Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 23 минута, Crna-Emilija рече

Momak je lepo rekao da ih nije procitao(sigurno da ih ima, sto znaci ne zna da li ih ima, sto znaci nije ih procitao), sto implicira da veruje vama na rec.

Da šta nije pročitao? "Sve dokumente o građanskom ratu"? Pa to niko nije pročitao, niti je iko tvrdio da je to pročitao, to si ti ubacila u odgovoru na njegovu poruku... Rile je samo rekao da deklaracije ostalih država ne može sad da traži ali da je siguran da ih ima.

Budući da sam ti dostavio deklaracije još nekih država ispostavilo se da je u pravu.

Sa druge strane, ti si prvo tražila bilo kakve dokumente, pa dodatak tim dokumentima i to si sve dobila.

Sad ni to nije dovoljno, pa menjaš priču tako što impliciraš da sam ja namerno izostavio neke stvari:

Цитат

Veruje da niste izvadili citate samo koji vama odgovaraju, da niste namerno izostavili neke stvari koje pisu a idu suprotno vasim argumentima i slicno. 

To je ružno i glupo: ružno jer me optužuješ za nešto nemoralno iako ne da nemaš dokaze da sam tako nešto uradio, već nemaš ni indicije... glupo jer tako nešto bez dokaza rade samo glupani i time dokazuju da nemaju argumente... eto Rile meni šatro "veruje na reč" na osnovu dokumenata koje sam postavio, a ti veruješ da ja obmanjujem ljude na osnovu čega? Javilo ti se? Rekao ti neki glasić u glavi?

Inače, dokumenta tj. navođenje i citiranje izvora služi upravo da niko ne mora da veruje na reč.

Цитат

To vase bezobrazno vadjenje par reci u svrhu cinizma je shodno ostalim ateistima koje sam susretala po fejsbuku kao onaj buckasti Predrag naprimer, on to stalno radi. 

Ništa ja nisam "izvadio", a pogotovo ne "bezobrazno"... samo sam se nasmejao na deo rečenice koji je nadasve smešan...

A to neko svrstavanje u nekakve koševe koje ti nipodaštavaš na osnovu (ne)veroispovesti samo govori o tebi, ne o meni...

I to sam se zaustavio da ne prokomentarišem drugi deo te poruke koji je tek urnebesan.

Inače, na internet forumu se uglavnom ne persira ljudima, nema potrebe to da radiš.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

већина људи на свету је до пре 100 година живела у земуницама и јела корење

Слободан Милошевић је почетком деведесетих рекао да ћемо јести корење.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

Слободан Милошевић је почетком деведесетих рекао да ћемо јести корење.

Па скоро да је испунио. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Avocado рече

Da šta nije pročitao? "Sve dokumente o građanskom ratu"? Pa to niko nije pročitao, niti je iko tvrdio da je to pročitao, to si ti ubacila u odgovoru na njegovu poruku... Rile je samo rekao da deklaracije ostalih država ne može sad da traži ali da je siguran da ih ima.

Budući da sam ti dostavio deklaracije još nekih država ispostavilo se da je u pravu.

Sa druge strane, ti si prvo tražila bilo kakve dokumente, pa dodatak tim dokumentima i to si sve dobila.

Sad ni to nije dovoljno, pa menjaš priču tako što impliciraš da sam ja namerno izostavio neke stvari:

To je ružno i glupo: ružno jer me optužuješ za nešto nemoralno iako ne da nemaš dokaze da sam tako nešto uradio, već nemaš ni indicije... glupo jer tako nešto bez dokaza rade samo glupani i time dokazuju da nemaju argumente... eto Rile meni šatro "veruje na reč" na osnovu dokumenata koje sam postavio, a ti veruješ da ja obmanjujem ljude na osnovu čega? Javilo ti se? Rekao ti neki glasić u glavi?

Inače, dokumenta tj. navođenje i citiranje izvora služi upravo da niko ne mora da veruje na reč.

