Jump to content

"Đaci me gledaju bledo, pitaju me što ih smaram"

JESSY

Препоручена порука

5 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Lose si me razumeo. Ne bih ja zeleo da decu kaznjavam time sto bih ih ja licno prebio. Mada bi za neku decu to bilo pravo resenje( to mogu otvoreno da kazem, ne da bih ja zeleo da ih ja bijem, nego bi bilo lepo da dobiju par samara i da se nauce redu). Pricam o deci koja jos ne razumeju kako stvari u drustvu funkcionisu.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aleksandar Stojkovic рече

Lose si me razumeo. Ne bih ja zeleo da decu kaznjavam time sto bih ih ja licno prebio. Mada bi za neku decu to bilo pravo resenje( to mogu otvoreno da kazem, ne da bih ja zeleo da ih ja bijem, nego bi bilo lepo da dobiju par samara i da se nauce redu). Pricam o deci koja jos ne razumeju kako stvari u drustvu funkcionisu.

Нисам то ни мислио. Није професор пребио ђака, него ђак професора.

Просветни радници изгледа уопште не разумеју проблем већ би да проблем решавају некаквим "кажњавањем".

Као што рекох - проблем је што немате никакву друштвену моћ. А то није "овлашћење да казниш" него "распоред снага" у друштву. Ништа вама не би помогао закон да "кажњавате" ученике, јер једноставно немате чиме да их казните. Немате никакву друштвену моћ над њима. Они у школи нису зато што их интересује или им је потребно, већ само зато што морају ту да седе и чекају да прође време.

Они веома добро разумеју како ствари у друштву функционишу и понашају се сходно томе. Једини начин да се то промени је да се промени како ствари у друштву фукнционишу. А то уопште није једноставно и није везано за школски систем. Ви сте само један шраф у том систему који ће доћи на своје место кад се машина поправи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Naravno da je problem u drustvu. Ali ako ti mislis da ni roditelji nikad ne smeju svoju decu malo da ''vaspitaju'', onda si pravi ,,EU guy''

Ма не мислим, али то није ни битно.

Просветни радници би, као интелектуалци, требало да се мало више потруде да разумеју узроке и последице друштвених појава. Онда би боље знали шта су реална решења и за шта треба да се залажете да би поправили школство и, на крају, крајева свој живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па није ваљда дотле дошло.

:catfightsFun_bat :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Posto ste to boldovali, da opet kazem da apsolutno stojim pri tome da se odredjena deca u odredjenim situacijama moraju samarima(ili drugim vrstama udaraca) vaspitavati. Da se zna sta se moze, a sta se ne moze

Али Србија је далеко од једне земље у Европи, где је законски забрањено казнити децу физички код куће или чак у школи или у институцијама...У ствари, још 18 европских земаља где је у извесној мери дозвољено да туку децу. Jа сам научила да се животиње кад су гладне туку, а не људи.

image.png

http://nyheder.tv2.dk/2015-03-06-hvor-i-europa-maa-man-stadig-slaa-boern

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Изе`м ти форум.

А да смо изашли негде на пиво споразумели би се за петнаес` секунди... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Ako ste vi za to da roditelji ne smeju fizicki kaznjavati decu, daleko ste i od roditelja i od stvarnosti. Izvinite sto sam tako direktan.

Помислим како ће се изборити у свету одраслих - мислим да то није у реду.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Помислим како ће се изборити у свету одраслих - мислим да то није у реду.

Zna se, šamarima, dok mu ne svane u glavi da odgovorno tvrdi da neki ljudi moraju da se vaspitavaju lancima,bejybolkama noževima i na kraju ako ne pomogne metak u  čelo bajo moj i gotovo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Da ne bese zabranjenog drveta, ni samara ne bi bilo, je l' tako VSB?

Nije tako!

Da ne pusti čovjek djavla u sebe onda šamara ne bi bilo. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...