Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

SRBIN.INFO

Доктор Србољуб Живановић, патолог који је 1964. предводио ексхумације у Јасеновцу, присећа се најпотреснијих детаља свог истраживања.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 44 минута, Božena рече
SRBIN.INFO

Доктор Србољуб Живановић, патолог који је 1964. предводио ексхумације у Јасеновцу, присећа се најпотреснијих детаља свог истраживања.

meni djeluje kao propaganda taj članak. 

https://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1931/pdf/G19314001.pdf

ovo je popis čitave jugoslavije, pod dio bosne i hercegovine iz 1931 godine viđećeš da ima tek nešto više od milion srba na popisu. ali sledeći popis nakon rata je prikazao ne neki pad, već rast srba za malo više od 110.000. dok se u hrvatskoj poslije rata nalazi 5.000 hrvata manje nego prije rata. a oko 100.000 srba manje nego prije rata. sad koliko srba je protjerano, koliko pokatoličeno, koliko je stradalo to treba utvrdit. to je period od 13 godina, 1931 do 1984. plus tome uporedi broj novorođenih po starosti u 13 godina dva popisa.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Nikk рече

ako je oko 300.000 stradalo širom NDH onda ovi ovamo imaju problem sa prebrojavanjem jer žrtve idu preko milion. mene je to čudno bilo kad sam vidio popise jugoslavije prije i poslije rata. srba je praktično bilo više u bosni, u hrvatsku je ne prevelik pad stanovnika... 

ali griješiš jednu stvar, nije crna gora stara. crna gora je mlada država, nastala na berlinski kongres i nestala brzo poslije toga u vidu zetske banovine. nije tu nikad bilo dražve ranije takvog tipa, samo je dubrovnik bio republika od ostatka duklje, pa ga možemo nazvat starom državom. vezivati se za duklju ili tako nešto je smiješno jer je to grad bio veličine malo veće pijace u Atini ili današnjem Istambulu.

Čak ta žabljačka crna gora tj. crnojevića, je nastala kao osmanska regija, nakon prelaska na islam tih crnogorskih srba koji su živjeli u crnu goru, znači crna gora je šuma oko skadarskog jezera bila. tu poslije dolaze neki arbanasi i oni služe crnojevićima. A on se nekako proširio na jednu planinu pored crne gore, đe su naši čobani čuvali stoku i otavde je banditario. to je teritorija ukupno manja od beograda sa manje od 10.000 stanovnika tada.

ne znam što vidiš u NATO alijansi jer oni samo pare uzimaju kakva god da je kriza, čak i kod nas je došo javni dug na 93 procenta bdp-a, a mora za vojsku da se izdvajaju stotine miliona eura u kupovinu stare polovne opreme američkih trupa. nikakvu bezbijednost nemaš u nato, to je ekonomska mašina za vojnu industriju i neku cirkularnu ekonomiju rashodovanih sistema koje uvale nama.

hahahha. ti si napisao da si srbin katolik kao ime i prezime. nema nacionalizma koji je mentalno prihvatljih u nekim propagandama. ajde da analiziramo pravoslavni srpski nacionalizam

1. imaš karađorđeviće koji su sveli srbe na neki istorijski narod i napravili jugoslovene.

2. obrenoviće koji su srbe i robove širom osmanskog carstva smatrali istom narodom, to kao opcija u ustavu stoji.

3. onda imamo srbina iz bosne koji pravi ideju velike srbije, šešelja iz hercegovine koji tu ideju nastavlja da promoviše i razvija dalje u beogradu.

4. sve ostale su ubili karađorđević ili obrenović, počevši od hadži prodanove pobune kog je obrenović ubio kao truski plaćenik.

