Jump to content

"Đaci me gledaju bledo, pitaju me što ih smaram"

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Aleksandar Stojkovic рече

A sta je to autoritet superiornijeg?

То је ауторитет који је/ се представља надмоћнији (основано или неосновано. небитно), а који захтева подчињеност неког типа из разлога управо те надмоћи.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Gospodjo ili gospodjice, pokazite vi prirodni autoritet u ucionici kad mali pocne da prosipa vodu po ucionici, pa onda uzme da lize jakne koje je posipao. Prenesite mi vi vase profesionalne vestine i izgradite poverenje kod ucenika koji ne ume da napise tri slova, a svako malo pita da ide u toalet?

Дисциплина не треба да се схвати као моћ и у војном смислу, већ више од оквира у одређеном правцу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aleksandar Stojkovic рече

Gospodjo ili gospodjice, pokazite vi prirodni autoritet u ucionici kad mali pocne da prosipa vodu po ucionici, pa onda uzme da lize jakne koje je posipao. Prenesite mi vi vase profesionalne vestine i izgradite poverenje kod ucenika koji ne ume da napise tri slova, a svako malo pita da ide u toalet?

Danas je Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja prilika je da se pokaže kako se rad učitelja i nastavnika cijeni kao izuzetno važan za ukupan razvoj društva. Namjera je obilježavanja Svjetskog dana učitelja dati podršku nastavnicima u njihovom obavljanju odgovorne zadaće i izvući ih iz anonimnosti te naglasiti važnost njihove profesije i obrazovanja čiji su oni nosioci.

Zbog toga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na taj datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Ja sam nastavnik u osnovnoj školi. Radi se o tome da je sistem obrazovanja razbijen. Deca, jednostavno, više ne osećaju da su dužna da nastavnicima odaju poštovanje.

Ради се о расподели моћи. Некад су наставници имали моћ над ђаком, од њих ти је зависила судбина у животу. Друштво је било такво - имао си три лествице у друштву: партија, војска и школа.

Тај систем је, хвала Богу, растурен, јер људима не треба ограничавати нити наметати избор у животу. Проблем је што уместо њега није успостављено здраво, слободно друштво у коме би знање и стручност, па самим тим и школа, били битни за успех. Ви сте наставници данас за ђаке само досаде које морају да слушају, немате никаквог утицаја на њихов живот. Они то јасно виде око себе.

Страхопоштовање долази од моћи, а ви више немате никакву моћ. Зато вас нико не шиша.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pismo mojoj učiteljici

Draga gospođo učiteljice,
ne začudite se ovom pismu kasnom,
podsjetiše me na Vas dvije male ptice,
dvije obične ptice na žici telegrafskoj.

Sjetih se, znate, onih Vaših priča
punih ljubavi za ptice nevine i slabe
poslije kojih smo, zbog svake praćke
i kamička, klečali dugo iza table.

Ne zamjeram Vam – daleko bilo,
pa čak ni to što me vukoste za uši,
sve je to danas na svoj način milo
i prijatno je od toga u duši.

Ja se često sjetim tog vremena davnog
rata, zime, gladi, bodljivakve žice,
nije, bogme, tada bilo jednostavno
naučiti nekog da zavoli ptice.

Gospođo, to je, u najmanju ruku,
junaštvo dostojno poštovanja
učiti nekog ljubavi
uz huku jednog strašnog rata,
jednog propadanja.

Hvala Vam, gospođo učiteljice,
i ne začudite se ovom pismu kasnom,
podsjetiše me na Vas dvije male ptice,
dvije obične ptice na žici telegrafskoj.

Vitomir Vito Nikolić

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Grizzly Adams рече

Ради се о расподели моћи. Некад су наставници имали моћ над ђачким животом, од њих ти је зависила судбина у животу. Друштво је било такво - имао си три лествице у друштву: партија, војска и школа.

Тај систем је, хвала Богу, растурен, јер људима не треба органичавати нити наметати избор у животу. Проблем је што уместо њега није успостављено здраво, слободно друштво у коме би знање и стручност, па самим тим и школа, били битни за успех. Ви сте наставници данас за ђаке само досаде које морају да слушају, немате никаквог утицаја на њихов живот. Они то јасно виде око себе.

Страхопоштовање долази од моћи, а ви више немате никакву моћ. Зато вас нико не шиша.

Питање је шта ко очекује од посла,нису наставници замена за маму и тату,не можемо све трпати у исти кош,као да постоји само један модел ученика.Понекад креативни хаљос зна да доведе до бољих резултата него тишина и дисциплина.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Sestro, ti ocigledno nisi imala posla sa pravim  ,,srpskim'' djacima..

Господине, без обзира где сам имала посла са "ђацима", поштовање није нешто што се добија, већ нешто што се заслужује.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Питање је шта ко очекује од посла,нису наставници замена за маму и тату,не можемо све трпати у исти кош,као да постоји само један модел ученика.Понекад креативни хаос зна да доведе до бољих резултата него тишина и дисциплина.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Тања1 рече

поштовање није нешто што се добија, већ нешто што се заслужује.

a sta cemo sa onima koji ne postuju nikoga...?  kojima je taj pojam potpuno stran...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, JESSY рече

a sta cemo sa onima koji ne postuju nikoga...?  kojima je taj pojam potpuno stran...?

неки пресавршени су толико добри да их сви поштују,па и они који никога не поштују :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Нифада рече

неки пресавршени су толико добри да их сви поштују,па и они који никога не поштују :)

oprosti, nisam shvatila sta si htela da kazes...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Срећан дан учитеља свим учитељимаи онима који се интензивно баве учитељима :)

Neki te ne vole ljudi - Nedeljko Popadic

Постоје људи, мој сине,
који те не воле, тако...
Ал', немој да те то брине,
не може волети свако...

Свеједно да ли их кориш,
или им дарујеш цвеће.
Предаш се или се бориш...
Неки те волети неће...

Заједно теку вам дани.
За исти сто ћете сести.
Али сте светови страни
који се не могу срести.

И можеш пружити руку,
вадити срце из груди,
признати патње и муку...
Неки те не воле људи.

И можеш брод кад им тоне
џиновском снагом га дићи!
Опет ће да те се клоне
и свом ће острву ићи...

И зато настави даље.
Неодлучни су слаби...
Господ ти ветар шаље!
Не осврћи се - и граби!

Разапни једра и маштај.
Побеђуј метар по метар.
И праштај. Праштај им. Праштај.
Није им наклоњен ветар!

А када стигнеш до дуге
и свет кад пронађеш нови,
нек` те не победе туге.
Опет их, опет позови..

Подели на овим сајтовима

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, JESSY рече

oprosti, nisam shvatila sta si htela da kazes...

Неки заступају став се поштовање увек може стећи на сваком месту и од сваког.

Можда је патријарх Павле често помињан као леп изузетак тог става.

Не треба се заносити високим процентима,нешто мало поштовања,сарадње,љубави,пажње,разумевања,добронамерне критике,и дође се до неких добрих резултата и када је школа у питању.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Нифада рече

Не треба се заносити високим процентима,нешто мало поштовања,сарадње,љубави,пажње,разумевања,добронамерне критике,и дође се до неких добрих резултата и када је школа у питању.

slazem se, ali mora se priznati da sa dobrim brojem dece to sve ipak nije moguce...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...