Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

@Avocado A кад ЦНН каже онда је све у реду. То је извор прави што не лаже никада.

Исто као колеге им са ББЦ. Лажу само Срби покварени и републиканци и десничари који год да су. ЦНН никад слаго није! Џо Бајден је добар човек, ево каже и Горбачов. Чекамо још само да Бакир рахметли Алије удари печат па да отворимо шампањац.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Justin Waters рече

Hahaha vidi ove drtine što lupa pod stare dane :))

Gorbačov: Bajden iskrena osoba koja sledi put razuma

Mihail Gorbačov, 89-godišnji bivši predsednik Sovjetskog Saveza, ocenio je da bi pobeda Džo Bajdena na predsedničkim izborima u SAD mogla biti prilika da se odnosi između Vašingtona i Moskve poboljšaju.

U intervjuu za novinsku agenciju Interfax Gorbačov je rekao da je Bajden "iskrena osoba koja sledi put razuma" i ocenio da je njegova pobeda prilika za spašavanje Novog START, sporazuma o kontroli naoružanja između najvećih svetskih nuklearnih sila koji ističe u februaru 2021. godine.

B92

А шта сте друго очекивали од стамболског архонта?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Онај софтвер што је случајно или намерно доделио погрешно хиљаде гласова Бајдену, чик погодите где се прави...

WWW.COMPUTERWORLD.COM

But even an all-U.S. team is no guarantee of security.

Волео бих да вест о овоме, са свим битним информацијама, пренесе неки прави новинар, а не ови домаћи и страни твитер-копипејстери, јер колико ја знам, оваква вест би требало да буде скандал бр. 1 и да доведе до поништавања избора.

Код електронског гласања мора да буде испоштован тзв. zero-knowledge принцип, односно "знање нула", што на примеру избора значи да треба да обезбеде да је 100% провериво ко је гласао и да је 100% поуздано ко је добио колико гласова, али да не постоји начин да се утврди ко је гласао за кога. То је сложена проблематика и због тога сваки програм који би се користио у ову сврху мора да има код који је одобрен и верификован од стране вештака и који мора да буде јавно доступан. Другим речима, то по дефиницији мора да буде софтвер који ради без грешке; не са малим процентом грешке, него без грешке. Није то справа као из Фреда Кременка, да унутра неке животиње то кљуцају, па да погреше. Е сад, амерички систем гласања је прекомпликован, имају и оне гласачке машине и полу-електронско гласање, ништа ту мени до краја није јасно. Али ова фора са "софтвер погрешио", мислим да са становишта струке не може да прође.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

@Avocado A кад ЦНН каже онда је све у реду.

Ne.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Аргументација цнн и осталих бајденовских медија у одбрани "победе" је једнако кретенска као и пинковско дизање Вучића у небеса.

Принцип је исти, ми смо добри момци остали су олош.

И више нико не може да ми продаје причу која почиње са : у нормалним државам се....допиши по вољи.

Нема демократије, само је питање ко има јачу маркетниг (лажовску) службу.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Avocado рече
Цитат

"All ballots were properly tabulated. However, the clerk accidentally did not update the software used to collect voting machine data and report unofficial results."

Не разумем. Службеник заборавио да ажурира софтвер и због тога је случајно на хиљаде гласова отишло Бајдену? Како је то уопште могуће? Значи претходна верзија је давала гласове демократама ил шта?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Аргументација цнн и осталих бајденовских медија у одбрани "победе" је једнако кретенска као и пинковско дизање Вучића у небеса.

И више нико не може да ми продаје причу која почиње са : у нормалним државам се....допиши по вољи.

Амин!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Sad ću da budem malo avokadov avokado :)))

Nije poenta koji medij šta piše, nego ako u njihovim napisima postoje reference ka objašnjivom materijalu iz koga se može zaključiti da li su neke tvrdnje dobre ili ne. Kao ljudi koji se bude protiv wikipedia napisa, iako svaki wikipedia članak ima fusnote ka referencama iz kojih se može provjeriti kredibilnsot tvrdnji u članku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

Не разумем. Службеник заборавио да ажурира софтвер и због тога је случајно на хиљаде гласова отишло Бајдену? Како је то уопште могуће? Значи претходна верзија је давала гласове демократама ил шта?

Koliko mogu da razumem u pitanju je greška pri korišćenju optičkog skenera... koji se podešava po glasačkom listiću... a listić je na prethodnim izborima svakako bio drugačiji... zamisli da imaš softver koji je podešen da ti ispred njega staviš račun za infostan, a on ti pročita cifru (jer je podešen da je traži na određenom mestu)... kad ispred njega staviš EPS-om račun za struju, na tom mestu se možda nalazi datum jer račun malo drugačije izgleda...

Takođe, koliko razumem to što piše, tvrde da glasovi nisu nikom otišli... nije izborni softer pogrešio... nego sofver za nezvanično (preliminarno) izveštavanje...

There was no problem with the voting machines or vote totals, which were preserved on tapes printed from the tabulators, the state said.

...

"All ballots were properly tabulated. However, the clerk accidentally did not update the software used to collect voting machine data and report unofficial results."

...

But the state said the software problem was not related to the Dominion voting equipment. Antrim receives programming support from  another company, Election Source, the agency said.

...

County officials correctly loaded the new version onto the scanners for the affected precincts, but left the old version on scanners for precincts where the ballot was not affected by the late change, Halderman said.

So although the scanners in the tabulators counted all the votes in each precinct correctly, the different versions of the ballot resulted in problems and erroneous vote totals when the precinct results were combined in the election management system, a separate software package used to manage and consolidate results before they are reported to the state, he said.

"Since the scanners ... used slightly different election definitions, some of the positions didn't line up properly," Halderman said. "As a result, when the results were read by the election management system, some of them were initially assigned to the wrong candidates."

P.S. Ne kažem da je to što tvrde istina... samo kažem šta tvrde.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...