Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 5 часа, елТорнеро рече

Тачно тако, ево како треба да изгледа једна кохерентна реченица: "Борити се острашћено против нечега што не постоји, потврђује лудост саме битке, бесмисао и сопствену апсурдност мозга који је води."

Ova rečenica jeste koherentna, samo je glupa do bola... pre svega, zato što se niko ne bori protiv nečega što ne postoji. Ateisti se ne bore protiv Boga... samo ne smatraju uverljivim vaše tvrdnje i hipoteze o Bogu... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Avocado рече

Ova rečenica jeste koherentna, samo je glupa do bola... pre svega, zato što se niko ne bori protiv nečega što ne postoji. Ateisti se ne bore protiv Boga... samo ne smatraju uverljivim vaše tvrdnje i hipoteze o Bogu... 

То је реченица најчитанијег румунског светитеља овога доба, драго ми је да си је разумео, жао ми је што те не наводи на размишљање већ на противљење и презир. Атеисти немају свест о томе да се боре против Бога, већина. "Наше" тврдње су узроковане веровањем, а биће оправдане Богом. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

То је реченица најчитанијег румунског светитеља овога доба, драго ми је да си је разумео, жао ми је што те не наводи на размишљање већ на противљење и презир. Атеисти немају свест о томе да се боре против Бога, већина.

Ne navodi me na razmišljanje zato što nije tačna (što znam jer jesam ateista) i zato što je izuzetno glupa (ko god da je izrekao) zato što uopšte ne treba mnogo inteligencije da se shvati da se ateisti ne bore protiv Boga... kao što se npr. ti ne boriš protiv čudovišta iz Loh Nesa ili Jetija kada nekom kažeš da ti dokazi i argumenti izneti u prilog postojanja ovih bića nisu uverljivi i objasniš zašto ti nisu uverljivi...

Цитат

"Наше" тврдње су узроковане веровањем, а биће оправдане Богом. 

To je skroz ok. Ko ti brani da veruješ?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Ne navodi me na razmišljanje zato što nije tačna (što znam jer jesam ateista) i zato što je izuzetno glupa (ko god da je izrekao) zato što uopšte ne treba mnogo inteligencije da se shvati da se ateisti ne bore protiv Boga... kao što se npr. ti ne boriš protiv čudovišta iz Loh Nesa ili Jetija kada nekom kažeš da ti dokazi i argumenti izneti u prilog postojanja ovih bića nisu uverljivi i objasniš zašto ti nisu uverljivi...

To je skroz ok. Ko ti brani da veruješ?

Бити борац против глупости, а не почети од себе је у најбољем случају узалудно губљење времена, и сам сам ратовао против глупости свих и свега, док се нисам сударио са личном глупошћу. Тако је силна моја глупост да немам више времена за друге. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, елТорнеро рече

Бити борац против глупости, а не почети од себе је у најбољем случају узалудно губљење времена, и сам сам ратовао против глупости свих и свега, док се нисам сударио са личном глупошћу. Тако је силна моја глупост да немам више времена за друге. 

Ja ne vidim religiju kao glupost... niti sebe kao borca protiv gluposti...

Подели на овим сајтовима

Istina je ono sto jeste. Nije istina ono sto danas prividno jeste a sutra nije, ono sto je je kontigentno, uslovljeno, zatim nestalno, podlozno vremenu, ima pocetak, promenljivo...  Ono sto kao svojstvo svoje sustine ima promenljivost  odaje sebe da nije od vecnosti.  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Ja ne vidim religiju kao glupost... niti sebe kao borca protiv gluposti...

Па против чега се бориш, у питању су били; Свети Арсеније Бока, његова реченица која те погодила, и глупост коју си сам регистровао?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Па против чега се бориш, у питању су били; Свети Арсеније Бока, његова реченица која те погодила, и глупост коју си сам регистровао?

Pa ne borim se, niti me ta rečenica pogodila... opušteno razgovaramo... razmenjujemo mišljenja...

Подели на овим сајтовима

И благослови Бог седми дан, и посвети га, јер у тај дан почину од свих дела својих, која учини;

4

То је постање неба и земље, кад посташе, кад Господ Бог створи земљу и небо,

Tweet thisPost on Facebook

5

И сваку биљку пољску, докле је још не беше на земљи, и сваку травку пољску, докле још не ницаше; јер Господ Бог још не пусти дажда на земљу, нити беше човека да ради земљу,

Posle opisanih 6 dana i sedmog dana idu  ovi citati... To je postanje neba i zemlje, kad postaše kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo..

