Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

EYxYyhxWAAENjd6?format=jpg&name=900x900

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

У почетку сам имао резервисан став према Трампу, иако сам прижељкивао његову победу наравно, али он испаде доследан и врло коректан. Браво за Доналда, и навијајмо опет за њега, само сада још јаче. :D До победе.:2hf007n: 

Подели на овим сајтовима

@fsa

Постоји ипак једна ситна, али битна разлика између протеста у Хонг Конгу и нереда у Минеаполису. Кина, наиме, покушава да Хонг Конгу, као аутономној области, одузме читаву политичку слободу и директно подјарми све његове грађане. Ови нереди у САД, са друге стране, су одговор на дугогодишње стање у друштву, док САД као држава уопште не тражи да пороби црнце као народ.

Такође, када САД подржава протесте у Хонг Конгу то је у потпуности у складу са званичним наративом те државе - "Ми подржавамо слободу". Када би Кина подржавала протесте у другој држави, онда не би имала било какав наратив да то оправда осим голе борбе за моћ, јер се Кина ипак поноси како је успјешна диктатура која се не боји да тлачи друге народе.

Но како је кренуло са овим нередима за које Трамп не жели да покаже да макар разумије бијес, изгледа да му се црно пише у новембру. Бајден га убједљиво шије у анкетама ( а анкете нису гријешиле када су прогнозирале Бајденову побједу над Сандерсом ):

WWW.POLITICO.COM

The latest survey also showed a dip in the president's approval rating.

A Fox News poll published last week showed Biden with an 8-point lead over Trump, and an Economist/YouGov poll also released last week showed Biden with a 3-point lead.

Чак и Фокс признају да Бајден води.  А он није уопште одбојан попут Клинтонове, што је њу дефинитивно саплело 2016-е.

Биће тијесно.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Срндаћ рече

Чак и Фокс признају да Бајден води.  А он није уопште одбојан попут Клинтонове, што је њу дефинитивно саплело 2016-е.

Биће тијесно.

То све под условом да се Бајден уопште сети да је кандидат. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito said:

То све под условом да се Бајден уопште сети да је кандидат. 

Не знам јеси ли испратио овај његов гаф. До сада ми је омиљени :smeh1:

1380328877_Bidenyouaintblack.jpg.7ea31eb0ad3ff278f3b6c4f50079ba07.jpg

:))

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 6/1/2020 at 7:21 PM, Срндаћ said:

Биће тијесно.

Ti polovi su savrseno nebitni, nece biti uopste tesno. Tramp ce da oduva Bidena, ovaj put ne samo u elektoratima vec i u obicnim glasovima.

Mark my words, a nadam se da ce posle toga malo vise da budete skepticni kada analizirate "drustvena istrazivanja"

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday 

Mislim da su pod Trampom ciljevi američke spoljne politike ostali su manje-više isti, samo što je on kao biznismen manje sklon upotrebi vojske već preferira "ekonomski terorizam". To zaista jeste pozitivan pomak, ali nedovoljan da bi ga ja "gotivio". :stadaradim:

https://www.foreignaffairs.com/articles/2019-12-03/trump-didnt-shrink-us-military-commitments-abroad-he-expanded-them

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_policy_of_Donald_Trump_(2015–16)#cite_note-July21NYTInterview-1

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_policy_of_the_Donald_Trump_administration#Iraq,_Syria,_and_the_Islamic_State

Подели на овим сајтовима

35 minutes ago, fsa said:

@haveaniceday 

Mislim da su pod Trampom ciljevi američke spoljne politike ostali su manje-više isti, samo što je on kao biznismen manje sklon upotrebi vojske već preferira "ekonomski terorizam". To zaista jeste pozitivan pomak, ali nedovoljan da bi ga ja "gotivio". :stadaradim:

Prvi clanak - "shrink military aborad expanded it" je misleading.
Smanjio je prisustvo vojske tamo gde se ratuje. Expand u kom pricaju jeste da saveznici amerike imaju vise americkih trupa. Bukvalno tvrda podmetacina.

Drugi clanak ne mogu da otvorim, ali znajuci koliko ga cesto progresivni mediji "misquotuju" verujem da je fake izjava da nije stvarno rekao da treba da "uzme naftu iz iraka".

Treci clanak, ne znam sta hocete, povukao je vecinu trupa iz sirije, ne moze sve da ih izuce od jednom. Na sta je naleteo na napadnje od progresivnih medija kako ne stiti sirote komunjare - kurde. Kurdi su neko ko zeli da odcepi parce sirije, i sa kim je USA saradjivala, ali od kako je tramp dosao na vlast on je maknuo komunisticko smece sebi sa vrata. Neka se Asad sam obracunava sa turcima i komunjarama.

Trampovi ciljevi spoljne politike su svakako mnogo miroljubiviji od njihovih prethodnika. Posebno sto raazume da ti ratovi za naftu vise kostaju americki narod dok se bogati par kongresmena, naftasa i vojno-industrijskih poslovnih proizvodjaca.

