Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

пре 28 минута, Ronald рече

Sta je ovo, haha svi Ukrajinci koji ne vole Ruse su nenormalni, hahaha:D

Шта рећи некоме ко не воли брата? Црногорци који не воле Србе и обрнуто, па то не може бити нормално да дубиш на глави.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Ђорђе Р рече

Украјина је рекла не русима, и добили су рат и распарчавање (отимање) земље. Боље су прошли него Сирија, јер је ипак Русија далеко слабија, и не могу себи да приуште да бомбардују Кијев.

Brate, kako si dosao do ovog zakljucka ? 

Meni licno  ovo je potpuno neobjektivno rasudjivanje o celoj situaciji u Ukrajini .

Recimo, da li je rusima bio potreban rat prakticno u svom dvoristu ? Logicno, ne. Ali, su oni silom prilika iz ove situacije izvukli maksimum koji verovatno nisu ni zeleleli ( na prvom mestu ) Krim i Dombas.

Opet, meni deluje, sve zbog toga sto su ukrajinci zeleli nesto vise nego sto su i imali. A, imali su sve i stabilnost i mir i prosperitet i drzavu koja je bila cela na svojoj teritoriji. Zasto nisu ostali neutralni ili se prikljucili evropi bez ikakvog konflikta sa rusima ? I, imali bi i Krim i Donbas i dobru ekonomiju i gas iz Rusije. I, Rusiji bi odgovarala stabilna i mirna Ukrajina koja placa njihov gas i proizvode i slicno.

I, svi bi bili na dobitku. Ovako, na gubitku su sama' Ukrajina i Rusija i njihovi narodi , a, zapadni interesi su na 'dobitku'.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Вилер Текс рече

Не постоји нормалан Украјинац, који не воли Русе.

Уз ограду да немам неке непосредне увиде у расположење Украјинаца, можда би се могло узети у обзир да је доста Украјинаца страдало од глади у време СССР-а и да је за то (макар се тако сматра) био крив Стаљин. 

Такође, гледајући друге земље Источног блока, попут Пољске и балтичких држава, мени се чини да Совјети нису баш оставили позитивне утиске тамо где су имали утицаја, пре свега у католичким земљама...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ronald рече

Ja od nekoga kao ovaj decko ocekujem prvo da kritikuje Asada i navede njegove mane, lose poteze, pa i zlodjela a nakon toga ukaze na njegove pozitivne strane. Onda redom neka osudjuje zlodjela pobunjenika i nemogucnost bilo kakve manje zle alternative u odnosu na Asada. Uvijek sam mnogo sumnjicav kada neko nije u stanju osnovnu logiku da primjeni na politicku situaciju u svojoj zemlji. Ne postoji samo jedna strana, narocito kada je politika u pitanju, pa makar strana kojoj on naginje bila daleko manje zla. Ipak mislim da je on iskren koliko je to u skladu sa njegovim mogucnostima. Takodje se suosjecam sa sa njim i sa tim ljudima, nadam se da ce se se uskoro stanje stabilizovati.

Мени је мир у Асадовом стилу куд и камо боља опција него ово што имамо. Верујем да су људи који су подржали побуњенике морали да знају да је реална алтернатива Асаду хаос и крвопролиће. Асад би могао да буде много гори него што јесте па да и даље делује као позитиван лик када се погледају слике сиријских градове од пре рата и сада и када видимо да је досад умрло пола милиона људи, а крај рата се не назире... Мени је тешко када видим како је једна земља дословно уништена и претворена у рушевине и сиротињу, бојим се практично бесповратно. Слично као за екс-Ју - иако ни најмање не подносим комунисте у било ком облику, и СФРЈ и КПЈ сматрам једним од највећих трагедија у историји српског народа, нисам сигуран да би опстанак те и такве СФРЈ била гора опција од рата који нам се десио... Све ми ближа постаје идеја да је скоро сваки мир бољи од сваког рата...

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Срђан Шијакињић рече

да је за то (макар се тако сматра) био крив Стаљин. 

То је због "глодомора", како Руси и Укрјаници то зову, који су изазвали комунисти са Стаљином (Грузином) на челу. Руска Црква служи сваке године помен страдалницима у Глодомору.

То нема никакве везе са Русима и Украјинцима. Као када би неко мрзео Црногорце због Пеке Дапчевића.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Шта рећи некоме ко не воли брата? Црногорци који не воле Србе и обрнуто, па то не може бити нормално да дубиш на глави.

Ne mozes voljeti ili ne voljeti Ruse, vec neku konkretnu osobu u Rusiji. U Srbiji vjerovatno ima ljudi medju politicarima koje ne volis, ne znaci da ih mrzis naravno.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Brate, kako si dosao do ovog zakljucka ? 

