Jump to content

Препоручена порука

Da Vam kazem nesto,bez namere da ulazim u neke rasprave i slicno, ja nemam vremena da u ovom zivotu koji zivim budem i kurva i narkomanka i lezbejka i robijasica i ulicarka i silovana i tucena i ravedena i sretno udata i udovica i sve suprotno od ovoga da bih imala misljenje o necemu i imala pravo da ga iznesem.

Draga Lena, ljudski problemi, iskustva, razmisljanja i psiha su nekad veoma kompleksne stvari (kao sto su pitanja zivota, smrti,vere,rodjenja,abortusa,ubistva,ljubavi.....a i obicnijih stvari). I jasno je da ne moze svako da ima vremena i razumevanja da se udubljuje sa svih tih aspekata, jos manje da ima empatiju a kamoli da ih dozivi ! Tako da se uopste ne ljutim na Vase iznosenje misljenja, samo ga komentarisem.

Inace, ja npr.nisam ni narkomanka, ni kurva ni silovana, niti sam nekog silovala.... pa nijednu od tih zivotnih prica, a ni one srecne, ne bih svrstavala u Jedno generalizovano misljenje, jer je svaki zivot i prica jedinstvena i drugacija. A zivot je CUDO, gde moze da te odvede.S.v.a.k.o.g.a. :-)

Pozdrav

Подели на овим сајтовима

Inace, nisam se izjasnila na samu temu, osim svog iskustva.

Mislim da je odgovornost obostrana i jednaka. Uloge su samo razlicite, kao sto je i normalno. Isto, oba roditelja se podjednako raduju bebi koja se rodi i vole je:)

Upoznala sam i m i z sa puno savesti i bez ikakve savesti po ovom pitanju.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je odgovornost obostrana i jednaka.

Nije zato sto je majka na kraju ta koja odlucuje da li hoce ili nece.

Uzmi svoj sluchaj pa ga obrini. Stavi poziciju msukarca koji oce dete ali zenu koju taj muskarac savrsheno ne zanima u tom pravcu i ima da abortira ma sta god ovaj kaze.

Dakle, odgovnorst moze da bude i muskarceva ali ne pod obavezno.

Dobrodosla na forum.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Slazem se da je u obrnutom slucaju muskarac nemocniji. Zena koja cvrsto nece da rodi, nista je u tome nece spreciti. Ali cini mi se da je to mnogo,mnogo redji slucaj. Uglavnom oni u najmanju ruku samo odu :-(

Tako da formalno zena kaze doktoru: da, pristajem, samo sto iza tog "da" stoji mnogo razlicitih prica. U slucaju koji si ti naveo smatram da taj muskarac nije odgovoran za abortus.

@lena

Naravno, ne morate da dozivite nesto da biste imali misljenje o tome prstgore

Ma nije svaki slucaj kao moj, naravno! Mene samo jako frustrira sto i posle svega se ti kao zena u okviru drustva osecas i jesi bespomocna i "nize bice" sta god da pise u zakonu. Koliko muskaraca znate da su snosili krivicnu odgovornost za maltretiranje trudnica-emocionalno i fizicki, za prisilu na abortus i td.? Ma boli ih uvo....osim ako nije njihova cerka u pitanju. Eto, mislim da i na tom nivou treba da se poradi, kada govorimo o muskoj odgovornosti. Jer trudna zena zaista MORA biti nekako zasticena kategorija.

Drago mi je da mozemo da razmenimo misljenja na ovako vaznu temu.

Подели на овим сајтовима

Поред тога,мени су овакве исповести ,прилично контрадикторне, и нешто ми ту не штима,али заиста немам намеру да сад глумим судског истражитеља,

Meni sve stima. Ne vidim sta je kontradiktorno? Devojka je rekla da je odogvnorst obostrana t.j donela je kvalitetan i objektivan zakljucak.

I svaka joj cast na tome sto priznaje i deo svoje krivice.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Често на форуму ,на разним темама,а углавном везане за међуљудске односе, по правилу чује се само једна страна.

И ми сад доносимо закључке и стварамо слику ,конто те једне приче.

Лично мислим да реалност није баш таква и да постоји и друга страна медаље,жаргонски речено...

Те приче су по правилу тешке и сложене,као и ова, и заиста се то не може у пар реченица срочити,а још мање ,доносити некакве закључке и поуке.

Поред тога,мени су овакве исповести ,прилично контрадикторне, и нешто ми ту не штима,али заиста немам намеру да сад глумим судског истражитеља,

већ сам само хтео нагласити ,да треба постојати једна доза резервисаности,кад су овакве ствари у питању...