5. milošević koji vidi srbe i šiptare kao isti narod, sličnu kulturu i tako dalje, jer je sam šiptar što se vidi.

ovih 5 stavki koje sam ti naveo su anti-srpski projekti ili fantaziranje političko koje niko nije sprovodio. brato, ostaje samo naša tradicija. a ono što našu tradiciju razlikuje od tih nacionalističkih ideja je samo pravoslavlje. znači odbijamo etnofilizam-latinsku jeres u korijenu. čuvamo tijelo kao hram božiji, od grijeha nečijih predaka ili sebe da ne pravimo te grijehe.

u situaciji crne gore, je to dosta slično kao kod obrenovića. recimo ja sam srbin koje su zvali dubrovčani, naš ogranak po krvi po muškoj liniji su dijelom u boku a dijelom u dubrovnik koji osnivaju, od njih su nikšići koji osnivaju nikšič, pa i rovčani. takođe tu su u crnu goru i drugi srbi, ozrinići... drobnjaci koji su pobratimljeni sa nama su goti po predanju. tu su i grčka bratstva... kako sad mi svi da budemo srbi i tako se izjašnjavamo dobrim dijelom. tako brato što srpsku naciju čine uslovi, garancije i osiguranja, zbornost toga doba kad se branila čast krvne loze, čuvlo tijelo kao hram božiji i tako i danas traje. znači ako su goti pošli i osnovali drugo carstvo zapadnije u evropu, pa mi srbi došli po dogovoru sa grcima. onda i neko novi može doć, ali to neće valjda određivat nama neko ko nije dio naše tradicije i pravit nas debilima da nam preuzmu svima ove zemlje. brda, hercegovina, primorje i crna gora je pravoslavna zemlja đe svi nabrojani žive zajedno i odvojeni od ostalih srba kroz poseban zid vojne krajine muslimana od skadra do neuma. tako da je samo vrlo malo nas preživjelo. po bošnjacima dokazano, kroz tu vojnu krajinu se probijaju vasojevići i kuči sa piperima, bratonožićima i bili su ono što mi zovemo okupatori nikšića i nikšićki turci koji su proćerani u sarajevo nakon oslobođenja. neki su ostali na zemlju koju su zauzeli u podgorici, ulcinju, baru, cetinju... I mi smo dva naroda koja u crnu goru dominiraju u pravoslavlju danas. milošević je to posmatrao kao jedan isti narod iz njemu poznatog razloga.

tu su Petrovići kreatori i oni su crkvu iskoristili da naprave taj projekat države i proglase ove srbima i pravoslavcima iako to nisu bili. napravili su podjelu na one koji poštuju svetosavlje i ove druge koje su posrbili mimo pravila o tome. I to njih drži na vlast u to doba. i danas njihovi potomci vladaju u crnu goru. čak su njihovi potomci ovi đukanovićevi klanovi:smeh1:. milov đed je bio zelenaš marko đukanović, ne ovaj blažo četnik iz nikšića kako se spinuje u medije često. on je oženio njegoševu sestričnu i postao dio tog bratstva na neki način. Što kažu oni sem da će srbe proćerat ako treba sve u srbiju. samo iz razloga što ne prihvatamo njihovo vjerovanje da društvo ne treba da vodi računa o porijeklu, rodoslovu, zabranama braka sa grupacijama koje rodoskrve... to je za njih retrogradni nacionalizam, fanatizam... ja ne vidim razliku između obrenovića, ustaša i petrovića po tom pitanju. istom logikom se vode samo je milo pomislio da u 21 vijek može da trubi te priče iz 19 i 20 vijeka. čak da nema trampa, pitanje da li bi amerika opet napravila pritisak na nas ođe preko krađe glasova i podržali Mila opet.

danas mi djeluje da je vrhunac njihove ideje odbacivanje svetosavlja i stvaranje nove crkve đe će svi dobit neki nov identitet, postat pribraćeni njima kulturno. to je logično kao rezultat protiv kog se borimo, ali viđećemo oće li uspjet u tim proto-komunističkim idejama. ali eto vidiš ja još nisam etnički crnogorac.

