Jump to content

Црквени развод - колико је оправдан уопште?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, sanja84 рече

Plus @Avocado ima baš zdrav stav po ovom pitanju.

Svi moji stavovi su baš zdravi...  :);)  samo ne znam na koji konkretno misliš u vezi sa ovim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Svi moji stavovi su baš zdravi...  :);)  samo ne znam na koji konkretno misliš u vezi sa ovim...

pa recimo, zdrav stav, u ovom slučaju bi bio, da ne naplatiš izlazak na ročište i da odereš suprotnu stranu u brakorazvodnoj parnici :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

pa recimo, zdrav stav, u ovom slučaju bi bio, da ne naplatiš izlazak na ročište i da odereš suprotnu stranu u brakorazvodnoj parnici :smeh1:

Nema tog dranja kod nas... to samo po Amerikama... kod nas se deru i svadjaju preko dece... pre bih radio krivicu nego razvode...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Драшко рече

Da

Ali moraju oboje da imaju dobru volju i da prepoznaju potrebe drugoga 

Nije sve samo dal te partner vara ili ne vara. Dal se bijete ili ne. Ako si kao ličnost usahla, ako ne osećaš ni radost ni sreću ni ispunjenost u nežnosti, sexu....pa i poslu i odnosu sa decom i partnerom....

Ako si mrtva/mrtav a u braku ipak uprkos svemu...to nije dobro 

Mislim da ni Bog ne traži od nas takav mazohizam

Ne znam - to što si opisao možda vuče za sobom neku malu depresiju, koja možda nije uzrokovana bračnim partnerom ili decom. Ko zna..nad se da nikad neću saznati

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Nema tog dranja kod nas... to samo po Amerikama... kod nas se deru i svadjaju preko dece... pre bih radio krivicu nego razvode...

znam, na žalost jeste tako, deca postanu moneta za raskusuravanje... i najveći gubitnici u celoj priči. 

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ana čarnojević рече

Ako ne idete zajedno ka Hristu, dzaba i sve ovo sto si naveo. Ako idete, imaces i to.

Vara te...sa novcem,, karijerom, alkoholom, fudbalom, ideologijom, tekstovima o zenskoj nezavisnosti iz Cosmopolitena, bilo cime sto je vaznije od ljubavi... zato je pre-ljuba...izdaja te ljubavi.

Ne verujem da je fora samo u seksu sa nekim...

upravo tako, ako ljubavi nema, svaka sitnica, koju inače ne bi ni primetio, niti odreagovao na nju, postane nepremosrivi problem i kamen spoticanja, svaka sitnica pravi novu pukotinu. 

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Avocado рече

kod nas se deru i svadjaju preko dece...

Аххх, лепоте србског менталитета...

Изношење прљавог веша пред судију, свађање преко деце, хушкање деце на оног другог родитеља, уцене, пријаве за (не)постојеће породично насиље у току бракоразводне парнице или поступка за поверавање деце, тражење промене одлуке о поверавању детета само да се напакости оној другој страни кад "нађе швалера/швалерку", манијачко копирање СМС порука и снимање разговора у нади да ће да испровоцирају ону другу страну да нешто направи...

пре 17 минута, Avocado рече

pre bih radio krivicu nego razvode...

За ове су дилери дроге господа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

pa to je vec terminalna faza kad je shiz za svaku sitnicu

ja eksa mogu 15 min bez nervnog sloma i posle pet  godina...

pre javljanja na telefon se prekrstim ?

А.М.

Подели на овим сајтовима

a zamisli da je bio neki pop da nam kaze da ce deca postati narkomani ako ne zapalimo:smeh1:...

imala sam srece bar tu..

Vi se možete šaliti ali starac Porfirije je rekao da je razvod roditeljaa deci operacija srca bez anestezije....

moj rođeni brat ima drugi brak....i 2 sina iz prvog i milion problema sa prvom ženom i decom i drugom...ljubomora..ma pakao od života....mučenik otišao da vozi u Švedsku...da im svima šalje novac...i da su mirne sve žene i svi sinovi ..3 sina....a on sluša tužne pesme i vozi kamion...jednom lep a jednom nesrećan čovek zbog te lepote a gde god se pojavi lepe se žene za njega.....i svašta svašta....sve je priča za sebe....naravno ako su Vas muževi maltretirali i ne daj Bože decu....onda begali ako ima mogućnosti treba sačuvati zajednicu...molitvom ...postom...uzdanjem u Gospoda...

Подели на овим сајтовима

lepa moja ja sam zbog reci mog Porfirija koji mi je dusu spasio ostala jos jedno 4-5 godina preko svojih snaga. i otisla 5min pre kolapsa. i neki posten svestenik ti kaze da pazis na to koliko mozes da istripis...zbog bilo koga i cega.

ma u redu..razumem...ne daj Bože biti u toj situaciji znam po mom bratu....on je uvek podvojena ličnost...nikad sretan...na licu mu uvek neka sena ..preko unutrašnjeg bića sena...kad su jedni zadovoljni drugi nisu...i tako u krug...s kim gde kad kako...rođendani...svadbe...krštenja...rodbinske veze...baš muka...eto...on je nosi....eh...nisam kompetentna ...za to...samo konstatujem...oprosti...sigurno ti je bilo teško i ne želim da ulazim u detalje....Bog neka te čuva i sve žene koje su morale da se razvedu...

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, ana čarnojević рече

. i neki posten svestenik ti kaze da pazis na to koliko mozes da istripis...zbog bilo koga i cega.

Svaka čast tom svešteniku

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Имамо брата по оцу. Не зна за нас заслугом његове мајке.

Као да је Зајечар преко света.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

Имамо брата по оцу. Не зна за нас заслугом његове мајке.

Као да је Зајечар преко света.

Ali to Gago nema veze sa tim dal se neko razveo ili nije

Ljudi se razvode pa budu normalni

Moj deda (obe dede su imali dva braka) po majci je imao ćerku iz prvog i dve ćerke iz drugog braka (moju mamu i tetku)

Njegova bivša žena je dolazila kod nas normalno, posle i ta moja tetka dolazila sa sinom....

Moja žena ima stariju  sestru po ocu 

Nikada je nije videla sem na fotki 

Njen otac....mulac...nije nikada upoznao svoje ćerke 

To su neki nivoi čudni 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Чудне фикс идеје у главама разведених.

Док је био мали, двапут је био код нас на распусту. Испало је да смо га покварили јер га ћале није давао  на сезонске послове.

Мож да замислиш?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...