Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Najluđe od svega je što ništa od toga nema realne veze sa državnim interesima i ne povećava sigurnost, već je samo "teatar sigurnosti"... što je ukratko objašnjeno u ovom klipu (postavljah na drugoj temi):

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Sigurno nije rasizam , ako kazes nesto sto je karakteristicno za neki narod. Kao sto covek ima neki svoj karakter i licnost, tako su i narodi po svojoj prirodi, koju su stekli istorisjkim zivljenjem, razliciti i jedinstveni.

Uostalom, gde je razlika izmedju govora mrznje, govora rasizma i delikta misljenja i slobode govora ?

Eh, kada bi sve to striktno postovalo, odavno bi mi srbi i Srpska drzava, bili satisfikovani od strane nekog nepristrasnog Suda pravde. Od mnogih koji su nam nazao ucinili.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Najluđe od svega je što ništa od toga nema realne veze sa državnim interesima i ne povećava sigurnost, već je samo "teatar sigurnosti"... što je ukratko objašnjeno u ovom klipu (postavljah na drugoj temi):

Da l je moguce da gledas adam ruins everything i da ga shvatas zaozbiljno. 
Show je cista propaganda, meni je najzanimljiviji bio onaj o "alfa male" gde je uneo strawmana kako je "alfa male" agreisvni muskarac i onda na osnovu tog strawmana gradio argument da ne postoji socijalna hijearhija. I sto je najgore u toku svoje argumentacije dok je skakao sa strawmana na strawmana totalno je priznao da postoji hijearhija...

(mada se sa ovim klipom generalno slazem TSA ne sprecava teroristicke napade) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

iance avokado konkretno mislim na ove primere, levicarski bias i totalno ignorisanje cinjenica su uzas u ova dva klipa. 
Lik je nista drugo nego do jos jedna propagadna masina za levicarske(demokratske) stavove. 

Подели на овим сајтовима

Ponovo: interesantno je kako nešto što se ne uklapa u tvoj ideološki spektar automatski postaje 'propaganda'? A šta su tvoje semi-rasističke baljezgarije?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Млађони рече

Na ovo ostalo vezano za migrante iz arapskih zemalja nemam potrebu da se ponavljam, samo cu na ove ostale komentare vezane za libertarijanizam da odgovorim:

1. Da li treba zabraniti ulazak u zemlju svakom libertarijancu : Ako narod te zemlje tako hoce, kao sto rekoh njihova drzava - njihova kuca.

"Ako narod te zemlje tako hoće"... početak svakog populističkog i etatističkog argumenta... što je legitimno, samo se mani foliranja da si libertarijanac...

Цитат

2. Takvi kriterijumi ne dovode do toga da panduri imaju tu moc na granici, jer se ne migrira tako sto dodjes na  granicu i kazes "ja bih da migriram u vazu  drzavu" nego se migrira tako sto odes u ambasadu pa ambasa proveri svih onih pet tvrdnji koje sam izneo sa organima u toj zemlji. 

To samo u slučaju da zemlja zahteva vizu... u suprotnom samo dođeš na granicu i pokažeš pasoš i kažeš "nemam ništa da prijavim za carinu"...

Takođe, shvatiću to i kao tvoj stav da ne mogu da odem ortaku na sahranu u Nemačku jer nemam vremena da dobijem vizu... što je, kao što rekoh, legitiman etatistički stav, samo nemoj da se foliraš da si libertarijanac...

Цитат

3. Pitao sam americke "prave" libertarijance, kazu da dve blage nemas o cemu pricas. U sustini smo se slozili oko toga. :)

Mislio sam da pitaš libertarijance, a ne Trampove etatističke alt-licimure (ili sam sebe)... i zaista pitaj, valja nešto i naučiti, a pošto meni ne veruješ pitaj njih... a mogu i da dam jednu predikciju: velike su šanse da će u odgovoru da se nalaze sledeće reči: Orwell, Big Brother, totalitarism.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Икар Губелкијан рече

Ponovo: interesantno je kako nešto što se ne uklapa u tvoj ideološki spektar automatski postaje 'propaganda'? A šta su tvoje semi-rasističke baljezgarije?