SPC neće još dugo biti problem niti centar srpskog nacionalizma pod pritiskom zapada na čelo crkve doći će ljudi koji će crkvu staviti na njeno mesto dalje od uticaja na drzavu i sprovodjenja nacionalističke politike. Stari lavovi u SPC su svi vec iznad 80 godina to su poslednji trzaji ovi mladji svi redom su više prozapadno orjentisani poput Grigorija, Porfirija itd. Time jedna od poslednje dve pomesne crkve opterecene ekstremnim nacionalizmom - filetizmom prestaje biti destruktivni element i rampa Srbiji na putu prema evroatlantskim integracijama, tj potpunom okretanju zapadu a koje neminovno dolazi jer Srbija kao drzava ide prema EU i daljoj integraciji nema bas puno izbora ali koristi Rusiju da ubrza svoj put Rusi znaju da je bitka vec unapred izgubljena.

Ono što se u verskom smislu moze desiti je da se smanji broj vernika da Pravoslavlje opusti u Srbiji kao u Grčkoj i posebno Bugarskoj čije crkve su prazne a vera zamrla ali mislim da će crkva i dalje u narodu ostati kao nacionalni simbol ipak je to PC ima temelje u Vizantiji ali remetilačkog faktora više neće biti crkvi ce sva vrata da kreira nacionalnu i drzavnu politiku i Srbiju opet odvede u ponor biti zatvorena a zapad ce po potrebi sam uklanjati ljude koji bi u SPC radili protiv njihovog interesa na Balkanu. Zapad je izjavom onog bivseg američkog generala da je PC opasan remetilački faktor odavno i pre njegove izjave označio SPC kao glavni problem i destriktivni element koji svakako najpogubnije i deluje na naš narod da se ne lažemo upravo je crkva Srbiju gurnula u dva svetska rata, setimo se konkordatske krize i sl crkva je delovala kako jedna organizacija koja sebe smatra hrišćanskom nikako ne bi trebala delovati petljajući se u rešavanje političkih pitanja te je odavno sama sebe iskompromitovala poput crkve u Hrvata koji su sve samo ne deo KC kojoj su odavno izmakli i samo na papiru im je papa poglavar crkve a zapravo koriste KC kao hrvatsku KC samo im jos fali hrvatski papa bice i to uskoro kako su krenuli u destruktivno političko angazovanje ušli u hrvatske institucije i sl identično kao u Srbiji ali Hrvatska i Poljska zemlje na granici sa Pravoslavljem pa nije ni čudo što iako deo univerzalne crkve imaju boljku filetizma i destruktivnog političarenja kao SPC na Balkanu.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Nikk рече

zvačnna ndh, je osnovana 10 april 41, od anta pavelića koji je ovlastio slavka kvarternika.

NDH je osnovana od strane Nemačke i Italije, Ante nije bio prvi kandidat da vodi tu državu, bio ke zatečen kada du ga zvali.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Nikk рече

to je meni logično.

ko bi falsifikovao popis stanovnika u slobodnu jugoslaviju. jer prvi komunisti koji te navode šire o žrtvama, to bi pokrili i po popisu stanovnika ali nisu mogli da zeznu cijeli sistem. ali niđe nema da se vidi toliki pad broja srba poslije rata na popisu, u bosnu čak više srba poslije nego prije rata.

Kada je završen rat, govoreno je da su u Aušvicu pobili 4 miliona jevreja, višedecenijskim, vrlo ozbiljnim, istraživanjem je dodjeno do broja milion i dvesta do milion ipo

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Дејан рече

NDH je osnovana od strane Nemačke i Italije, Ante nije bio prvi kandidat da vodi tu državu, bio ke zatečen kada du ga zvali.

Ali to ne umanjuje činjenicu da je bio veći krvolok od većine nad kojim su se i Nemci zgražali.  Dobro ne Hitlera taj ...t je spalio 6 miliona ljudi i ostaje najvece zlo ljudske vrste do danas.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Дејан рече

Kada je završen rat, govoreno je da su u Aušvicu pobili 4 miliona jevreja, višedecenijskim, vrlo ozbiljnim, istraživanjem je dodjeno do broja milion i dvesta do milion ipo

Mislim da je to i tada bila čista da li samo propaganda ili "zabuna" medija ali ukupno je pobijeno 6 miliona ljudi od kojih najviše u tri glavna nacistička koncentraciona logora.