Meni licno  ovo je potpuno neobjektivno rasudjivanje o celoj situaciji u Ukrajini .

Recimo, da li je rusima bio potreban rat prakticno u svom dvoristu ? Logicno, ne. Ali, su oni silom prilika iz ove situacije izvukli maksimum koji verovatno nisu ni zeleleli ( na prvom mestu ) Krim i Dombas.

Opet, meni deluje, sve zbog toga sto su ukrajinci zeleli nesto vise nego sto su i imali. A, imali su sve i stabilnost i mir i prosperitet i drzavu koja je bila cela na svojoj teritoriji. Zasto nisu ostali neutralni ili se prikljucili evropi bez ikakvog konflikta sa rusima ? I, imali bi i Krim i Donbas i dobru ekonimiju i gas iz Rusije. I, Rusiji bi odgovarala stabilna i mirna Ukrajina koja placa njihov gas i proizvode i slicno.

I, svi bi bili na dobitku. Ovako, na gubitku su sama' Ukrajina i Rusija i njihovi narodi , a, zapadni interesi su na 'dobitku'.

Шта је необјективно? Имају ли у Украјини руси двоструке стандарде? Оно што може у Украјини (Крим, Донбас), не може у Србији (Косово). Русија је војно интервенисала у Украјини, штитећи своје интересе, што је за украјински народ лоше. У Украјини је русија силеџија и лош момак, гледајући са стране Украјине. За народ у Украјини би било боље да се руси нису војно умешали, да су их оставили на миру, са избором који су направили.

Ако ме питаш дал је Украјина изабрала погрешну страну, страну САД, одговор је да, на погрешној су страни. У геополитици, није увек само једна страна добар избор. За њих би пуно боље било да су на страни Русије, да им руси кроје капу, и да буду руске марионете.

Просто, савијаш се како ветар дува. Ако се супротставиш ветру, ветар те поломи као трску.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Ne mozes voljeti ili ne voljeti Ruse, vec neku konkretnu osobu u Rusiji. U Srbiji vjerovatno ima ljudi medju politicarima koje ne volis, ne znaci da ih mrzis naravno.

Брате ајде не цепидлачи свега ти. Ако ћемо сад да идемо до дефиниције љубави онда ћу лепо да обришем налог и здраво. Из кнотекста си ваљда разумео шта сам хтео да кажем и о каквој се љубави ради. Дај бре више са тим "научним" буквализмом...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

То је због "глодомора", како Руси и Укрјаници то зову, који су изазвали комунисти са Стаљином (Грузином) на челу. Руска Црква служи сваке године помен страдалницима у Глодомору.

То нема никакве везе са Русима и Украјинцима. Као када би неко мрзео Црногорце због Пеке Дапчевића.

Нисам сигуран колико екс-совјетски народи виде разлику између данашње Русије и СССР-а. Нарочито када се има у виду одређени тренд "прања" Стаљинове историјске улоге у Русији, између осталог и кроз изјаве Путина. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече

Такође, гледајући друге земље Источног блока, попут Пољске и балтичких држава, мени се чини да Совјети нису баш оставили позитивне утиске тамо где су имали утицаја, пре свега у католичким земљама...

Odnosi Rusije i zemalja istocne Evrope su sve samo ne tako jednostavni kako neki portetiraju. Ono kao zli Rusi pravili dar mar, okupirali ovo ono....Sovjeti imaju svoje greške..no ni druga strana nije nevina. Najglasniji bukaci protiv Rusije od tih zemalja su Poljska i balticke zemlje. Nešto manje Česi i Slovaci i Mađari. E sad pogledamo recimo mapu Evrope 1935, vidjeće se da recimo nedostaje pola današnje Bjelorusije koja je bila u sastavu Poljske, i da su Baltičke zemlje nezavisne. Ko ima volje i želje može malo da kopa po istoriji i da pronađe patnje ljudi pod poljskim režimom kroz razne epohe. Poljska je nekad u zajdnici sa Litvanskim vojvodstvom bila poprilično velika sila u 16 i 17 vijeku. Rusija je ta koja im narušila moć i ne ljute se oni na Ruse samo zbog drugog svjetskog rata već zbog mnogo što šta to Poljacima nije pošlo za rukom, na sreću po Bjeloruse i Ukrajince. A priča o baltičkim zemljama...klasični kvislinzi pred početak drugog svjetskog rata, i onda su ih sovjeti okupirali da bi zaustavili nacističko djelovanje sa te strane. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Срђан Шијакињић рече