Но,у сваком случају, тема се лепо одвија...

Kao sto sam rekla-iznela sam Svoje iskustvo i napisala da je skraceno(blago receno),posle vise godina veze naravno da je odnos slozen a kamoli odvijanje situacije prisiljavanja i zlostavljanja. Ne znam:

1.kako zamisljas da na jednom forumu cujes drugu stranu??

2.Jedan dobar razlog zasto bih ljude koje ne poznajem niti me poznaju,niti sam rekla neko ime i sl. imala razlog da lazem i izmisljam?

3.Da li je potrebno ista vise i kompleksnije od toga da otac deteta kaze zeni: abortiraj! Pa da je za jednu noc bilo-odgovoran je a kamoli u dugoj vezi!

4. I molim te, sta je to u mojoj "ispovesti" kontradiktorno i to jos Prilicno?(slatko sam se nasmejala i bas bih volela da mi predocis)

Sto se tice realnosti i druge strane medalje, realnost je jos gora,ruznija i nehumanija nego sto sam u skracenoj varijanti napisala! Jer nazalost realnost takva nmoze da bude. Moj deo odgovornosti je sto nisam bila dovoljno jaka da u tom stanju podnesem takav pritisak i odmah potrazim pomoc!I placam zbog toga.

Inace, i ne treba da budes istrazitelj-tema je koliko je muskarac odgovoran za abortus, ovo jemoj slucaj. A da muskarac tera zenu na abortus, sta god bio ishod, takvih slucajeva je p.r.e.v.i.s.e. i to je poenta.

Подели на овим сајтовима

Pazi,žene i muškarci drugačije funkcionišu...

Tako da se ovde vidi da jedan muškarac govori ženi da je voli i da bi umro za nju,a neće dete sa njom,ko zna koliko još sa strane je čulo te reči iz njegovih usta...

Po meni ovde je reč o nekom psihiću...

A svi znamo da žene padaju na te priče o ljubavi sl...

Dakle,nismo hodali u njihovim cipelama,nemamo prava da sudimo ,bezveze je da prosuđujemo...

Jedino pozitivno u ovoj priči je to što vidimo veliko kajanje a zbog toga se čitava nebesa raduju :)

Mislim da priču ne treba širiti dalje...

Подели на овим сајтовима

Ljudi su na sve spremni.

Moja dobra drugarica je bila u vezi,i to vrlo ozbiljnoj,kako je to ona videla,sa jednim čovekom,koji je bio stariji od nje podosta godina.

Ja sam ga upoznao i tako on ima dvoje dece i razveden je...

Jedno veče ja radio, i kroz priču sa kolegom se ispostavi da on i taj čovek rade zajedno .

i ja kažem da je on razveden, na šta me ovaj pogleda sa čuđenjem i kaže da on sasvim uredno živi sa ženom i da on nema pojma o nikakvom razvodu.

Onda upalio interfon na telefonu ,nazvao drugog njihovog kolegu koji je potvrdio da ovaj nije razveden.

A ta moja drugarica već ušla u tridesete,nadala se braku i sličnim stvarima a ispostavilo se da je samo gubila vreme sa idiotom.

I to nije bio neki kratak vremenski period koje su njih dvoje bili u "ozbiljnoj vezi".

Po meni to je jedan bolesnik ,čiji ego odlazi u granice patologije,kad je u stanju da laže ,maže i toši dragoceno životno vreme jednoj osobi koja treba da se ostvari i kao žena i kao majka a u najboljim je godinama za to...

Žene padaju na poklone i slatkorečive laži...

Подели на овим сајтовима

Dejane, posto prethodni post ove osobe smatram prilicno uvredljivim pa i bezobraznim a i ne preterano pametnim, (da ne kazem lupetanje neke iskonstruisane price?!)ja cu ipak odgovoriti.

Zosima,

Bez uvrede ali nije mi bas mnogo stalo do tvog misljenja, da bih isla na forum da bi ti kvazi analizirao i sudio o mom iskustvu....koje je,rekoh po ko zna koji put, Primer i Moje iskustvo i to dato u okviru teme koju mozes da procitas kako glasi. A nisi ni procitao da sam napisala jos dve stvari: da nisam od tada sa njim i da je ovo S.k.r.a.c.e.n.a. verzija jer to nije moja ipovest o vezi nego akcenat na poenti o muskarcu koji prisiljava devojku na abortus.

