Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, елТорнеро рече

Само сам то тражио, молио бих још да ми предочите дело у коме је писао о овоме о чему причамо, васкрсење на крсту. Хвала.

Sveto Pismo novi zavet

Matej glava 27 ali to već ionako znaš pošto sam ti ja već citirao taj deo Pisma.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

пре 2 минута, елТорнеро рече

Не видим битну разлику, ипак опрости.

Већ сам те упозорио да се оканеш цинизма. Зато мени не тражи опроштење јер га нећеш добити. А нећеш га добити зато што се не кајеш него под...ш. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Јелена011 рече

Nas je

Наравски!

Да му није њега никад запевати не би могао „gloria in excelsis Deo" 12:smeha:

(превео Св Писмо на латнски)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Већ сам те упозорио да се оканеш цинизма. Зато мени не тражи опроштење јер га нећеш добити. А нећеш га добити зато што се не кајеш него под...ш. 

Moram malo off.

Ja učio svoje dete, da ako ga neko i udari u vrtiću i kaže mu posle toga izvini, da mu oprosti i da ne bude zlopamtilo.

Pa se klinci dosetili i krenuli da ga udaraju i kažu mu odmah izvini i tako danima.

Srbija je čudna. 

Verovatno im je moje dete reklo ono što sam ja njemu rekao da iskreno oprosti nekome ali deca su od svojih roditelja naučena drugačije i krenula cinično da uništavaju nevinost koju učim svoje dete.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, елТорнеро рече

Питао сам за Јеронима о тумачењу истог, из Писма.

Па прочитај поново, па поново, па 10 пута јер ти је све написано. За провоцирање имаш стрпљења, за читање немаш. Дакле, попе, читај! Ниси ово у богословији могао научити. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Разумем да имаш потребу да ме прикажеш кривим, и жао ми је због тога. Не раздражујем вас намерно, јер верујем да нас Бог види, и слуша. Мени није тешко да кажем опрости, када видим да ми је саговорник узнемирен, то је то. Опрости.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Verovatno im je moje dete reklo ono što sam ja njemu rekao da iskreno oprosti nekome ali deca su od svojih roditelja naučena drugačije i krenula cinično da uništavaju nevinost koju učim svoje dete.

Зато га научи преко Аве!sFun_bat:))

Подели на овим сајтовима

Šta mislite iz kog tela je ISIJAVALO to što se zemlja trese, što u hramu rascepa se zavesa na pola, što se grobovi otvoriše, što posle Vaskrsenja Njegovog ustadoše iz grobova i odoše u Jerusalim da se pokažu, to što kapetan koji beše pored Krsta reče: Ovo zaista beše Sin Božji.

Vi mislite kao da se desio prekid filma, e pa nije se desio nikakav prekid filma Krst je to!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Дакле, попе, читај! Ниси ово у богословији могао научити. 

Сада сам тек разумео зашто ме називаш попом и Богословом. Зато што ти је тешко да схватиш да сам обичан занатлија, радник, дрводеља. Изволи, упути некога, у кога имаш поверења на мене, даћу му адресу. Да разбијемо бар једну заблуду, Ја сам ветрењача, ти Дон Кихот.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Krst je to!

Засигурно Крст не поштујемо због смрти Христове него због Живота. Зато што се на њему по речи Христовој све сврши, цео домострој нашег спасења. И називамо га животворни. А ако је Христос на њему само умро, како је животворни? Ми би били тешки лудаци кад би Крст толико поштовали да није животворни. Логичније би онда било да поштујемо гроб, или погребне пелене. Али видимо да није тако. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva je još jedna stvar.

Nisu se ovi dosetili tek tako da zapečate Hristov grob i da stave straže ispred kamena.

Nisu se oni samo setili da je Hristos govorio da će vaskrsnuti.

Da Hristos nije vaskrsnuo na Krstu, ja tvrdim svim srcem dušom i umom, niko te večeri oka ne bi sklopio nigde po čitavoj zemaljskoj kugli. Niko!

Nešto se tu veliko desilo, nešto vanvremensko nešto što je i Rim nateralo da izusti preko svog kapetana, ovo zaista beše Sin Božji.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Засигурно Крст не поштујемо због смрти Христове него због Живота. Зато што се на њему по речи Христовој све сврши, цео домострој нашег спасења. И називамо га животворни. А ако је Христос на њему само умро, како је животворни? Ми би били тешки лудаци кад би Крст толико поштовали да није животворни. Логичније би онда било да поштујемо гроб, или погребне пелене. Али видимо да није тако. 

Na Krstu se ukršta sve, vreme i večnost, smrt i život, čovek i Bog.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Na Krstu se ukršta sve, vreme i večnost, smrt i život, čovek i Bog.

Dodaj ono što najviše volim da čujem: VASKRSENJE CARSTVA BOŽJEG.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...