Dakle imamo opisanih svih 7 dana u postanju i onda ide konstatacija tih sedam dana sa gornjim citatom To je postanje neba i zemlje. ( dakle imamo tvrdnju)

POsle te tvrdnje koja je ranije opisana u svih 7 dana  ide i : I svaku biljku poljsku,dokle je još ne beše na zemlji..... ( ovde mi deluje da imamo opisano da je Bog iz momenta stvorio sve odjednom) 

A kako je to uradio? Ja mislim ovako:

У почетку створи Бог небо и земљу.

2

А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.

Dakle i voda je tu (sve je tu) ali je još uvek u Duhu Božjem.  и дух Божји дизаше се над водом.

Jer da nije još uvek u Duhu Božjem (stvaranje sveta odjednom) kako je moguće da posle 7 dana i završenog stvaranja ide ovaj stih:И сваку биљку пољску, докле је још не беше на земљи, и сваку травку пољску, докле још не ницаше; јер Господ Бог још не пусти дажда на земљу, нити беше човека да ради земљу,

?

Pojma nemam zaista.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Благовесник рече

Istina je ono sto jeste. Nije istina ono sto danas prividno jeste a sutra nije, ono sto je je kontigentno, uslovljeno, zatim nestalno, podlozno vremenu, ima pocetak, promenljivo... 

To je sve ok... samo ja nisam govorio o istini, već o mislima nekog uma... tj. samo sam tvoju tvrdnju primenio na večni um i misli:

B: Medjutim, nije moguc beskonacni vremeneski tok dogadjaja u nazad, jer ako je vreme u tom pravcu beskonacno, onda  nikada ne bismo dosli do sadasnjeg trenutka.

A: Što (kada bi bilo tačno) znači da ne postoji večan um koji ima beskonačan tok misli u nazad, jer ako je tok misli u tom pravcu beskonačan, onda taj um nikada ne bi došao do sadašnje misli.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Pa ne borim se, niti me ta rečenica pogodila... opušteno razgovaramo... razmenjujemo mišljenja...

Како да се опустим у разговору где је реченица мога узора, која артикулише оно са чиме сам сагласан, оглашена као глупост.? Не љутим се, само питам, поштујем те и желим ти добро.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Како да се опустим у разговору где је реченица мога узора, која артикулише оно са чиме сам сагласан, оглашена као глупост.? Не љутим се, само питам, поштујем те и желим ти добро.

Što bi bio napet zbog toga? Siguran sam da i pre toga nisi mislio da se baš svi ljudi slažu sa svakom rečenicom tebe i tvog uzora...

Ovako, u opuštenom razgovoru imaš priliku da pokušaš da razumeš zašto se ne slažu... da pitaš za razjašnjenja... da istakneš i obrazložiš svoja mišljenja... a na kraju uvek možemo i da se složimo da se ne slažemo oko toga... i da razgovor i dalje bude opušten... bez ikakve "borbe"... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

A: Što (kada bi bilo tačno) znači da ne postoji večan um koji ima beskonačan tok misli u nazad, jer ako je tok misli u tom pravcu beskonačan, onda taj um nikada ne bi došao do sadašnje misli.

Da osim ako mu je to samo jedna priroda  u Ličnosti a druga priroda mu je nadumana Božanska, onda ima večnu realnost, večnu percepciju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da osim ako mu je to samo jedna priroda  u Ličnosti a druga priroda mu je nadumana Božanska, onda ima večnu realnost, večnu percepciju.

Zaista... ali zaista ne razumem šta uopšte pokušavaš da kažeš... jer pričaš koristeći poseban verski žargon koji:

1. meni nije dovoljno poznat da bi o njemu diskutovao,

2. ne korespondira sa onim što sam ja napisao (ja pričam o umu i mislima, a ti odgovaraš o ličnosti, prirodi, realnosti i percepciji... a Blagovesnik o Istini).

Ako hoćeš da kažeš da je u pitanju um čije misli ne idu u nizu jedna za drugom, onda tako i napiši, i objasni kako njegove misli funkcionišu.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Avocado рече

večan um koji ima beskonačan tok misli u nazad,

Odgovorio sam ti u - vecnom umu (ako tako definisemo Gospoda Boga) nema toka, nema vremena. Nema desavanja, kao skupa dogadjaja. Nema toka, toka misli, jer od vecnosti jeste, te je i njegova Misao (Logos ili Zivot) oduvek. A svet taman da je i multivers, opet je u okvirima unapred i unazad, jer ako krenemo unazad  opet se  mora doci do prvog dogadjaja, jer je cinjenica da sve sto je sklono menjanju mora da ima prvi dogadjaj...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...