Jos jedna stvar, pozabavi se malo literaturom o drugom stanju i hormonima i zasto se trudnoca tako zove i koliko se razlicito se kod zena manifestuje, u normalnim okolnostima a kamoli pod pritiskom.

Eto, vidis, covek-u ovom slucaju muskarac moze posle vise od 5 godina da se i pored svega drugog dobrog,i pored poznavanja te osobe kao srodne duse, pokaze kao kukavica i ludacki odreaguje pred konkretnom situacijom i odgovornoscu. Ja jesam bila voljena i mazena i pazena sve vreme veze, zato i jesam bila u potpunom soku, i verovatno da se nisam osecala sigurno i sigurna u njegove pretenzije, ne bih mu ni rekla za trudnocu, zato molim te da ne izmisljas niti bilo ko drugi kakva je moja veza bila,sta zene vole da cuju, sta je trebalo da znam o parteneru,o njegovim pretenzijama i o nekoj kobnoj noci i "izletima strasti" jer konstanto lupetas napamet svoje imaginarne scenarije. Kakva je moja veza bila i moj izbor partnera NIJE tema, niti sam je razradjivala.

Tako da ako hoces da se pravis pametan-zadrzi komentare u okviru teme. A to znaci:kakva god da je veza nijedan muskrac ne sme da vrsi pritisak nad trudnom zenom!! I nemoj mi soliti pamet sta je "zenska slabost" i materinstvo i neku patetiku iz fotelje- sta zenu moze odvojiti od deteta, ako si vec shvatio koliko mi je tesko i koliko se kajem sto sam bila izmanimpulisana, pod pretnjama i u takvom stanju uradila to sto sam uradila! Pomucene svesti i pod pretnjama, uzasnim emocionalnim i fizickim uslovima. Ljudi u nervnom rastrojsvu urade svakave stvari, valjda si, tako mudar, to odavno uvideo. Hvala Bogu, pa ima i tih kao sto si ti, bez slabosti, svaka ti cast, od sad si moj uzor, cak i po pitanju zenske psihe i trudnoce.

A vec sam rekla, i ovako prihvatam svoju odgovornost, ali je tvoje lupetanje u najmanju ruku fantaziranje, da ne dodam i zlonamerno. Ako nije tako, sigurna sam da moju pricu neces vise komentarisati i doradjivati jer je ona izneta kao jedan primer muskog udela u abortusu (tema..hello??). Zahvaljujem ti se unapred (i svima koji nece izmisljati nenapisane stvari o mojoj vezi i kobnim nocima i da banalizuju i generalizuju i sl.).

Подели на овим сајтовима

Mislila sam da o ovakvoj temi ne treba samo teoretisati generalno nego da bi bilo dobro za one koji to nisu preziveli da cuju jedan konkretan primer jer se to desava u raznim primerima a ne u teoriji.

Zbog komentara kao sto je od doticnog Zosime, zene se ne usudjuju da javno pricaju o svojim slucajevima. Takvih kao ti, npr., imas u policiji kolko hoces, pa zene dozivljavaju svakave uvrede i nepostovanje i zato nema pomaka na drustvenom nivou.

I zasto: sta zena nece uraditi za svoje dete? Pa valjda ce i muskarac sve uraditi za svoje dete,i svoju trudnu zenu ili ti mozda ne bi?(samo retoricko pitanje, nemoj molim te odgovarati, vec si dovoljno rekao) Svasta!

Pozz

Подели на овим сајтовима

Iskra,rekla sam ti da ne obraćaš previše pažnje na Zosketovo pisanje na ovu temu.Ume da bude netaktičan,i grub i očigledno je da ne može da razume sve ovo o čemu ti pišeš,mada u suštini,Zoske nije loš. :)

Smatram da je veoma hrabro što si napisala o svom bolnom iskustvu,recimo ne verujem da bih se ja usudila slično da uradim.Uvek će biti ljudi koji jednostavno ne mogu da razumeju,biće onih koji će osuđivati,a biće hvala Bogu i onih koji će razumeti i koji će te ohrabrivati.Zato nemoj da dozvoliš da te iko obeshrabi,naročito ne ovde na forumu.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

....mada, kad razmislim, bolje da i nisam iznela svoje iskustvo, bolj je teorija i neka vam objasne ovi mudrasi sto sve znaju, pa cak i scenarije dramatizuju.

Ево га видиш да се сада каје :)

Кажи ми само ,јел тај психић(опрости на изразу) био материјално ситуиран и могао да храни дете,да је дошло на свет?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...