Zato mislim da je i broj stradalih u NDH kako bi pravilno trebalo reći a ne samo u Jasenovcu oko 150 000 ili do 200 000 dakle sa svim logorima na podrucju NDH a i tu ljudi greše NDH u teritorijalnom smislu znače tri današnja prostora, sadašnju Hrvatsku bez Istre i delova Dalmacije plus "hrvatska" Bosna i "povjesni hrvatski" Srijem, oni su činili teritoriju NDH a ne samo prostor danasnje RH.

Treba napomenuti da je prozapadna vlast u Srbiji - demokrate do 2012. imala projekat Nacionalnog Memorijalnog centra Staro Sajmište ali su nacionalisti dolaskom na vlast 2012. odmah to suspendovali i o tome se praktično nije govori lo dok pritisak nije izvrsio vladika Jovan. Ali tu neko u vlasti vrši opstrukciju da li Dačićeve komunjare ili ko nemam pojma ali na sve načine se stopira i sama ideja, sramota. 8 godina vladaju izgradili bi već dva memorijalna centra.

Sinoć sam saznao da je umro Arije Livne veliki prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske posebno. :(

d38ccc82476263.Y3JvcCwzODM1LDMwMDAsMjAzMSww.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, SrbinKatolik рече

SPC neće još dugo biti problem niti centar srpskog nacionalizma pod pritiskom zapada na čelo crkve doći će ljudi koji će crkvu staviti na njeno mesto dalje od uticaja na drzavu i sprovodjenja nacionalističke politike. Stari lavovi u SPC su svi vec iznad 80 godina to su poslednji trzaji ovi mladji svi redom su više prozapadno orjentisani poput Grigorija, Porfirija itd. Time jedna od poslednje dve pomesne crkve opterecene ekstremnim nacionalizmom - filetizmom prestaje biti destruktivni element i rampa Srbiji na putu prema evroatlantskim integracijama, tj potpunom okretanju zapadu a koje neminovno dolazi jer Srbija kao drzava ide prema EU i daljoj integraciji nema bas puno izbora ali koristi Rusiju da ubrza svoj put Rusi znaju da je bitka vec unapred izgubljena.

Ono što se u verskom smislu moze desiti je da se smanji broj vernika da Pravoslavlje opusti u Srbiji kao u Grčkoj i posebno Bugarskoj čije crkve su prazne a vera zamrla ali mislim da će crkva i dalje u narodu ostati kao nacionalni simbol ipak je to PC ima temelje u Vizantiji ali remetilačkog faktora više neće biti crkvi ce sva vrata da kreira nacionalnu i drzavnu politiku i Srbiju opet odvede u ponor biti zatvorena a zapad ce po potrebi sam uklanjati ljude koji bi u SPC radili protiv njihovog interesa na Balkanu. Zapad je izjavom onog bivseg američkog generala da je PC opasan remetilački faktor odavno i pre njegove izjave označio SPC kao glavni problem i destriktivni element koji svakako najpogubnije i deluje na naš narod da se ne lažemo upravo je crkva Srbiju gurnula u dva svetska rata, setimo se konkordatske krize i sl crkva je delovala kako jedna organizacija koja sebe smatra hrišćanskom nikako ne bi trebala delovati petljajući se u rešavanje političkih pitanja te je odavno sama sebe iskompromitovala poput crkve u Hrvata koji su sve samo ne deo KC kojoj su odavno izmakli i samo na papiru im je papa poglavar crkve a zapravo koriste KC kao hrvatsku KC samo im jos fali hrvatski papa bice i to uskoro kako su krenuli u destruktivno političko angazovanje ušli u hrvatske institucije i sl identično kao u Srbiji ali Hrvatska i Poljska zemlje na granici sa Pravoslavljem pa nije ni čudo što iako deo univerzalne crkve imaju boljku filetizma i destruktivnog političarenja kao SPC na Balkanu.

ti ne shvataš ulogu crkve u društvo, to je vječna potreba obezboženih za spasenje, kao i nas ostalih koji čuvamo zbirne rodoslove u crkvu. nema crkva veze sa politikom, ali je pod uticajem politike prošla trasformaciju neku đe malo i štiti komuniste i njihove potomke od nekih osveta.

