Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 19 часа, CutieBub рече

@о.Горан Оче Горане, остали сте ми дужни одговор на једно питање: Како бисте реаговали када бисте наишли на неког доктора биологије, или доктора физике, без теолошког образовања, да дискутују о сложеним теолошким питањима?

Мислим да никоме није потребна диплома да разговара о стварима које га интересују. Литература је све доступнија па свако може да чита и едукује се. 

Ствар је само да човек своје тврдње потврди озбиљним аргументима, а не текстовима са сумњивих блогова, снимцима с јутујба итс.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 часа, Justin Waters рече

Pa ti upravo izigravaš drvenog advokata inače uopšte ne bi pominjao Terzina da uopšte nisi ni pokušao da ga kontaktiraš. Nego ovako na osnovu email prepiske, stvaraš utisak da ga dobro poznaješ i daješ svojoj sujeti na značaju. Da si vjerodostojan, organizovao bi sam kontaktirajući Terzina, ako pristane da dođe na forum na kome se mora sam registrovati, i ti bi otvorio temu sa uvodnim postom forumašima da se mogu obratiti njemu sa pitanjma na tu tu i tu temu...Tako su radili svi ostali koji su dovodili značajnija imena na forum. Sasvim je glupo da tražiš od administracije da dovedu čovjeka koga ti sam predlažeš, a radiš to iz razloga jer si poprilično siguran da si nebitan lik i da Terzin vjerovatno nema vremena, pa da usljed fijaska imaš izgovor za svoju savjest kako je administracija nezainteresovana. 

Хах, које су ово небулозе. Какве сујете, какав небитан лик, шта лупеташ човече. Да ли вам је овај лажљиви Авокадо стварно толико попио мозак...

Мој предлог је био крајње добронамеран и конструктиван. Све ово што злонамерно инсинуираш нема везе са истином, нити ми је то пало на памет. Колико сам видео овде је администрација та која зове госте, зато сам изнео предлог упућен њима. Тако је било још на Видовдану, то је била иначе идеја моје маленкости, па је после та замисао пренешена и овде. 

Иначе, ја са Томом имам присан, другарски однос, уз обострано уважавање. Не подржавам његову верску припадност, али то је његова приватна ствар, ни он мене не дира по том питању.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Светлосна брзина свакако јесте јединица за брзину, то је брзина којом се светлост креће. Светлосна година је нешто друго, ако си на то мислио.

Да, на то сам наравно мислио, али кад радиш 4-5 ствари истовремено поткраде се и нека очигледно ненамерна грешка као ова. 

Подели на овим сајтовима

Што се тиче Харуна Јахија, наравно да сам знао да ћете да га поменете хах. Предвидљиви сте као баљезгање овог самозваног "аве" који није чуо ни за Хајзенберга, а камоли за Хајзенбергов принцип неодређености. Ево следећег питања за њега, чисто да види колико је танак у природним наукама, што не би био никакав проблем да не воли оволико да паметује и расипа савете. Питање је просто-колико има закона термодинамике. 

Иначе, Аднан Октар тј. Харун Јахја није открио нити измислио ништа ново, он је само са својим тимом препричао све оно што су деценијама радили амерички научници креационисти и то на један врло пријемчив начин. У књигама које он потписује се готово увек цитирају разни амерички или европски аутори што је индикативно. Тако се између осталог и обогатио, а скоро је стао на жуљ Ердогану који тренутно има велике политичке проблеме, једва је преживео онај пуч, па је и помало параноичан, сада је и у неком тихом рату са Трампом око оног пастора. Наиме, Октар има своју телевизију А9 у којој је скоро јавно критиковао Ердогана што му овај очигледно није опростио јер му је врло брзо полиција закуцала на врата. Али, као што каже Пено, једно је Октар, мене он лично не занима( вероватно тај његов тим стручњака и одради то писање па он онда само потпише, ко би га знао), а друго су врло јасни и конкретни аргументи покупљени од америчких креациониста, а који потпуно оповргавају лажљиву теорију еволуције и то на свим нивоима.

Подели на овим сајтовима

Ево једног лепог предавања, на неки начин везаног за ову тему, иначе др Ракочевић се не изјашњава по питању дебате у овој теми, чисто да се зна. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, о.Горан рече

Што се тиче Харуна Јахија, наравно да сам знао да ћете да га поменете хах. Предвидљиви сте

Kad si preisivao delove njegove knjige u svoj tekst bez da to pomeneš, znao si da ćemo mi da ga pomenemo ako slučajno provalimo da njega plagiraš?

Pa ti si bre vidovit!!! Kako si to mogao da znaš? Otkri nam tajnu...

пре 14 минута, о.Горан рече

а друго су врло јасни и конкретни аргументи покупљени од америчких креациониста, а који потпуно оповргавају лажљиву теорију еволуције и то на свим нивоима.

Čekaj, tebi je "veoma jasan i konkretan argument" kad on uzme (a ti prepišeš) samo jednu rečenicu iz ovog eseja Rodžera Levina http://science.sciencemag.org/content/217/4566/1239.pdf-extract predstavljajući kao da Levin smatra da evolucija krši Drugi zakon termodinamike iako je već iz sledeće rečenice sasvim jasno da to nije tako???

Šta nije u redu sa tobom?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, о.Горан рече

Предвидљиви сте као баљезгање овог самозваног "аве" који није чуо ни за Хајзенберга

Читао као дете Хајзенбергов дневник... Сјајно ми било кад се он чудио, пењући се на таван, како је Платон цртао трокуте и остале геометријске фигуре да би закључио како материја има логичку форму. Уписао сам био докторске код Жуњића... За разлику од тебе, ја имам дипломе. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, о.Горан рече

Него да се вратим на праве ствари од ових одговарања на празнословља, тј. на конкретну аргументацију. Као што многи знају имамо познати Други закон термодинамике који се дефинише на више начина:

...

Видим да још увек ниси савладао неке лекције. Кушај мало Хајзенберга, Болцмана и остале без посредника који ти презачине лонац и убаце унутра којешта.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Иначе, изгледа су поједини од тих диплома овде или од снобизма затупавели и то жестоко. Човече, у шта они верују то је да се најежиш. Годинама се овде испире мозак људима неким глупостима. На страну ови што су нестабилни па мора да питају за мишљење, али ово чита и много здраворазумских људи( претпостављам), није лепо замајавати их неком демагогијом.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Lady Godiva рече

Ствар је само да човек своје тврдње потврди озбиљним аргументима, а не текстовима са сумњивих блогова, снимцима с јутујба итс.

Само толико. А како да разликујеш озбиљне јутуб снимке од шарлатанских кад ти је у глави качамак?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...