Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

corpus delicates ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 13:10, АлександраВ рече

мени су јадни људи који на основу старости цене нечију употребну вредност

Expand  

A што употребну ? :smeh1: Оно као...ја те употребљавам а не искоришћавам. :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@Нифада Oh Nifado sta god da znaci taj nik.

Kako poruke znaju da se razumeju ovako i onako. ?

Konkretno sam mislio na unutrasnji osecaj, tj dusu. Kod dobrih i radosnih ljudi koji zive u ovom trenutku sa Bogom njihova dusa ne stari bez obzira na godine.

Lepo je rekao o.Nikolaj za one preko 15 godina razlike. Traze oca. Pa i 15 je mnogo. 10 je oke. ?

Tako je, Mali princ je mnogo lepo opisao  i zivot i prijateljatvo. Ovde ne mislim na savremeno prijateljatvo tj kombinacije. Vec ono pravo duhovno.

Da, svidja mi se ovo za ruzu. Mada ne vole sve zene ruze. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 17:10, Flojd рече

@Нифада Oh Nifado sta god da znaci taj nik.

Kako poruke znaju da se razumeju ovako i onako. ?

Konkretno sam mislio na unutrasnji osecaj, tj dusu. Kod dobrih i radosnih ljudi koji zive u ovom trenutku sa Bogom njihova dusa ne stari bez obzira na godine.

Lepo je rekao o.Nikolaj za one preko 15 godina razlike. Traze oca. Pa i 15 je mnogo. 10 je oke. ?

Tako je, Mali princ je mnogo lepo opisao  i zivot i prijateljatvo. Ovde ne mislim na savremeno prijateljatvo tj kombinacije. Vec ono pravo duhovno.

Da, svidja mi se ovo za ruzu. Mada ne vole sve zene ruze. ?

Expand  

Nije ovo simposion na odredjenu temu,nije neophodno ni da se uvek razumemo,a i dopušteno je da svako razume kako hoće,lični razgovor je nešto sasvim drugo.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 12:08, АлександраВ рече

Који су дебела већина, из безброј разлога.... Па када нпр. у јутарњем програму на националној фреквенцији одвежу једног малоумника попут Марић Јована, пропалог естрадног психијатра, који ладно изјави - Женама после 50 откуцава биолошки сат и тад сте ништа - то не утиче само на ставове других према педесетогодишњакињама, већ и на стварање слике о себи код самих тих жена. Може да се каже да је у нашој средини овакав поглед на жену после 50. год скоро па правило, и ко то не говори ипак тако мисли.

Expand  

Lepo što si pomenula,verovatno kada Marić iznosi stavove.to nisu predrasude,nego naučni iskaz :)

Подели на овим сајтовима

Predrasude su nešto što konstatujemo slušajući svet oko nas,prateći medijsku sliku koja nam se prezentuje danas. 

Nemam lično problem sa stavovima koji su možda i utemeljeni na predrasudama, ponekad oslušnem običan svet kako komentariše da kvalitet nekih usluga koje dobijaju delimično su uslovljena brojem godina,a s obzirom da nismo kao Nemci npr.da od penzija mogu da putuju po svetu i u devedesetim,,kod nas ljudi veoma rano odbacuju.Nije svet samo društvo u kome se družimo,u mome društvu niko nije oboleo od konoravirusa,pa ipak pratim šta se dešava u svetu u vezi sa tim. I nisu tema samo predrasude koje se tiču odnosa muškaraca i žena,nego ponekad postaju socijalna ili kulturološka kategorija.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 14:01, GeniusAtWork рече

јер неко од 82 године очигледно више није човек

Expand  
  On 31. 1. 2020. at 14:18, obi-wan рече

Brate, cijim komentarima? Normalnih ljudi?

Expand  

Е сада ћу мало да одем у оф, али подсетили сте ме на ситуацију када је моја баба, тада 74 године, после огромног инфаркта мозга који није давао никакве наде за опоравак, лежала на ВМА, где сам и ја тада радила.... Они дивни болничари, дивне мед сестре и лекари који су били на клиници су заиста дали све од себе, не да је "оздраве" већ да јој ублаже и олакшају, да буде сита, сува, чиста, да је не боли, једноставно да умре тихо и збринуто. У току ноћи четвртог дана је преминула, па је особље процедурално урадило реанимацију и успели су да је оживе а затим и спусте на ургентну... ујутро сам дошла да је обиђем (практично и да се опростим од ње), а дочекао ме је начелник који ми се унео у фацу и рекао - ето, ви радите на клиници и разумете о чему причам, каква је ово лакрдија, реците ми, ко још нормалан реанимира бабу од 70 година? Само сам му одговорила - па лекари. И отишла код бабе, пољубила је, дала јој једну мрвицу јогурта, и испратила је.

Коментар једног лекара, начелника, професора.... ко још нормалан реанимира бабу од 70 година?