Ne znam sta da ti kazem, osim da ovim ostalim odgovaram jer ih znam odavno, a tebe ne znam i mrsko mi da ti odgovaram na tako nekonkretno pitanje. Zato evo ti lajk. 
:)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Млађони рече

Da l je moguce da gledas adam ruins everything i da ga shvatas zaozbiljno. 
Show je cista propaganda, meni je najzanimljiviji bio onaj o "alfa male" gde je uneo strawmana kako je "alfa male" agreisvni muskarac i onda na osnovu tog strawmana gradio argument da ne postoji socijalna hijearhija. I sto je najgore u toku svoje argumentacije dok je skakao sa strawmana na strawmana totalno je priznao da postoji hijearhija...

(mada se sa ovim klipom generalno slazem TSA ne sprecava teroristicke napade) 

Pa taj klip sam postavio samo jer sadržao objašnjenje šta je "teatar sigurnosti" jer me mrzelo da objašnjavam... serijal je ok, ima naravno svojih mana, ali moraš da razumeš da van sveta alt-licimura, YT klipovi nemaju tretman "svetih knjiga", niti su YT kanali nepogrešivi proroci...

пре 22 минута, Млађони рече

iance avokado konkretno mislim na ove primere, levicarski bias i totalno ignorisanje cinjenica su uzas u ova dva klipa. 
Lik je nista drugo nego do jos jedna propagadna masina za levicarske(demokratske) stavove.

Takođe... čisto da znaš... van alt-licimuri univerzuma, prosto iznošenje tvrdnje da je nešto "propagadna masina za levicarske(demokratske) stavove" ne invalidira iznete stavove, niti taj izvor...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

To samo u slučaju da zemlja zahteva vizu... u suprotnom samo dođeš na granicu i pokažeš pasoš i kažeš "nemam ništa da prijavim za carinu"...

А и кад земља захтева визу, виза није никаква гаранција да ће те пустити да уђеш, већ само дозвола да се појавиш пред пограничним пандуром и питаш га за дозволу да уђеш, а он онда доноси коначну одлуку. У случају САД је то нарочито наглашено.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je legitimno da narod svake drzave bira svoj sistem - nekako znaci da ja nisam libertarijanac? Ne znam kako si povezao ta dva, ali si napravio jedan olimpijski skok u logici da bi dosao do takvog zakljucka. 

"Ako narod te zemlje tako hoće"... početak svakog populističkog i etatističkog argumenta... što je legitimno, samo se mani foliranja da si libertarijanac...

Takođe, shvatiću to i kao tvoj stav da ne mogu da odem ortaku na sahranu u Nemačku jer nemam vremena da dobijem vizu... što je, kao što rekoh, legitiman etatistički stav, samo nemoj da se foliraš da si libertarijanac...

Mislio sam da pitaš libertarijance, a ne Trampove etatističke alt-licimure (ili sam sebe)... i zaista pitaj, valja nešto i naučiti, a pošto meni ne veruješ pitaj njih... a mogu i da dam jednu predikciju: velike su šanse da će u odgovoru da se nalaze sledeće reči: Orwell, Big Brother, totalitarism.

Od svih mogucih americkih predsednika  u poslednjih 20-30 dina Trump je najblizi libertarijanizmu. Meni je smesno da Trump masovno ukida regulacije i da ga u isto vreme ti optuzujes za totalitarism... nego, libertarijanci su oni, samo sto ih za razliku od tebe o Trampovim politikama i misljenjima ne informise samo cnn vec ljudi pogledaju sve argumente pa racionalno odrede ko im prosipa bs. :)

Opet moze sad da sitnicarima ali nista od toga sto ti uzimas ko primere nema veze sa trenutnom situacijom islamskih migracija.
To nije par stotina ljudi u mesec dana, to nisu ljudi koji dodju i znas ko su sta su odakle su.
To su ljudi koji dolaze u masovnim brojevima, desetinama hiljada mesecno, koje ne moze da stigne niko da proveri. 