Ja sam sve vise i vise siguran da Tramp ima za cilj da razbuca tu ekipu, zato ga i gotivim koliko ga gotivim.

A ekonomski rat protiv kine treba i ti da gotivis, jer ce Kina skoditi i Srbiji, ako nam vec ne skodi.. Kineska vlast je odlicna u spijuniranju svog naroda i jedan razlog sto ih vucic gotivi jeste jer ce mu verovatno pomoci sa tehnoloskim izazovima u spijuniranju Srba.

Kineze i Kinesku vladu ne zanimaju Srbi niti dobrobit Srba. Zanima ih kako da nas izmuzu sto vise.

Подели на овим сајтовима

Трамп је једини у задњих педесет година подржао покрет против убиства абортусом.

Даље, тражио је да се отворе Цркве када гувернери не дају него отварају теретане.

Рекао је поичтено да је и Џорџ Вачингтон имао робове као и Џеферсон што Црнуцу Обами није пало на памет.

Значи он је позтиван лик у свој овој лудници сам Господ га је послао јер то је ипак земља где није лако за Господа да приводи народ својој Цркви.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, haveaniceday рече

Odlicna slika. Zato mi je i cudno da @Justin Waters  i @fsa toliko ne gotive trampa. Sve sve da ga ne volite, morate da priznate da je prvi koji nije poceo NI JEDAN NOVI RAT i da je to nesto sasvim novo za ameriku.....

Zanimljiva je gore ova slika, koja pokazuje da su zapravo republikanci gori u sprovođenju ratova po svijetu, nego demokrate. 

Što se tiče Trampa, započeo je trgovinske ratove, i sprovodi ekonomski terorizam sankcijama i ucjenama i u tom pogledu mi nimalo nije simpatičan. Generalno, samu instituciju američkog predsjednika doživaljavam kao tumor na planeti, i dok se nešto drastično ne promjeni po tom planu nemam namjeru nijednog njihovog predsjednika gotiviti. Za mene je Tramp specifičan, i zbog toga navijam da pobjedi na sljedećim izborima jer će učvrstiti već započete podjele u američkom društvu, i time ima potencijala da razjebe američku hegemoniju.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Justin Waters said:

Zanimljiva je gore ova slika, koja pokazuje da su zapravo republikanci gori u sprovođenju ratova po svijetu, nego demokrate. 

Što se tiče Trampa, započeo je trgovinske ratove, i sprovodi ekonomski terorizam sankcijama i ucjenama i u tom pogledu mi nimalo nije simpatičan. Generalno, samu instituciju američkog predsjednika doživaljavam kao tumor na planeti, i dok se nešto drastično ne promjeni po tom planu nemam namjeru nijednog njihovog predsjednika gotiviti. Za mene je Tramp specifičan, i zbog toga navijam da pobjedi na sljedećim izborima jer će učvrstiti već započete podjele u američkom društvu, i time ima potencijala da razjebe američku hegemoniju.

Jesu, zato ja kazem da po nekim pitanjima gotivim republikance po nekim demokrate.
Inace kina je ta prva koja je pocela rat. Reci mi da li je fer da americke kompanije ulazu u kinu, da amerika nema nikakve carine prema kini, da kina zaradjuje iz te trgovine bilione dolara - a u isto vreme kina americi da lupi carine.

To sto je tramp uradio kini je odgovor. Ne vidim nikakva opravdanja za kinu i za njihovo ponasanje i u ovoj situaciji ovo je prvi ispravan "rat" koji amerika vodi od Regana.

Znas, ako hipoteticki uzmemo da amerika propadne, dobices kinesku hegemoniju koja ce biti mnogo mnogo gora nego americka.

Za mene je Tramp specifičan, i zbog toga navijam da pobjedi na sljedećim izborima jer će učvrstiti već započete podjele u američkom društvu, i time ima potencijala da razjebe američku hegemoniju.

Ne brini i da tramp ne pobedi te podele nisu potekle od njega i nece se zavrsiti sa njime. Nije on nikakav uzrok tih podela, svaki republikanac je fasista, nacista, seksista, zlocinac kada se takmici protiv demokrata. Tako je i tramp postao "rasista" onog trenutka kada se takmicio sa demokratama. Al dobro ovo ti je makar neko pozitivno misljenje.

I ja se nadam da ce tramp da pobedi jer konacno ima priliku da ispuni obecanje maksimalnog povlacenja amerike iz ratnih zona kako je obecao i da prekine da baca pare na ratove.

Подели на овим сајтовима

WWW.NATIONALISTREVIEW.NET

Seattle's Attempt At Revolution Is Off To A Rough Start

Infighting: Antifa Leader Admits Sexual Assault, Plans To Kill Themself

EaH2FqpUcAAxbyp-622x1024.jpg

Konzervativci svakako imaju svoje bubuce... al ovo je ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...