Ništa ja nisam "izvadio", a pogotovo ne "bezobrazno"... samo sam se nasmejao na deo rečenice koji je nadasve smešan...

A to neko svrstavanje u nekakve koševe koje ti nipodaštavaš na osnovu (ne)veroispovesti samo govori o tebi, ne o meni...

I to sam se zaustavio da ne prokomentarišem drugi deo te poruke koji je tek urnebesan.

Inače, na internet forumu se uglavnom ne persira ljudima, nema potrebe to da radiš.

Ctiranje sluzi da nikom ne mora da se veruje na rec, ali ako potrazim od avokada dokumenta iz kojih ie izvukao citate i zakljucke - ja verujem da obmanjujes ljude i to ne smem da radim. Ja cu biti iskrena i reci cu da mi ne delujes bas kao osoba od poverenja, ali to je valjda moje pravo? Dostavio si sta sam te zamolila, sada mi treba malo da procitam, pa cu videti da li si u pravu ili ne. I  jesi izvadio, on ti veruje na rec, jer si ti tek sada dostavio svu dokumentaciju koja je potrebna da bi se izvukao bilo kakav zakljucka. Ako si tek sad dostavio, znaci da je drugi nisu procitali, ako je drugi nisu procitali znaci da ti veruju na rec. Prosto i logicno. 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Avocado рече

Postoji razlika izmedju svrstavanja u koseve i primecivanja obrazaca. Ja sam recimo primetila obrazac da su ateisti nacinicniji na fejsbuk grupama. I gle, dodjem ovde na forum, i prvi mi ateista kaze da mi fali daska u glavi, i izvuce moju recenicu van konteksta. Simpaticna slucajnost da izmedju tih ateista na fb grupama i tebe u nacinu na koji diskutujete nema preteranih razlika. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Crna-Emilija рече

Ctiranje sluzi da nikom ne mora da se veruje na rec, ali ako potrazim od avokada dokumenta iz kojih ie izvukao citate i zakljucke - ja verujem da obmanjujes ljude i to ne smem da radim.

Ne... već ako potražiš dokumenta implicirajući da ne postoje, pa ih dobiješ, pa tražiš još, pa dobiješ i to, pa onda impliciraš da je taj neko selektivno vadio šta mu odgovara i prikrivao ono što mu ne odgovara, onda si bezobrazna... naravno da smeš to da radiš, ali i ja smem da ti kažem šta mislim o tome što radiš.

Цитат

Ja cu biti iskrena i reci cu da mi ne delujes bas kao osoba od poverenja, ali to je valjda moje pravo?

Jeste i niko ti to pravo nije osporio.

Цитат

Dostavio si sta sam te zamolila, sada mi treba malo da procitam, pa cu videti da li si u pravu ili ne.

Cool.  :)

Цитат

I  jesi izvadio, on ti veruje na rec, jer si ti tek sada dostavio svu dokumentaciju koja je potrebna da bi se izvukao bilo kakav zakljucka. Ako si tek sad dostavio, znaci da je drugi nisu procitali, ako je drugi nisu procitali znaci da ti veruju na rec. Prosto i logicno. 

Ne... svu tu dokumentaciju, osim ove poslednje (za Teksas, Misisipi i Džordžiju) sam već dostavio tokom prethodnih nekoliko stranica diskusije.

Takođe, nije baš obrazovanje svih u vezi sa ovom tematikom započelo sa ovom diskusijom... neki su valjda nešto pročitali i znali i ranije... nisu se samo uključili sa idejom da je nešto netačno jer je "zvanična istorija" i jer su pojavom Youtube-a počeli da kapiraju da "zvanična priča" najčešće nije istinita... (jer naravno jutjuberi znaju sve to bolje od istoričara)...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Crna-Emilija рече

Postoji razlika izmedju svrstavanja u koseve i primecivanja obrazaca.

