атеизирани клипан који не зна ни Б о Богу и вери). Заустим да питам нешто - она наставља даље по своме. Рекох себи - можда је наглува. Пробам други пут јачим гласом - иста ствар. Трећи, четврти пут... Све исто. Баба мота свој филм. Таман одустајем - кад баба завршила монолог, устаје и одлази не довршивши кафу испред себе (имао сам утисак да је хипнотисана, као да је ушла у неки транс)... Остао сам шокиран. До данас.

Evo ga jos jedan avinatski poltron. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...