Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Na večnom planu znači ,,pre,, bilo kakvog akta stvaranja da li Sin Božiji ima telo,nema vremena,nema ničega samo Presveta Trojica da li Sin Božiji rođen od Oca ima telo ljudsko?

Sin je dobio tijelo u vremenu, samo što je nekome problem da shvati da se to dogodilo prije nego je svijet došao u postojanje. Stavi stvari na istu vremenku skalu, smo tijelo Sina stavi ispred svijeta i nebeskih sila. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

то смо ми Хришћани који верујемо у Царство Божје немаш обавезу да нас разумеш.

?

A  Кратос nije hriscanin?

Polako, objasnite - da li treba da verujemo da je Gospod od vecnosti imao telo Djeve Marije?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

To nije odgovor na moju primedbu.

То је све рекао и Жика али ето никако да ти одговоримо на примедбу јер примедба не постоји па само понављамо оно што смо говорили и пре твоје примедбе.

Телесна смрт није узрок раскида заједнице са Богом, већ је грех тај који је раскинуо заједницу са Богом, грех је истинска смртност истинска смрт.

Надаље свети оци говоре да иако су ева и адам убрали плод са дрвета познања добра и зла, дрво живота је и даље било у врту али ако би случајно ева и адам после свог отрова који су унели у себе отишли и нахранили се од дрвета живота, они би били вечно телесно зли, те их је стога Бог истерао из раја, како их не би начинио вечним злом.

Те сад тебе с тога питам? Шта је смрт? Да ли је смрт грех и да ли је умирање човека тада када човек учини грех или је то телесна смрт? Бог је могао злог адам и злу еву преко дрвета живота да учини телесно бесмртнима али би били вечно зли.

Дакле на теби је доказивање твоје тврдње да адам и ева не би умрли а да нису згрешили и да тиме сабор уствари мсили на телесну смрт а не на раскид заједнице који је човек учинио грехом што је истинска и права смрт.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ivan Marković рече

Pa valjda jeste. Bio beba, pa dečko, pa adolescent, rasla mu brata i tako dalje i tome slično...

Да јесте у праву си било је измена попљували су га мучили су га и на крају убили.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Кратос рече

Sam si rekao da je Ipostas stradala što znači da je umro Sin Božiji,Logos ej alo,nok nok,iz enibadi der, u tom trenutku,ja ti samo ukazujem na implikacije te bogohulne teologije.Izbrisao si Oca na tren....bio je bezličan totalno jer mu Sin umre....ccccccccc........STRašno šta sve neću da čita ovde....da se čovek prekrsti i lijevom i desnom rukom....a dođe mi i nogom...confused1

Ајде бре будиста не зезај :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Који верује да Син Човечји није Ипостасно Син Божји?

Koji veruje da Sin Božiji kao Bog ne može da umre,i kao Ipostas ,prevečni Logos Očev nije stradao i NE MOŽE DA STRADA,stradala je ljudska priroda koju je primio na sebe.Da je Logos umro svet bi umro i ne bi postojao.Umrlo je ono što je jedino po prirodi i moglo da umre,priroda ljudska(telo) i to umire zato što Logos nas radi prima naša bezakonja-grehe.

„U grobu telom, u adu dušom kao Bog, u raju sa razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjavajući Neopisivi“.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Благовесник рече

Polako, objasnite - da li treba da verujemo da je Gospod od vecnosti imao telo Djeve Marije?

Имаш на теми о.Зорана све о томе.

Види прочешљај теме које је он поставио имаш тамо објашњење Кратос је то прочитао па да не објашњавам дупло.

Доћи ће смрт и имаће твоје очи.

Јављање светитеља у есхатолошким телима.

Види неку од тих тема.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Кратос рече

Na večnom planu znači ,,pre,, bilo kakvog akta stvaranja da li Sin Božiji ima telo,nema vremena,nema ničega samo Presveta Trojica da li Sin Božiji rođen od Oca ima telo ljudsko?

Значи говоримо о есхатону. Како ти разумеваш стање пре стварања и оно после другог доласка? Ја не могу да замислим друго лице Свете Тројице осим као васкрслога Христа једноставно ми је немогуће.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

То је све рекао и Жика али ето никако да ти одговоримо на примедбу јер примедба не постоји па само понављамо оно што смо говорили и пре твоје примедбе.

Телесна смрт није узрок раскида заједнице са Богом, већ је грех тај који је раскинуо заједницу са Богом, грех је истинска смртност истинска смрт.

Надаље свети оци говоре да иако су ева и адам убрали плод са дрвета познања добра и зла, дрво живота је и даље било у врту али ако би случајно ева и адам после свог отрова који су унели у себе отишли и нахранили се од дрвета живота, они би били вечно телесно зли, те их је стога Бог истерао из раја, како их не би начинио вечним злом.

Те сад тебе с тога питам? Шта је смрт? Да ли је смрт грех и да ли је умирање човека тада када човек учини грех или је то телесна смрт? Бог је могао злог адам и злу еву преко дрвета живота да учини телесно бесмртнима али би били вечно зли.

Дакле на теби је доказивање твоје тврдње да адам и ева не би умрли а да нису згрешили и да тиме сабор уствари мсили на телесну смрт а не на раскид заједнице који је човек учинио грехом што је истинска и права смрт.

Prijatelju @Volim_Sina_Bozjeg, Žika je jasno rekao da bi Adam umro i da nije sagrešio. To je sve što imam da ti kažem. Ako ne veruješ meni, pitaj njega. On mi je to skresao u brk, jasno i glasno. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

U grobu telom, u adu dušom kao Bog, u raju sa razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjavajući Neopisivi“.

Када би мућнуо пре употребе видео би да је све ово усмерено против твојих тлапњи... 

Ипостас се није одвојича од мртвог тела

ни од душе

у каквом рају

како на Престолу без тела а зове се Христос

Дакле, узми мало и медитирај... 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

prevečni Logos Očev nije stradao

Логос јесте страдао али није божанска нестрадална природа

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Матусал рече

Ја не могу да замислим друго лице Свете Тројице осим као васкрслога Христа једноставно ми је немогуће.

То ће да буде тако тек кад васкрсне опет кад дође на земљу... :))

Читам у кревету неке књиге па се придигох да видим референце, надам се да ми тлак неће скочити... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Логос јесте страдао али није божанска нестрадална природа

Zapravo ti i Kratos isto mislite, ali vam je problem terminologija, ja bih rekao. Ja vas obojicu čitam na sledeći način:"Božja priroda u Hristu stradala nije, ljudska stradala jeste". 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...