Jump to content

"Đaci me gledaju bledo, pitaju me što ih smaram"

JESSY

Препоручена порука

2 minutes ago, JESSY рече

slazem se, ali mora se priznati da sa dobrim brojem dece to sve ipak nije moguce...

Тачно, само не треба извући погрешан закључак као сестра Љубинка да је проблем у деци.

Сад ти мени кажеш "јесте брате Гризли, али ти предлажеш решења која нису реална". А ја кажем "ако једино могуће решење није реално, онда мораш да предузмеш нешто друго - мењај посо итд."

Као што рекох - истина је много гора.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, JESSY рече

slazem se, ali mora se priznati da sa dobrim brojem dece to sve ipak nije moguce...

како где,и како кад.Ја имам искуства са децом где је мали проценат незаинтересован за лепу сарадњу.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aleksandar Stojkovic рече

Zar vama nije jasno da uticaji sa zapada razbijaju nas obrazovni sitem? I vec su u tome uspeli, zapravo. Skolstvo je u Srbji razbijeno i ne lici ni na sta. Jadan je i bedan nas obrazovni sistem . Mislim na osnovnu skolu. ( u jednoj od njih radim)

Е сад га поквари... :)

Како бре то брате "утицаји са запада" разбијају наш образовни систем? Што би неко са запада трошио време и паре да разбија нешто што и овако не ваља...? Ко да немају на западу паметнија посла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Људи, иако ја нагињем овој "тврђој" струји типа "дисциплина на часу, одговорно понашање...." што због мог карактера што због тога што радим индивидуалну наставу, тврдим да ће већина наставника, из било ког предмета, дати све од себе и пробати и нежно и креативно да приступи, и да пронађе нове методе које одговарају ученицима.

Хтели ми (наставници) или не, ми стално подсвесно тражимо решење за усвајање градива, мотивацију ученика, боље резултате итд...

Али ако их научимо да буду одговорна бића (да знају кад им је час, шта су имали за "домаћи") и све у вези тога, више смо им пружили него ако смо их накљукали са не знам каквим градивом.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Grizzly Adams рече

не треба извући погрешан закључак као сестра Љубинка да је проблем у деци

naravno da deca nisu kriva za takvo stannje...za pocetak da krenemo od porodice...ona je primarna u svakom slucaju...( bar 51%) :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aleksandar Stojkovic рече

Jos nesto... Zar smo mi, sami od sebe, doneli sve te zakone koji ponizavaju profesore, a daju neka izmisljena prava ucenicima?

Не понижавају закони професора. Професор је понижен зато што више није никакав фактор у друштву.

Кога је брига за знање кад види да је за успех битна партија, криминал или слично?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Нифада рече

мали проценат незаинтересован за лепу сарадњу

lucky you....:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Grizzly Adams рече

Кога је брига за знање кад види да је за успех битна партија, криминал или слично?

that`s right....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Драшко рече

дисциплина на часу, одговорно понашање.

:skidamkapu:

8 minutes ago, Драшко рече

Али ако их научимо да буду одговорна бића (да знају кад им је час, шта су имали за "домаћи") и све у вези тога, више смо им пружили него ако смо их накљукали са не знам каквим градивом.

:dobro:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Zar vama nije jasno da uticaji sa zapada razbijaju nas obrazovni sitem? I vec su u tome uspeli, zapravo. Skolstvo je u Srbji razbijeno i ne lici ni na sta. Jadan je i bedan nas obrazovni sistem . Mislim na osnovnu skolu. ( u jednoj od njih radim)

Ово је прави проблем, који се такође налази у школи. Јасан став о заједничком човечанству је важан део професионалне етике основне и средње школе, наставника, и нико нема патент на саосећање и солидарност.  Покушајте да дефинишете појам "интеграција" у неутрални оквир. Наравно, имате слободу и став, али као професионални наставник, морате бити свесни утицаја на ученике. Они су још увек само деца. И у којој мери можете да их браните од утицаја политичког?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Zakon definitivno ponizava profesora time sto nema mogucnost da ucenika kazni. Ako profesor ne moze ucenika da kazni, onda ucenik nema razloga da ga postuje ili da ga se boji.

Имао сам ја једног професора који је "казнио" ученика. Онда му је ученик једно вече позвонио на врата и поломио вилицу. Провео је пар месеци у болници... А то је било 1988-9-те. Могу само да замислим како је данас. Ви тиме не би добили никакво поштовање, напротив. Само још већи презир и реакцију.

Значи, није решење брате у "кажњавању". Не могу сви проблеми да се реше силом. Нити треба одмах ударати тамо где се појаве симптоми. Наш проблем је дубоко у друштву и само се манифестује, између осталог, и у понашању деце.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, JESSY рече

a sta cemo sa onima koji ne postuju nikoga...?  kojima je taj pojam potpuno stran...?

Ко је тачно "онима"? Деца губе поштовање за ауторитарне родитеље и њихову контролу. Строги родитељи - немогућа деца. Метода хард - развоја може довести у супротно од онога што је намера родитеља, наиме недостатак поштовања ауторитета. Вероватно има много тога да се каже код какве особе се дете развија.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Строги родитељи - немогућа деца

ima i toga ali je uglavnom suprotno...kakva su onda deca kod popustljivih ili cak i nezainteresovanih roditelja...?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Grizzly Adams рече

није решење брате у "кажњавању"

ali brate znas i sam da nam se u zivotu sve svodi na kaznnjavanje...svaki prestup...ako krades, ides u zatvor, ako napravis saobracajni prekrsaj, placas kaznu, itd,itd...postoje zakoni i pravila koja se moraju postovati, u suprotnom slede kazne...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...