Подели на овим сајтовима

Шенген амбасаде те проверавају неколико дана кад аплицираш за туристичку (која нама тренутно не треба), а једно месечак дана ако питаш за неку другу визу (типа радну). Ту онда и могу да те мало објективније провере и да заиста виде да ли си осуђиван и слично. У САД амбасади те ”проверава” неколико минута бирократа на шалтеру и одмах доноси одлуку искључиво на основу личног осећаја. Е ту треба видети ко све пролази, а кога одбијају. Циркус невиђени.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Pa taj klip sam postavio samo jer sadržao objašnjenje šta je "teatar sigurnosti" jer me mrzelo da objašnjavam... 

Klip je, kao i vecina adamovih klipova koje sam ja pogledao sadrzao strawman gde debunkuje odredjene migracione mere za koje svi znamo da ne rade, i time tripuje da je debunkovao sve migracione mere koje se koriste za stopiranje terorizma. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Икар Губелкијан рече

Evo tebi prvi put, kako CNN laze, mozda malo skontas sto mislim da su propaganda. Ovde imas direktne primere laganja CNN-a, sa sve jasnim dokazima da je u pitanju namerno manipulisanje informacijama: 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Млађони рече

Ja mislim da je legitimno da narod svake drzave bira svoj sistem - nekako znaci da ja nisam libertarijanac? Ne znam kako si povezao ta dva, ali si napravio jedan olimpijski skok u logici da bi dosao do takvog zakljucka. 

Naravno da je legitimno da narod svake države bira svoj sistem, međutim, nije svaki sistem libertarijanski.

Kao što već rekoh, sasvim je legitimno i da ti želiš da izabereš sistem koji nije libertarijanski, samo je bez veze da se onda predstavljaš kao libertarijanac.

Uopšte ne treba neka naročita logika i inteligencija da se to skapira... sasvim elementarne stvari...

Цитат

Od svih mogucih americkih predsednika  u poslednjih 20-30 dina Trump je najblizi libertarijanizmu. Meni je smesno da Trump masovno ukida regulacije i da ga u isto vreme ti optuzujes za totalitarism... nego, libertarijanci su oni, samo sto ih za razliku od tebe o Trampovim politikama i misljenjima ne informise samo cnn vec ljudi pogledaju sve argumente pa racionalno odrede ko im prosipa bs.

Ne znam kakvih ovo ima dodirnih tačaka sa pitanjem da li je po libertarijanizmu ok da policija prikuplja i drži (i deli sa stranicma) podatke o tome ko je član koje legalne organizacije...

Tramp neke regulacije ukida, neke uvodi... iz toga koje ukida, a koje uvodi se lako može zaključiti šta su motivi i koja ideologija (ili goli interesi) stoje iza toga... libertarijanizam svakako nije... jer nije svako ko ukida neke regulacije libertarijanac... i Vučić ukida neke regulacije...

Цитат

Opet moze sad da sitnicarima ali nista od toga sto ti uzimas ko primere nema veze sa trenutnom situacijom islamskih migracija.
To nije par stotina ljudi u mesec dana, to nisu ljudi koji dodju i znas ko su sta su odakle su.
To su ljudi koji dolaze u masovnim brojevima, desetinama hiljada mesecno, koje ne moze da stigne niko da proveri. 

A kad bi neko mogao da stigne da "proveri" to bi napravilo kakvu razliku?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Млађони рече

Klip je, kao i vecina adamovih klipova koje sam ja pogledao sadrzao strawman gde debunkuje odredjene migracione mere za koje svi znamo da ne rade, i time tripuje da je debunkovao sve migracione mere koje se koriste za stopiranje terorizma.

Koje migracione mere se koriste za stopiranje terorizma?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...