Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

“When an honest man speaks, he says only what he believes to be true; and for the liar, it is correspondingly indispensable that he considers his statements to be false. For the bullshitter, however, all these bets are off: he is neither on the side of the true nor on the side of the false. His eye is not on the facts at all, as the eyes of the honest man and of the liar are, except insofar as they may be pertinent to his interest in getting away with what he says. He does not care whether the things he says describe reality correctly. He just picks them out, or makes them up, to suit his purpose.” 

“Bullshit is unavoidable whenever circumstance require someone to talk without knowing what he is talking about.”

Harry G. Frankfurt, On Bullshit

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 46 минута, Zoran Đurović рече

Ово је лепо, али не чусмо од тебе: Јесте и биће! 

Оно што је приметио најбезбожнији @Avocado: Терзин је или шизофреничар, а ако није, онда ти треба да се преобратиш на суботарство. Јер, кад цениш његово мишљење, онда га следи до краја. Али биће да смо и ја и Авокадо у праву: Да Терзин не зна теологију, а у науци не тврди креационизам него прича општа места.   

Колико је ово идиотска реченица, за неку антологију дефинитивно. Како ли само успеш да се превазиђеш сваки пут хах.

То би било као кад би` ти ја рек`о да следиш Авокада до краја, ал џаба. Не можеш да га следиш до краја јер ти си његова марионета, ал не капираш то. Мада, у овом другом је управо и цака хах.

Ти си један обичан шарлатан, а уз то неопевана џиберчина коју ни Рим није успео да култивише. Ово потпусујем.

Подели на овим сајтовима

Ви не треба да се свађате, него да идете одвојено (у две-три теорије о Божјем стварању) а да ударате заједно! А ви, млатећи се између себе, млатите и овај и овако превише збуњен верни Народ. Не разумем чему то? Зашто толика искључивост и заосталост у вештини комуникације? Ми смо наследници Светих Апостола. Да ли све ово иде у прилог остварења  циљева и исхода нашег апостолског послања или служимо одбијању Народа од Бога и Цркве? Бојим се да је ово друго. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, о.Горан рече

Једна за Авокдачета и његову "духовну децу" тј. марионете... Бора као да га је знао човече...

Čak si i trule fore počeo da kradeš... imaš li ti neku originalnu misao u glavi?

A je te jos ispostovao i samo za tebe drzao tu pesmu u potpisu dok me administracija nije zamolila da skinem. Rekli ili da skinem pesmu ili posvetu "samo za o. Gorana".

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Благовесник рече

Ви не треба да се свађате, него да идете одвојено (у две-три теорије о Божјем стварању) а да ударате заједно! А ви, млатећи се између себе, млатите и овај и овако превише збуњен верни Народ. Не разумем чему то? Зашто толика искључивост и заосталост у вештини комуникације? Ми смо наследници Светих Апостола. Да ли све ово иде у прилог остварења  циљева и исхода нашег апостолског послања или служимо одбијању Народа од Бога и Цркве? Бојим се да је ово друго. 

Nisu problem teorije nego neukost. Sta meni vredi da zastupam konkordizam ako nisam dovoljno kompetentan u prirodnim naukama i teologiji da na pravi nacin tu teoriju branim? Sta nekome vredi da zastupa nekakav kreacionizam ako ce vec posle 3 sekunde da se nadje u nokdaunu? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Благовесник рече

Ви не треба да се свађате

Мени је најмање до неких свађа, имам паметнија посла него да се замајавам са некима овде. Да будем искрен, сем пар часних изузетака не видим да има довољно људи са укљученим мозгом овде да бих и даље писао било шта око ове теме. Имате овде овог лажљивца Авокада, сноба, клеветника и хохштаплера "аву", неповеза и бескичмењака Григорија и остале па нека вам они и даље испиру мозак, видим да то овде фино функционише, да не реметим идилу. Уживајте у њиховим лажима и даље, а ја одох да не губим време више на разне баљезгарије.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Благовесник рече

Ви не треба да се свађате, него да идете одвојено (у две-три теорије о Божјем стварању) а да ударате заједно!

Na koga se bold i podvuceno odnosi?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Na koga se bold i podvuceno odnosi?

Пре свега на пречасне оце!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Мени је најмање до неких свађа, имам паметнија посла него да се замајавам са некима овде. Да будем искрен, сем пар часних изузетака не видим да има довољно људи са укљученим мозгом овде да бих и даље писао било шта око ове теме. Имате овде овог лажљивца Авокада, сноба, клеветника и хохштаплера "аву", неповеза и бескичмењака Григорија и остале па нека вам они и даље испиру мозак, видим да то овде фино функционише, да не реметим идилу. Уживајте у њиховим лажима и даље, а ја одох да не губим време више на разне баљезгарије.

Ovo je jedan od dokaza telesne povezanosti simpanze i coveka. Simpanze su inace najagresivnija vrsta. Poslusaj Grigorija Niskog i izbaci majmuna iz sebe. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Благовесник рече

Пре свега на пречасне оце!

Аха. Па не знам шта да кажем. Нема никаквих "теорија о Божјем стварању", верујемо да је Бог створио универзум(е). Нема простора ни за каква (заједничка) 'ударања'.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Како нема? Па изнето је и на овој теми  више теорија о НАЧИНУ Божјег стварања... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Имате овде овог лажљивца Авокада, сноба, клеветника и хохштаплера "аву", неповеза и бескичмењака Григорија и остале па нека вам они и даље испиру мозак, видим да то овде фино функционише, да не реметим идилу. Уживајте у њиховим лажима и даље, а ја одох да не губим време више на разне баљезгарије.

пре 23 часа, Avocado рече

Nego ne mogu da dođem do full tekstova, osim Levinovog, tačnije i tu imam samo prvu stranicu ali je dovoljno da se vidi da je izvučeno iz konteksta:

http://science.sciencemag.org/content/217/4566/1239.pdf-extract

Citat je na kraju prvog pasusa (početak pasusa naravno izbačen u cilju obmanjivanja), a već prva sledeća rečenica nakon izvučenog citata razjašnjava...

Klasična kreacionistička obmana... ali siguran sam da će Goranče nastaviti da sve ostale naziva lažovima i manipulatorima...

Ali eto, kad dođeš do toga da prenosiš "svedočenja" Haruna Jahje (i to ne navodeći da njega prenosiš) u temi "Svedočenje biblijskog stvaranja u svetu kod teologa i naučnika", očekivano je da ćeš druge da nazivaš lažovima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Благовесник рече

Како нема? Па изнето је и на овој теми  више теорија о НАЧИНУ Божјег стварања... 

Nema načina, to nikad niko nije iznio. Ako bi smo mogli makar i pretpostaviti taj način, onda bi morali imati zrnce umjeća da znamo kako Bog razmišlja, ako uopšte razmišlja na ljudski način...a to ćeš se svakako složiti nije moguće.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...