"Primećivanje negativnih obrazaca" o grupama prema kojima imaš predrasude je saaaasvim drugačije od svrstavanja u koševe.  :D

A pazi, ja ću sad da primetim negativni obrazac i u "svojoj" grupi koji je inače tipičan za sve ljude... tako i neki ateisti misle da su vernici ovakvi i onakvi i svakakve obrasce primećuju kod vernika... i da ih pitaš odakle im to odgovoriće ti da je to iz njihovog iskustva i da su oni samo to primetili na brojnim primerima, nema to nikakve veze sa njihovim predrasudama... :D

Цитат

Ja sam recimo primetila obrazac da su ateisti nacinicniji na fejsbuk grupama. I gle, dodjem ovde na forum, i prvi mi ateista kaze da mi fali daska u glavi, i izvuce moju recenicu van konteksta. Simpaticna slucajnost da izmedju tih ateista na fb grupama i tebe u nacinu na koji diskutujete nema preteranih razlika. 

U kom kontekstu je bila tvoja rečenica, a u koji kontekst sam je ja stavio?

Kako se rečenica stavlja u kontekst smajlijem?

Ja sam se samo nasmejao... a ako ti se često smeju i na fejsbuk grupama, možda je do onoga što pišeš? Ja da napišem da neko nekom "veruje na reč na osnovu dokumenata" ja bih očekivao da mi se neko smeje.

BTW Kad sam ti rekao da ti fali daska u glavi?

Подели на овим сајтовима

This kid needs a patreon or something.  Get yelled at by a bunch of alt-left lunatics, then get kicked out of school for your trouble. - 8bit

TL;DR = “I have been released from my school and will be unable to return to college to finish my senior year,” Armentrout told the NBC station. “I’m processing this and making adjustments to my life to compensate for this scrutiny.”

“I’m a born-again Christian and I believe this wrench has hindered my attempt to serve the Lord,” Armentrout also said. “I believe a Christian institution should support patriotic individuals who want to stand for American tradition and beliefs. It really hurts me a lot when you try to do what’s right and you get attacked.”

Article (pretty ad-heavy): http://dailycaller.com/2017/08/22/student-says-baptist-college-expelled-him-for-hoisting-confederate-flag-in-robert-e-lee-salute/

FB_IMG_1503533265792.jpg.9105c563a68812a6780c96d77648a774.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Avocado рече

"Primećivanje negativnih obrazaca" o grupama prema kojima imaš predrasude je saaaasvim drugačije od svrstavanja u koševe.  :D

Odakle tebi da ja imam predrasuda prema ateistima? Zato sto sam rekla da sam primetila slicno ponasanje kod internet ateista na fejsbuku i tebe ti zakljucujes da ja imam predrasuda prema nekom samo zato sto je ateista? Los ti je zakljucak. Bas te je pogodilo sto sam ti trazila da mi pruzis svu dokumentaciju i sto sam rekla da ti se veruje na rec dok ne pokazes istu.
Ne znam kako se citira.

"Ja da napišem da neko nekom "veruje na reč na osnovu dokumenata" ja bih očekivao da mi se neko smeje."
I ja bih se smejala samo sto to nisam rekla u vakumu, vec postoje recenice pre i posle te koje objasnjavaju tacno sta zelim reci. A ti se ponasas kao da ne postoje, jer samo van konteksta ostalih recenica to moze da se shvati tako kako ti zelis.

Da se vratimo na temu, analiza medijske manipulacije informacijama i novim napadima na Trampa:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Crna-Emilija рече

Odakle tebi da ja imam predrasuda prema ateistima? Zato sto sam rekla da sam primetila slicno ponasanje kod internet ateista na fejsbuku i tebe ti zakljucujes da ja imam predrasuda prema nekom samo zato sto je ateista?

Ukratko: da.

Цитат

Los ti je zakljucak.

I can live with that.

