Jump to content

Руска војска ушла у Сирију!

Препоручена порука

1 hour ago, Ivan Marković рече

U raketiranju je ranjeno tri civila. Nije stradala nikakva infrastruktura već tri zidana objekta. I to je sve. Ali da se Rusi nisu umešali, mogu da zamislim koliko bi stotina hiljada sirijskih hrišćana nestorijanaca, pravoslavaca, jakovita, maronita, zatim muslimana šijita i alevita, pa i umerenih sunita bilo mučeno, ubijano, silovano, da je Islamska država zauzela Damask, Hamu, Homs i Latakiju...tako da ne mlati...

Скрећеш са теме, тј. спинујеш. Где сам ја рекао да Руси нису требали да се мешају? Руси не би морали да се никада умешају, да је Сирија била страни САД, као што је Катар, ил Емирати. Да је Сирија изабрала праву страну, нико не би страдао у Сирији, и Исламске државе не би било у Сирији.

Дакле, да се вратим на почетак, Сирија је одличан пример, како пролазе они који нису са САД, било да су неутрални, ил да су на страни Русије. И одлично се види како пролазиш кад те Руси штите, у овом односу снага.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Аурор рече

Drugo, da su sovjetske komunjare zaratile sa Zapadom, izgubili bi u Barbarosi sigurno.

Pa jesu zaratili sa Zapadom (minus Britanija i SAD). Osim Nemaca, tu su bili Italijani, Rumuni, Mađari, Slovaci, Španci, Danci, Holanđani, Belgijanci, Norvežani, Finci, Francuzi...Hrvati:ani_biggrin:Dakle cela današnja EU sem Kipra, Malte, Bugarske i Poljske...i Irske i Portugalije...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Скрећеш са теме, тј. спинујеш. Где сам ја рекао да Руси нису требали да се мешају? Руси не би морали да се никада умешају, да је Сирија била страни САД, као што је Катар, ил Емирати. Да је Сирија изабрала праву страну, нико не би страдао у Сирији, и Исламске државе не би било у Сирији.

Ne, nego si ti NATO bot.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Аурор рече

Pa nalazili su se i na kopnu i Nemci su vecinom gubili, uz saku nekih privremenih pobeda koje nisu narocito vazne.

Ako misliš na Normandiju (Francusku), tu je petina ili šestina nemačke vojske bila angažovana protiv četiri petine angloameričkih snaga ukupno angažovanih protiv Nemačke. I tu bi ih razbili da Kanaris i abverovci nisu izdali i da se Romel nije pravio lud. A sve to, u uslovima kada su nekoliko puta jače sovjetske snage mlelel Nemce u operaciji "Bagration"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Pa jesu zaratili sa Zapadom (minus Britanija i SAD). Osim Nemaca, tu su bili Italijani, Rumuni, Mađari, Slovaci, Španci, Danci, Holanđani, Belgijanci, Norvežani, Finci, Francuzi...Hrvati:ani_biggrin:Dakle cela današnja EU sem Kipra, Malte, Bugarske i Poljske...i Irske i Portugalije...

U Nemackoj politici se izraz "Zapad" koristio za Britaniju, SAD i tu i tamo Francusku.

Подели на овим сајтовима

Што се тиче Данкирка - немачке оклопне дивизије су се зауставиле из чисто тактичких, оправданих разлога. Логистика им је већ била пред пуцањем и били су изложени нападима по боковима. Зато су Рундштед и Манштајн привремено зауставили напад да се консолидују. Енглези су ту паузу искористили да збришу преко Канала. Хитлер је целу причу касније искористио за пропаганду да је ето пустио Енглезе да преживе, иако нема никаквих стварних доказа за то.

А инвазија на Енглеску није имала шансе, зато су и дигли руке од тога. Нису могли да победе RAF, нису имали пловила којим би пребацили довољан број трупа, нису имали авионе којима би богли да ефикасно нападају британске бродове, немачка морнарица није имала никакве шансе против британске. А да су се некако и искрцали, нису имали шансе да пребаце довољно хране и опреме. Завршило би се катастрофално лоше по Немце.