teško da se može broj vjernika smanjit u procentu stanovnika jer je pravolavlje naučno dokazano u 21 vijek. ja čak znam primjere bratstava koja su spašena od grijeha predaka kroz više generacija pobožnog života. ali se nijesu miješali sa nama, nego pravilno i polako došli do cilja.

misliš da je katolička vjera bolja od pravoslavne. ajde pogledaj jednu stvar 1.200.000.000 katolika postoji, od toga je izvornih katolika oko 300.000.000 a ostalo su crnci, azijati oni pigmejski i mješanci neki. to ti govori koliko je budućnost katolika neizvjesna. može neki katolik iz religioznosti da ponese visoku tehnologiju kod katolika pigmeja i ovi postanu jeretici umeđuvremenu još veći nego što su sada. pa pokore sve katolike u evropu sa tom tehnologijom. onda nadbroje sve i ukradu tijela kao hramove je roni nijesu pametni kao mi u evropu. samo im treba dat neku paralelu nuklearnom oružju što je bilo u 20 vijeku. a to može mješanac neki, ili katolik koji poludi pa se tamo sakrije neđe...

a nijedan pravoslavni patrijarh nije išo sa konkvistadorima kod pigmeja i tih crnaca da misionari. nije bilo crnca pravoslavnog apostola, sveca ili nekog poznatog teologa. a pigmeja i indijaca tek.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Nikk рече

od toga je izvornih katolika oko 300.000.000 a ostalo su crnci, azijati oni pigmejski i mješanci neki. 

a nijedan pravoslavni patrijarh nije išo sa konkvistadorima kod pigmeja i tih crnaca da misionari...

WoW ovo je dokaz koliki si ti Hrišćanin i Pravoslavac. To je čista mržnja prema drugim po tebi manje vrednim narodima jer su crne boje koze ili manjeg rasta iz istog razloga su nacisti vršili masovni genocid nad narodima a tebi su vidim uzor WoW ! Pomešao si ti stvari Hrišćanstvo je vera ljubavi a ne mržnja koju ti predstavljaš. Nisi ti Pravoslavni Hrišćanin tako govore komunisti i njihova deca.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SrbinKatolik рече

Stari lavovi u SPC su svi vec iznad 80 godina to su poslednji trzaji ovi mladji svi redom su više prozapadno orjentisani poput Grigorija, Porfirija itd. Time jedna od poslednje dve pomesne crkve opterecene ekstremnim nacionalizmom - filetizmom prestaje biti destruktivni element i rampa Srbiji na putu prema evroatlantskim integracijama, tj potpunom okretanju zapadu a koje neminovno dolazi jer Srbija kao drzava ide prema EU i daljoj integraciji nema bas puno izbora ali koristi Rusiju da ubrza svoj put Rusi znaju da je bitka vec unapred izgubljena.

srbija je ustavno vojno neutralna, ja sam očekivao da će crna gora da krene tim putem jer nema smisla po meni sa ovolikim budžetom posjedovat vojsku pored antiterorističke jedinice.

prosti ali pogledaj primjer. srbija je trenutno prva na putu da pretekne hrvatsku po bdp-u sledeće godine. a onda i bdp. po glavi stanovnika je izvodljiv u skorije vrijeme. to je znak da ulazak u NATO ništa ne znači, sa sve turizmom, brodogradnjom, izbjegavanjem najtežih sankcija od strane UN-a... 

Пре сат времена, Дејан рече

1.5 miliona je ništa što njih čeka od evropljana, u najmanju ruku neće im bit saveznici dovijeka. i templari su napravili izrael koji je bio veći, trajao dugo. pa je nesato u ratu sa arapima. sad ovi štampaju dolare dok im prolazi pa mogu da kupe saveznika, pravog saveznika u evropi odavno nemaju.