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 18:23, АлександраВ рече

Е сада ћу мало да одем у оф, али подсетили сте ме на ситуацију када је моја баба, тада 74 године, после огромног инфаркта мозга који није давао никакве наде за опоравак, лежала на ВМА, где сам и ја тада радила.... Они дивни болничари, дивне мед сестре и лекари који су били на клиници су заиста дали све од себе, не да је "оздраве" већ да јој ублаже и олакшају, да буде сита, сува, чиста, да је не боли, једноставно да умре тихо и збринуто. У току ноћи четвртог дана је преминула, па је особље процедурално урадило реанимацију и успели су да је оживе а затим и спусте на ургентну... ујутро сам дошла да је обиђем (практично и да се опростим од ње), а дочекао ме је начелник који ми се унео у фацу и рекао - ето, ви радите на клиници и разумете о чему причам, каква је ово лакрдија, реците ми, ко још нормалан реанимира бабу од 70 година? Само сам му одговорила - па лекари. И отишла код бабе, пољубила је, дала јој једну мрвицу јогурта, и испратила је.

Коментар једног лекара, начелника, професора.... ко још нормалан реанимира бабу од 70 година?

Expand  

А да је та баба којим случајем била његова мајка...уписао би се у ред  ненормалних....жалосно. Медицински лапот.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 17:45, Нифада рече

Predrasude su nešto što konstatujemo slušajući svet oko nas,prateći medijsku sliku koja nam se prezentuje danas. 

Expand  

Bravo, to je to. Sad samo izadji iz toga.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Expand  

Naizgled paradoksalno (a hriscanima odavno kristalno jasno) - strucnost nema veze sa etikom. Lekari bi, normalno, trebali da imaju najuzviseniju etiku, nista manje uzvisenu nego npr. svestenici, ali jasno je da danas ima i ne malo takvih kao sto je ovaj pomenuti.

Idemo dalje, veliki je Gospod i cudesna su dela Njegova.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Expand  

Ћалетов добар друг је лекар хитне помоћи у пензији. Још пре 10-15 год. му је причао да им је начелник рекао да се "не цимају и оптерећују много" око позива где је у питању особа старија од 70 година.

#nebeskinarod #slovenskaduša #svinasmrzemismonajbolji

Подели на овим сајтовима

Expand  

aaaajoj, pa na mojoj akademiji na prvom delu ispita je sedela u komisiji (sada vec pokojna) ali tada izuzetno vitalna profesorka Liza Šuica Babić, tada joj je bilo punih 73 godine (poživela je još 16-17) ona je jedina od komisije meni prišla i rekla šta ima (nahvalila me) ali argumentovano i kolegijalno.

A što se tiče lekara...

Očuh, za koga ne znam gde je sad iskreno, je hteo da se rokne par puta pošto mi je mama umrla.

Više puta je bio u LL na raznim odeljenjima

Trebao sam da porazgovaram sa doktorkom N.N. (ne bih ime navodio) u vezi njegovog slučaja

Videla me jednom na hodinku " a vi koga čekate?" "čekam vas" "Meeene čekate (izbečeno)" "da" rekoh" u vezi čega"upita ona ...rekoh u vezi tog i tog čoveka "aaaa, ne mogu danas, dodjite sutra..."

ok

dolazim ja sutra (kancelarija tip top, puna divnih predmeta, raznih,,,,a ceo Laza Lazarevic je beeeeda inace sem PP odeljenja koje je onako....)

sećam se ovih reči doktorke (mozda me secanje vara ali ne verujem)

"on je propao čovek, kolko shvatam on nikome ne treba, ni njegovom bratu pa ako on (njegov brat) hoće da ga ubije...(da se reši bede, jelte)..." doktorka psihijatar

:351780:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 20:20, Драшко рече

(da se reši bede, jelte)

Expand  
  On 31. 1. 2020. at 19:06, GeniusAtWork рече

да се "не цимају и оптерећују много"

Expand  

Тако лако одустајемо од људи, тако себично и бахато процењујемо и одређујемо колико је некоме доста и довољно, па чак и када је здравље и сам живот у питању. А заборављамо да смо већ колико сутра и ми на реду... да будемо болесни, немоћни, да будемо зависни од некакве, било какве туђе помоћи за најосновније потребе, и физиолошке, и психосоцијалне, па ето, чак и емотивне. Волела бих да имам толико пуно пара да могу да направим једну оазу, дом, али прави дом, не старачки него породични, за све те остављене, заборављене, болесне, презрене и усамљене старе људе.

On 31. 1. 2020. at 20:20, Драшко рече

profesorka Liza Šuica Babić

Expand  

знање, искуство, мудрост, професионални континуитет... па то су људи које морамо да чувамо

Подели на овим сајтовима

@Flojd @Нифада zasto ne predjete na pp, ocigledno se svidjate jedno drugom:sunce: ja uzivam dok citam vase prepiske :sunce:

"Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov,Gospod nad vojskama:Ja sam Prvi i Poslednji,i osim mene nema Boga."

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2020. at 17:20, Нифада рече

Nije ovo simposion na odredjenu temu,nije neophodno ni da se uvek razumemo,a i dopušteno je da svako razume kako hoće,lični razgovor je nešto sasvim drugo.

Expand  

Kako nije neophidno?

Veoma je bitno da ne bi prepiska otisla u neku losu konotaciju, i eto ti belja.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...