Цитат

Bas te je pogodilo sto sam ti trazila da mi pruzis svu dokumentaciju

Ni najmanje... ako nešto volem, to je kad mi neko traži da pružim dokaze za svoje tvrdnje, a ja te dokaze posedujem... naročito kad taj neko nema ama baš nikakve dokaze za svoje tvrdnje... :)  pitaj koga god hoćeš na forumu... :D

Цитат

i sto sam rekla da ti se veruje na rec dok ne pokazes istu.

Jok. Rekla si da mi se "veruje na reč na osnovu dokumenata" (što je očigledan oksimoron u svakom kontekstu)... a onda si povodom mog smejanja na taj oksimoron napisala da vadim stvari iz konteksta... a kada si upitana da objasniš te kontekste, onda si u odsustvu valjanog odgovora prešla na (katastrofalno pogrešno) "procenjivanje" šta je mene pogodilo i pokušala da poturiš svoj prethodni iskaz u obliku koji nije očigledan oksimoron.

Takođe si to pokušala da poturiš u obliku koji nema veze ni sa onim što si inicijalno htela da kažeš, a što je jasno kad se skloni ovo "na reč":

Цитат

Vi niste procitali sva dokumenta o gradjanskom ratu u usa i ne znate sve cinjenice vec verujete avokadu na rec na osnovu dokumenta iz juzne karoline, delova govora predsednika konvederacije.

Dakle, nisi rekla da mi neko veruje na reč pre nego što pokažem dokumentaciju, već da neki veruju dokumentaciji koju sam prezentovao iako nisu pročitali sva dokumenta i ne znaju sve činjenice. To je takođe prilično nerazborito. A zašto neko ne bi verovao da zvanične deklaracije južnjačkih država i govori potpredsednika konfederacije valjano svedoče o stavovima koji su postojali u to vreme na Jugu ako nema nikave dokaze koji govore suprotno???? Kako uopšte možeš da dokažeš da su delegati te države i potpredsednik Konfederacije imali drugačije stavove ako i pročitaš "sva dokumenta o građanskom ratu"? Zašto bi tu pisali da su se otcepili zbog robovlasništva ako to nisu mislili?

Цитат

Ne znam kako se citira.

Imaš na vrhu poruke dok je pišeš u kodu da izabereš citat kao jednu od opcija. Obeležiš tekst i klikneš na to.

Цитат

"Ja da napišem da neko nekom "veruje na reč na osnovu dokumenata" ja bih očekivao da mi se neko smeje."
I ja bih se smejala samo sto to nisam rekla u vakumu, vec postoje recenice pre i posle te koje objasnjavaju tacno sta zelim reci. A ti se ponasas kao da ne postoje, jer samo van konteksta ostalih recenica to moze da se shvati tako kako ti zelis.

Šta god da si htela da kažeš i u kom god kontekstu da si rekla, to je očigledan oksimoron. Prosto "veruje na reč" i "veruje na osnovu dokumenata" isključuje jedno drugo... neko ili veruje na reč (bez dokaza) ili veruje na osnovu nekih dokaza... zajedno ne može nikako (osim u poeziji i sličnom izražavanju, kao i ostali oksimoroni)...

Nije to neka baš strašna greška, pravio sam ja mnogo gore, pa me zavitlavali i ja se smejao zajedno sa ljudima koji su me zavitlavali... mnogo strašnije je što ti i dalje ne kapiraš da je greška, nego pričaš o nekakvim kontekstima iz kojih sam ja nešto šatro izvukao... pri čemu nema ništa nejasno u kontekstu... samo se izbriše "na reč" i rečenica je "ispravna"... samo je i dalje glupa...

Подели на овим сајтовима

Naucila sam da kvotujem ovde. Mnogo vam je bre cudan sistem.

Цитат

Ni najmanje... ako nešto volem, to je kad mi neko traži da pružim dokaze za svoje tvrdnje, a ja te dokaze posedujem... naročito kad taj neko nema ama baš nikakve dokaze za svoje tvrdnje... :)  pitaj koga god hoćeš na forumu... :D

Super, samo sam ja rekla jos pre par postova da nisam upucena na temu previse, konkretno u postu gde sam trazila dokumenta. Dakle nisam iznela nikakve tvrdnje, vec sam samo trazila da cujem na cemu vi bazirate vase. To sto ti ne voles, to je tvoja stvar, ja nemam veze sa time.