Мени је мир у Асадовом стилу куд и камо боља опција него ово што имамо. Верујем да су људи који су подржали побуњенике морали да знају да је реална алтернатива Асаду хаос и крвопролиће. Асад би могао да буде много гори него што јесте па да и даље делује као позитиван лик када се погледају слике сиријских градове од пре рата и сада и када видимо да је досад умрло пола милиона људи, а крај рата се не назире... Мени је тешко када видим како је једна земља дословно уништена и претворена у рушевине и сиротињу, бојим се практично бесповратно. Слично као за екс-Ју - иако ни најмање не подносим комунисте у било ком облику, и СФРЈ и КПЈ сматрам једним од највећих трагедија у историји српског народа, нисам сигуран да би опстанак те и такве СФРЈ била гора опција од рата који нам се десио... Све ми ближа постаје идеја да је скоро сваки мир бољи од сваког рата...

Slazem se Srki rat je najgora opcija, narocito kad se radi o mekoj diktaturi kao u Siriji, medjutim treba uzeti u obzir sve, kako bi sistem evoluirao ka slobodnijem. Takodje ljudi zanemaruju cinjenicu da diktature buducnosti mogu biti itekako opasnije jer su diktatori preko tehnologije u stanju da kontrolosi detaljnije svoje gradjane. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ђорђе Р рече

Шта је необјективно? Имају ли у Украјини руси двоструке стандарде? Оно што може у Украјини (Крим, Донбас), не може у Србији (Косово). Русија је војно интервенисала у Украјини, штитећи своје интересе, што је за украјински народ лоше. У Украјини је русија силеџија и лош момак, гледајући са стране Украјине. За народ у Украјини би било боље да се руси нису војно умешали, да су их оставили на миру, са избором који су направили.

Ако ме питаш дал је Украјина изабрала погрешну страну, страну САД, одговор је да, на погрешној су страни. У геополитици, није увек само једна страна добар избор. За њих би пуно боље било да су на страни Русије, да им руси кроје капу, и да буду руске марионете.

Просто, савијаш се како ветар дува. Ако се супротставиш ветру, ветар те поломи као трску.

Zar nije isto KiM i Krim ?

Obe teritorije su pripadale Rusiji i Srbiji i nasilno i politicki  su bile prisvojene Ukrajini i sada tkz. samoproglasenom Kosovu ? Da li mi imamo pravo na KiM ? Da li rusi imaju pravo na Krim ? 

I, opet, niko nije dovodio u pitanje i KiM i Krim dok nisu nasilno i politicki promenjene stvari i granice.

Opet, meni deluje, da je situacija u Ukrajini slicna sa situacijom sa nama srbima u SFRJ. ( da ne duzim dalje, znamo kako ide prica ).

Opet, recimo, mislim, da Ukrajinci nisu izabrali 'losu' stranu, .... njihova sloboda,....nego, mislim, da su lose izabrali nacin kako ce realizovati svoju neku nacionalnu i drzavotvornu politiku.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Justin Waters рече

Odnosi Rusije i zemalja istocne Evrope su sve samo ne tako jednostavni kako neki portetiraju. Ono kao zli Rusi pravili dar mar, okupirali ovo ono....Sovjeti imaju svoje greške..no ni druga strana nije nevina. Najglasniji bukaci protiv Rusije od tih zemalja su Poljska i balticke zemlje. Nešto manje Česi i Slovaci i Mađari. E sad pogledamo recimo mapu Evrope 1935, vidjeće se da recimo nedostaje pola današnje Bjelorusije koja je bila u sastavu Poljske, i da su Baltičke zemlje nezavisne. Ko ima volje i želje može malo da kopa po istoriji i da pronađe patnje ljudi pod poljskim režimom kroz razne epohe. Poljska je nekad u zajdnici sa Litvanskim vojvodstvom bila poprilično velika sila u 16 i 17 vijeku. Rusija je ta koja im narušila moć i ne ljute se oni na Ruse samo zbog drugog svjetskog rata već zbog mnogo što šta to Poljacima nije pošlo za rukom, na sreću po Bjeloruse i Ukrajince. A priča o baltičkim zemljama...klasični kvislinzi pred početak drugog svjetskog rata, i onda su ih sovjeti okupirali da bi zaustavili nacističko djelovanje sa te strane. 

Mislim, da je ovo sto si naveo neophodno za odredjeno razumevanje cele price koja se desava tamo.

Da, ne pricamo da su u to staro doba i verske i crkvene stvari igrale jaku ulogu u drzavnim ( i uopste ljudskim ) odnosima Rusije i ostalih (drzava ). Recimo, Brest - Litovska unija i slicno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...