Али да су могли да избаце Енглезе из рата да су мало паметније и лукавије размишљали, то је сигурно. Да су појачали нападе подморницама на теретне бродове који су доносили храну и сировине на острво, завладала би глад (већ су били опасно близу границе и то је и Черчил признао). Да су заузели Малту, Енглези не би могли да нападају немачке конвоје који су доносили храну и опрему Ромелу, па би овај лакше могао да се носи са њима доле. Да је заузео Суез, пресекао би пут између британских колонија и матице и Немцима би био отворен пут ка Блиском Истоку и Кавказу. А Енглези би били у жестокој були без хране и нафте. Тако да их је више срећа спасила...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Што се тиче Данкирка - немачке оклопне дивизије су се зауставиле из чисто тактичких, оправданих разлога. Логистика им је већ била пред пуцањем и били су изложени нападима по боковима. Зато су Рундштед и Манштајн привремено зауставили напад да се консолидују. Енглези су ту паузу искористили да збришу преко Канала. Хитлер је целу причу касније искористио за пропаганду да је ето пустио Енглезе да преживе, иако нема никаквих стварних доказа за то.

Vrlo verovatno, gotovo izvesno. Ali ovde je reč o tome šta bi bilo da je SSSR puko, a ogromna nemačka vojska sa sve avijacijom i balistikom (i rojevima podmornica) stigla na Kanal. I mogućnošću da neometano gradi flotu...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ivan Marković рече

Ne pravi se Toša...

Pa imali su dobrovoljce iz tih zemalja (i u svakoj zemlji Evrope je bilo kolaboracionista), ali su se mnogi tu borili i protiv njih.

A Zapad su pre svega (u uzem smislu reci) Amerika, Britanija i Francuska, a ne Nemacka, Rumunija, Madjarska, Slovacka, Hrvatska itd.

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Ali ovde je reč o tome šta bi bilo da je SSSR puko

Onda bi nacisti pobedili u ratu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

А инвазија на Енглеску није имала шансе, зато су и дигли руке од тога.

Tačno, tada.Pri tome ja mislim da je "SEELOWE" bio fals flag operacija da se Sovjeti uljuljkaju. No čak i da je SWSSR puko, moja teza nije da bi Nemci tada obavezno zauzimali Britaniju, već da bi je pretvorili u fleku...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ђорђе Р рече

Да је Сирија изабрала ту "праву страну" била би Исламска држава и сатрапија као Саудијска Арабија или Катар.

Сирија, каква таква са Асадом на власти, је оаза слободе у односу на саудијски или катарски режим.

Ако није, само ми објасни зашто православни и сви дурги хришћани имају сва права и нису дискриминисани?

Сирија и Асад су пролећно цвеће у односу на ове вехабијске крвинике и њихове пријатеље лицемере, режим из Лондона и Вашингтона.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Али да су могли да избаце Енглезе из рата да су мало паметније и лукавије размишљали, то је сигурно. Да су појачали нападе подморницама на теретне бродове који су доносили храну и сировине на острво, завладала би глад (већ су били опасно близу границе и то је и Черчил признао). Да су заузели Малту, Енглези не би могли да нападају немачке конвоје који су доносили храну и опрему Ромелу, па би овај лакше могао да се носи са њима доле. Да је заузео Суез, пресекао би пут између британских колонија и матице и Немцима би био отворен пут ка Блиском Истоку и Кавказу. А Енглези би били у жестокој були без хране и нафте. Тако да их је више срећа спасила...

Da. Ali da ne zaboravimo i ulogu Petena, koji je veoma mudro izbegao ulazak u rat na strani Hitlera (sasatanak u Montoaru koji opisuje Čerčil), i to čak posle Mers el Kebira, Dakara i... Sirije:)). Zatim, Franka koji je podgovoren od strane Kanarisa, izbegao da uđe u rat (sastanak u Andaju-o ovome vidi memoare Šelenberga i Skorcenija, takođe i Čerčilov opis)...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...