Цитат

Jok. Rekla si da mi se "veruje na reč na osnovu dokumenata" (što je očigledan oksimoron u svakom kontekstu)... 

Ako doneses hrpu papira i izjavis to i to pise u njima - a ja ih ne procitam vec kazem ok, tako je -  znaci da ti verujem na rec. Sta je tu oksimoron, smesno ili neistina? Nista. Ali ti si mudro nasao za pogodno da izdvojis jednu recenicu iz pasusa koji je objasnjavao to u kompletnom kontekstu da bi imao nesto za sta mozes cinicno da me podevas. Mislim da je to bilo dovoljno jasno, da on iz mog zapazanj nije procitao dokumenta vec veruje tvojoj intpretaciji njih, posto je izjavio da ih "ima negde sigurno" sto implicira da ne zna da li ih ima. Zaista ne mogu da budem jasnija od ovoga. 

Kao sto rekoh, jako nefer, i ne bih se vise sa tobom druzila na ovu temu( da opet ne budes ne fer, na temu konfederacije a ne na kompletnu temu trampa). Dacu ti lajkic zato sto si mi pomogao sa kvotovim, ali sve ostalo ostaje. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Crna-Emilija рече

Naucila sam da kvotujem ovde. Mnogo vam je bre cudan sistem.

Jeste. Popraviće se kad ja preuzmem vlast na forumu. VLR!

Цитат

Super, samo sam ja rekla jos pre par postova da nisam upucena na temu previse, konkretno u postu gde sam trazila dokumenta. Dakle nisam iznela nikakve tvrdnje, vec sam samo trazila da cujem na cemu vi bazirate vase. To sto ti ne voles, to je tvoja stvar, ja nemam veze sa time.

Ma nije da ne volem, nego baš volem... (ne pratiš)... a ti reče da ćeš da prokomentarišeš samo ti treba malo vremena da pročitaš... pa me ono baš interesuje šta ćeš da kažeš kad pročitaš... živ nisam dok to ne čujem... :)

Цитат

Ako doneses hrpu papira i izjavis to i to pise u njima - a ja ih ne procitam vec kazem ok, tako je -  znaci da ti verujem na rec.

Tako je. U tom slučaju mi "veruješ (samo) na reč"... ne veruješ mi "na osnovu dokumenata" jer ih nisi videla... i ne veruješ mi "na reč na osnovu dokumenata" jer je to oksimoron. :D

Takođe, ovde nemamo taj slučaj jer niko nije izjavio da mi veruje a da nije pročitao dokumente koje sam postavio.

Takođe, ni ti nisi prvobitno izjavila da je to u pitanju, već da veruju na osnovu samo par dokumenata iako nisu pročitali sve dokumente koji postoje o građanskom ratu, tačnije:

"Vi niste procitali sva dokumenta o gradjanskom ratu u usa i ne znate sve cinjenice vec verujete avokadu na rec na osnovu dokumenta iz juzne karoline, delova govora predsednika konvederacije."

Ok, razumem da si nova, ali valjda bi do sada trebalo da skapiraš da taj bullshit ne prolazi pored mene. Vratiću te nazad na izvor i citat svaki put kada izneseš neistinu.

Цитат

Sta je tu oksimoron, smesno ili neistina? Nista.

Nadam se da si sad bar skapirala.

Цитат

Ali ti si mudro nasao za pogodno da izdvojis jednu recenicu iz pasusa koji je objasnjavao to u kompletnom kontekstu da bi imao nesto za sta mozes cinicno da me podevas.

Nisam se cinično podsmevao, nego sam se baš onako iskreno nasmejao. Nisam izdvojio rečenicu iz pasusa, već oksimoron iz rečenice. U međuvremenu sam objasnio i zašto je rečenica glupa i onda kad se zanemari oksimoron.

