Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 9 минута, Avocado рече

@о.Горан Takođe, nije lepo da kradeš citate iz knjige Haruna Jahje, a da ga ne pomeneš kao autora tog dela tvoje poruke.

Ne samo što je intelektualno nepošteno, već je i nedozvoljeno... kradeš nečije autorsko delo... čika Harun se baš lepo potrudio da pronađe citate nekih biologa koje bi mogao da potpuno izvuče iz konteksta, kako bi njima "pokazao" da je Alah stvorio svet baš na način kako je to preneo Muhamedu da nas nauči... i ti onda to ukradeš da bi predstavio kao da si to ti smislio da nas naučiš... nije to u redu...

Pretekao me ovaj Avokado. Nego, ja naidjoh na te citate i na jednom forumu, pod naslovom Osnovne postavke islamskog vjerovanja u svjetlu razumske spoznaje .

http://feqiir.informe.com/forum/osnovne-postavke-islamskog-vjerovanja-u-svjetlu-razuma-dt4.html

Sad meni doista nije jasno, da li to

пре 2 часа, о.Горан рече

сведочи и Сабор СПЦ.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 19 минута, Branka62 рече

Pretekao me ovaj Avokado.

Kad sam brži, jači, bolji!  ;)

Nego ne mogu da dođem do full tekstova, osim Levinovog, tačnije i tu imam samo prvu stranicu ali je dovoljno da se vidi da je izvučeno iz konteksta:

http://science.sciencemag.org/content/217/4566/1239.pdf-extract

Citat je na kraju prvog pasusa (početak pasusa naravno izbačen u cilju obmanjivanja), a već prva sledeća rečenica nakon izvučenog citata razjašnjava...

Klasična kreacionistička obmana... ali siguran sam da će Goranče nastaviti da sve ostale naziva lažovima i manipulatorima...

Ali eto, kad dođeš do toga da prenosiš "svedočenja" Haruna Jahje (i to ne navodeći da njega prenosiš) u temi "Svedočenje biblijskog stvaranja u svetu kod teologa i naučnika", očekivano je da ćeš druge da nazivaš lažovima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Avocado рече

Takođe, nije lepo da kradeš citate iz knjige Haruna Jahje, a da ga ne pomeneš kao autora tog dela tvoje poruke.

пре 11 минута, Branka62 рече

Pretekao me ovaj Avokado.

Vas dvoje niste autenticni intelektualci iako cesljate po guglu... 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Harun Jahi je prevarant kao i svi islamski ucenjaci i apologeti. Njegovo ucenje se svodi na to da je Kuran sveta knjiga u kojoj se opisuje Veliki prasak, sirenje univerzuma itd. U njegovim knjigama cak pise da je Noje zapravo vozio parobrod po instrukcijama od Alaha. On se bavi manipulacijama arapskog jezika da bi to dokazao. Pravoslavci nemaju sta da traze kod njega. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Autentični intelektualac gugla samo dok ne naiđe na prvi kolaž citata van konteksta, pogrešno shvaćenih zakona fizike i izravnih laži koji potvrđuje ono što je mislio u srednjoj školi.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Унука Јелене Вајт...:))

Evo onda drugi koji su po obrazovanju bili geolozi. ;)

https://azbyka.ru/otechnik/Gleb_Kaleda/biblija-i-nauka-o-sotvorenii-mira/  

http://www.wco.ru/biblio/books/stephan1/Main.htm

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, о.Горан рече

Ово је део наше мејл преписке, конкретно када ми је дао овај краћи интервју http://постање.срб/2018/05/07/intervju-sa-dr-tomislavom-terzinom/ . Као што сам и написао, у повременој сам комуникацији са њиме( 100-нак мејлова до сад), почели смо са истом када је потписао петицију, оставља утисак зрелог и отвореног саговорника који уме да саслуша. Његова мејл адреса је [email protected]  па ако администрација жели да га зове на онај пдф може то и сама да уради, што бих ја овде изигравао нечијег адвоката.

Pa ti upravo izigravaš drvenog advokata inače uopšte ne bi pominjao Terzina da uopšte nisi ni pokušao da ga kontaktiraš. Nego ovako na osnovu email prepiske, stvaraš utisak da ga dobro poznaješ i daješ svojoj sujeti na značaju. Da si vjerodostojan, organizovao bi sam kontaktirajući Terzina, ako pristane da dođe na forum na kome se mora sam registrovati, i ti bi otvorio temu sa uvodnim postom forumašima da se mogu obratiti njemu sa pitanjma na tu tu i tu temu...Tako su radili svi ostali koji su dovodili značajnija imena na forum. Sasvim je glupo da tražiš od administracije da dovedu čovjeka koga ti sam predlažeš, a radiš to iz razloga jer si poprilično siguran da si nebitan lik i da Terzin vjerovatno nema vremena, pa da usljed fijaska imaš izgovor za svoju savjest kako je administracija nezainteresovana. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, grigorije22 рече

Koji od njih je u pravu? Ovaj prvi što smatra da se stvaranje desilo pre X milijardi godina ili ovaj drugi koji smatra da se desilo pre nekoliko hiljada godina?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Koji od njih je u pravu? Ovaj prvi što smatra da se stvaranje desilo pre X milijardi godina ili ovaj drugi koji smatra da se desilo pre nekoliko hiljada godina?

Ni ovaj drugi ne smatra da se stvaranje desilo pre nekoliko hiljada godina. Taj drugi je takodje geolog Stefan Ljasevski. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, о.Горан рече

Међу њима је и овај недоучени квази ава који мисли да је светлосна брзина јединица за брзину.

Светлосна брзина свакако јесте јединица за брзину, то је брзина којом се светлост креће. Светлосна година је нешто друго, ако си на то мислио.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, grigorije22 рече

Ni ovaj drugi ne smatra da se stvaranje desilo pre nekoliko hiljada godina. Taj drugi je takodje geolog Stefan Ljasevski. 

Definitivno smanjuje starost, vidim da tvrdi da je Paleolit trajao nekoliko hiljada godina :Dsamo ne mogu da vidim na koliko procenjuje period pre Paleolita, ali ne bih rekao da je mnogo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...