Jump to content

Психопатија, социопатија и спасење?

Препоручена порука

@Arsenija, ljudi koji su radili svoj posao?? Posao koji je zakonom propisan i odredjen? Potpuno drustveno i socijalno prihvatljiv u to doba?! Napisala si da te tema plasi, prvo uzmi pa istrazuj, pogledaj klipove koje smo postavljali. Ne mozes tako tvrditi samo zato sto sadizam poistovecujes sa psiho/socio_patiom. Pre svega, oni su jako nestabilni, neodgovorni, nepromisljeni, ne postuju pravila, konstantno lazu. Takvi ne bi ni mogli biti vojnici u tadasnjem jakom Rimu.

Svi mi radimo neki svoj posao sa vise ili manje predanosti njemu...Ali,koliko ja znam,ubijanje nevinih ljudi nikad nije bio niciji posao ...Ja ne kazem razbojnici,ne kazem ti koji su bili osudjeni ,a koji su stvarno prekrsili neki zakon,i danas postoje smrtne kazne,kazem Hristos koji nije ni mogao da bude osudjen,jer nije bio kriv ...  a opet su ga ubili,ili su dozvolili da se to desi...potpuno svejedno.

Ne plasi mene tema,iako sam to rekla...mene plasi me cinjenica da je to moguce...to je zastrasujuce...

P.s. Ne zelim o tome da razmisljam... Mozda masim temu,neka me neko ispravi...

:351780:

Подели на овим сајтовима

@@Џуманџи,

Нису га познали они са којима је живео и делио хлеб, а шта очекивати од војника којима је то посао или разуларене масе жељне туђе крви.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

...Posto mi je uvedena ova kontrola pisanja ,ne mogu u potpunosti da ispratim temu...

Samo da znate,nije da necu da necu,ne mogu...da dodjem u prvi plan... :D   (LOL)

P.s.s. Svi mi znamo ko je bio Longin i kakvo je bilo njegovo zitije...Da ne pricam napamet... Vidite kome je Hristos oprostio greh,ne samo razbojniku na krstu,vec i vojniku koji mu je zadao poslednji udarac... To Bog gleda samo na ljudsko srce  ...I zato  :slavaaa:

Pozdrav ...   :pivo: 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Mislite, da niko od Hristovih ubica, pocev od jevreja prvosvestenika, pa do pilata i zemaljskog suda i na kraju vojnika dzelata, nije znao da je Isus Bog?

Cini mi se da Arsenija nije govorila samo o vojnicima.

Za Arseniju su to najvece sociopate koje je uspela da "nadje", mislim da nije pogresila.

Malo bi trebalo da "lovimo" misli i predlazem jedno bezžurbeno sagledavanje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@,

Nisam primijetila da sam lijepila olako bilo kome bilo kakvu etiketu. Govorila sam na temu da li se bolest i đavoimanost mogu izjednačiti. Ali na percepciju drugih mene i mojih riječi zaista ne mogu da utičem.

U svakom slučaju ću porazmisliti o tome šta te je moglo utvrditi u takvoj percepciji. Tako da hvala ti.  

A u istom krugu jesmo, bar u ovoj situaciji, ma koliko teško tebi bilo da to uvidiš. Iako nisam mislila na to, nego na krug pogrešne komunikacije.

Подели на овим сајтовима

Немојте изједначавати психопате=убице. Већина убица нису психопате и већина психопата није убила никога. Већина манијакалних и масовних убица су особе са поремећеним осећањима, а не без осећања. Психопатија је поремећај личности за који се све чешће говори да је заправо црта личности. Због екстремно негативног контекста ове речи, особе са дијагностикованом психопатијом морају то да крију као да су унапред учинили неко зло.

Подели на овим сајтовима

Mislite, da niko od Hristovih ubica, pocev od jevreja prvosvestenika, pa do pilata i zemaljskog suda i na kraju vojnika dzelata, nije znao da je Isus Bog?

А шта ти мислиш, да ли су знали ?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1. Ali,koliko ja znam,ubijanje nevinih ljudi nikad nije bio niciji posao ...

2. Ja ne kazem razbojnici,ne kazem ti koji su bili osudjeni ,a koji su stvarno prekrsili neki zakon,i danas postoje smrtne kazne,kazem Hristos koji nije ni mogao da bude osudjen,jer nije bio kriv ... a opet su ga ubili,ili su dozvolili da se to desi...potpuno svejedno.

1. U Grckoj su bacali sitnu novorodjencad na otpad zato sto "na oko" nisu izgledali dovoljno snazni, dakle: samo na osnovu procene odraslih... -.-

2. Kako "nije bio kriv"? U cijim ocima? Zvanicno objasnjenje je: On je podstrekavao nemire medju Jevrejima i to je pretilo da eskalira u gradjanski rat, sto bi destabilizovalo Rim.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1. Mislite, da niko od Hristovih ubica, pocev od jevreja prvosvestenika, pa do pilata i zemaljskog suda i na kraju vojnika dzelata, nije znao da je Isus Bog?

2. Za Arseniju su to najvece sociopate koje je uspela da "nadje", mislim da nije pogresila.

1. Znali?! Znanje? Koje i kakve veze znanje ima sa verom? Niko nije mogao da *zna* dok nije poverovao. "Potvrdu" su dobila samo trojica apostola koja su prisustvovala Preobrazenju! A i posle toga su se razbezali svi osim Jovana! A Petar Ga se odrekao. Ne verujem sta citam.

2. :O

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1. U Grckoj su bacali sitnu novorodjencad na otpad zato sto "na oko" nisu izgledali dovoljno snazni, dakle: samo na osnovu procene odraslih... -.-

2. Kako "nije bio kriv"? U cijim ocima? Zvanicno objasnjenje je: On je podstrekavao nemire medju Jevrejima i to je pretilo da eskalira u gradjanski rat, sto bi destabilizovalo Rim.

1 to su radili spartanci.

2 to ni vučić ne bi tako isfrizirao, ja sumnjam da je Pilat tako mislio ili bilo koji drugi rimski upravitelj. 

Подели на овим сајтовима

1. Znali?! Znanje? Koje i kakve veze znanje ima sa verom? Niko nije mogao da *zna* dok nije poverovao. "Potvrdu" su dobila samo trojica apostola koja su prisustvovala Preobrazenju! A i posle toga su se razbezali svi osim Jovana! A Petar Ga se odrekao. Ne verujem sta citam.

2. :O

mda....

Hristos je došao da se igra žmurke.

Подели на овим сајтовима

Kako da ne, a i svima je pokazao Svoju bozansku prirodu. -.-

Ako mislis na preobraženje, nije svima, no čoveku, dva tri četri komada i Iliji svetome, takodje je bio tu prisutan.

A da je svima pokazao da je Istina, Put i Život, to jeste, što je i Pilat shvatio i oprao ruke.

Nikad ne treba suvoparno gledati, tako da ja kad promisljam ja imam na umu dva pitanja: Ko je Bog i drugo, Šta je Bog?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...