Цитат

Mislim da je to bilo dovoljno jasno, da on iz mog zapazanj nije procitao dokumenta vec veruje tvojoj intpretaciji njih, posto je izjavio da ih "ima negde sigurno" sto implicira da ne zna da li ih ima.

Opet neistina. On je na tvoj zahtev da se dostave nekakvi izvori citirao moju poruku i napisao da sam izvukao najvažnije i dao link ka izvoru (TO JE U OVOJ PORUCI), pa je na tvoje pitanje da li postoje dokumenti i za druge države osim Južne Karoline (LINK), a on je na to pitanje odgovorio da je trenutno na mobilnom pa ne može da traži ali ima sigurno (LINK). Dakle, rekao je da je siguran da postoje slični dokumenti i za druge države, a ne da nije čitao dokumente koje sam prethodno postavio.

Glupo je lagati o tome šta se desilo na internet forumu, jer postoji pisani trag o tome šta se desilo.

Još gluplje je lagati o tome u raspravi sa nekim ko ti je upravo rekao da baš voli da dokaže svoje tvrdnje.

Цитат

Zaista ne mogu da budem jasnija od ovoga. 

... ni manje iskrena.

Подели на овим сајтовима

Podseti me cela ova diskusija (višestruko) na jedan vic, pa da podelim...

Došao belac u Južnoafričku republiku u vreme aparthejda. Tek sleteo, čekirao se u hotel i dosadno mu, reši da pogleda neki film u bioskopu.

Dođe na blagajnu i zatraži jednu kartu za parter, a blagajnik ga pogleda začuđeno i kaže:

- Ti si ovde novi?!?

- Kako znaš?

- Pa mi belci smo na balkonu, a crnci su dole u parteru.

On šta će, kupi kartu za balkon, kad su takvi ovde običaji.

Na pola filma mu se pripiša i pita tipa do sebe gde je WC, a ovaj mu kaže:

- Ti si ovde novi?!?

- Kako znaš?

- Pa pišaj dole po ovima ako ti se piša.

On šta će, kad se to ovde tako radi, krene i on... kad odjednom neki crnac odozdo viče:

- Ej ti što pišaš, jel si ti si ovde novi?!?

- PA KAKO I TI ZNAŠ?

- PA ŠARAJ MALO!

Подели на овим сајтовима

Glupo je lagati o tome šta se desilo na internet forumu, jer postoji pisani trag o tome šta se desilo.

Slazem se glupo ti je da lazes kao naprimer ovde:

Dakle, rekao je da je siguran da postoje slični dokumenti i za druge države, a ne da nije čitao dokumente koje sam prethodno postavio.

U samoj mojoj recenici se vidi da ja nikad nisam pricala o predjasnjim dokumentima vec o dokumentima koja nedostaju. :)

Ju al si opasan, unistitelj bulshita po forumima. Svaka cast bas si mocan. Lepo kazem arhitipicni internet ateista. :) Kao onaj sa crteza onog sto ima na zidu "Debates won" pa recke. Pazi nemoj slucajno neki forumski bullshit da prozuji pored tebe. 

To da volis da dokazujes svoje tvrdnje to sam se uverila, cak i kada nisi u pravu.

ali valjda bi do sada trebalo da skapiraš da taj bullshit ne prolazi pored mene.

Još gluplje je lagati o tome u raspravi sa nekim ko ti je upravo rekao da baš voli da dokaže svoje tvrdnje.

... a ti reče da ćeš da prokomentarišeš samo ti treba malo vremena da pročitaš... pa me ono baš interesuje šta ćeš da kažeš kad pročitaš... živ nisam dok to ne čujem...

Pa nista cituckam ih polako verovatno ste u pravu za uzroke rata. Jedino nailazima na neke delove o Teksasu koji je imao nekih drugih problema pored robstva ali oni nisu izgleda bili deo konfederacije iako su ratovali sa njima na strani. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...