ja vjerujem da su jevreji doveli do svega toga i dobili izrael na kraju. jevreji su imali ključni akademski uticaj na dolazak komunizma i nacizma. hitlerov rođak, vilijam stjuart houston hitler je napisao knjigu jednu tokom 20 vijeka i dokazao da hitler ima i jevrejsko porijeklo. isto se desilo sa himlerom koji je vodio taj zloglasni SS i konc. logore. pa i mengele ima jevrejsko porijeklo takođe. što bi ti ljudi sami sebe ubijali. što bi hitler ubijao đecu ometenu u razvoju ako ih američki vojnici nalaze u njemačku a prvi hitler rođen u incestu. oni su samo testirali biološke granice čovjeka da ispitaju šta im treba, pobili jevreje koje nijesu cijenili. a testirali nausput oružja počevši od atomskog, pa do biolških. oni to koriste, okle njima drugačije nuklearna bomba a jedan rudnik uranijuma nisu imali, mandarine izvozili...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, SrbinKatolik рече

WoW ovo je dokaz koliki si ti Hrišćanin i Pravoslavac. To je čista mržnja prema drugim po tebi manje vrednim narodima jer su crne boje koze ili manjeg rasta iz istog razloga su nacisti vršili masovni genocid nad narodima a tebi su vidim uzor WoW ! Pomešao si ti stvari Hrišćanstvo je vera ljubavi a ne mržnja koju ti predstavljaš. Nisi ti Pravoslavni Hrišćanin tako govore komunisti i njihova deca.

hahaha,hrišćanstvo je prije svega vjera dokazana. baš ono što ruši komunizam kao ideju. da bih ja bio komunista morao bi da imam neke fantazije protiv tradicije pravoslavne i isto tako i prave katoličke tadicije ako sam dobro shvatio neke katolike što smo pričali na te teme

jao šta pričaš čovječe. pa kažem ti nađi jednog apostola pigmeja ili crnaca, kao da ih nije bilo u rimskom carstvu. bilo ih je dosta ali ne kod hrišćana. međutim ako je neko nadbrojan 5 naprema 1 kao katolici. i okupirao je te narode koji sigurno ne drže kanone. što može da bude budućnost nego neizvjesna.

Подели на овим сајтовима

Hahah nisi razumeo poentu. Srpski komunisti danas su najveci Pravoslavci ali pravo Pravoslavlje se nalazi u našem slučaju u Četništvu a znamo da su četnici gubitnici izgubili rat, to Pravoslavlje je nespojivo sa ovim novim komunjarskim jer komunjarski um je nešto što sto je stalno dakle i samo to Pravoslavlje je labavo jer dolazi od juče presvučenih bivših ezgegutora sa Golog Otoka onih koji su do juče ......li po crkvama i sl. :D

Četnici ni u najnovijem ratu nisu radili svirepe zločine kao što su to radili komunisti sa zvezdom na čelu i pravoslavnim molitvama iz usta koji falš :D

Подели на овим сајтовима

komunista nema inače u sfrj, za komunizam se kod nas išlo u logore. kod nas su baš ti upravnici sa golog otoka postali sekta pa su malo kod miraša a malo kod amfilohija.

normalno da su četnici izgubili rat kad su oni bili jugosloveni a jugoslavije nema. njima nije stalo do srbije, a nama nije stalo do karađorđevića.

iako je šešelj bio vojvoda i skinuo je titovu sliku i ostale simbole iz glavnih državnih institucija u beogradu. nije bio dražin jugo četnik.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SrbinKatolik рече

Ali to ne umanjuje činjenicu da je bio veći krvolok od većine nad kojim su se i Nemci zgražali.  Dobro ne Hitlera taj ...t je spalio 6 miliona ljudi i ostaje najvece zlo ljudske vrste do danas.

Sa Staljinom mrtva trka

Подели на овим сајтовима

Šešelj nikada nije ni bio vlast u Srbiju su do 2000. na vlasti bili ekstremni destruktivni jugokomunisti. Manje više i do danas je isto ali od 2000. do 2012. vladali su ljudi koji su se skolovali mahom na zapadu ili bili disidenti protivnici srbokomunističkih ideja. Hram Sv. Save ozbilno je počela da gradi prozapadna vlast na inicijativu Zorana Đinđića. Da napomenem da je za zgradu Beogradske bogoslovije pare dala Katolička crkva.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...