Jump to content

Психопатија, социопатија и спасење?

Препоручена порука

1 to su radili spartanci.

2 ja sumnjam da je Pilat tako mislio ili bilo koji drugi rimski upravitelj.

1. Znaci, nije Grcka u pitanju.

2. Nije bitno sta je Pilat *mislio*, tako je delovalo (da ce frka da ispadne) na osnovu svedocenja prvosvestenika i reakcije naroda.

A da je svima pokazao da je Istina, Put i Život, to jeste

E, super.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1. Znaci, nije Grcka u pitanju.

2. Nije bitno sta je Pilat *mislio*, tako je delovalo (da ce frka da ispadne) na osnovu svedocenja prvosvestenika i reakcije naroda. E, super.

1 Nisam ni rekao da nije grčka u pitanju ali jeste bitno napisati da su to spartanci radili.

2 Čuj nije bitno šta je zvanični Rim mislio.? Kako nije bitno?

Kome je delovalo, da će da ispadne frka? Ko predstavlja zvanični Rim a da nije to Pilat? 

E pa baš je super što ja u veri znam i ko je Bog i šta je Bog.

Zašto je Hristos nekima govorio u pričama? Zašto je Hristos u tim pričama pokazivao Šta je Bog?

Zašto je učenicima rekao, da narodu nije dato poznanje Učitelja, kao što su ga učenici poznali, nego je objašnjavao  šta je Bog, kao što je Pilatu spomenuo Istinu?

Bogočovek je Ličnost, tako da tu nema vrdanja, postoje dva otkrovenja, otkrovenje Ko je Bog i Šta je Bog, upravo da se neko lažno ne brani neznanjem i nepoznavanjem.

I sve vreme dok ti ovo pišem imam osećaj da ti to već znaš ustvari.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

No da ne ulazimo u rasprave, ko je znao, ko nije znao....

Arsenija je u pravu, Boga može ubiti čovek za koga po njenom verovanju, slobodno može nazvati bolesnim. Da li je to jedini tip ubice Boga, iz njenog napisanog ona to ne tvrdi.

Подели на овим сајтовима

Istina stoji ispred tebe i ti je ne poznaš.  Kako mame ti tvoje? :)

Kako onda da znaš opšte šta je Istina ako pravu iskonsku Istinu ne prepoznaješ u sebi ili pred tobom, kao i kad si deo nje.?

Nije Bog samo ime.

Подели на овим сајтовима

1. No da ne ulazimo u rasprave, ko je znao, ko nije znao....

2. iz njenog napisanog ona to ne tvrdi.

1. Naravno da necemo da "ulazimo" kad je ta rasprava zavrsena onako kako je i pocela:

Ne vidim jedan dobar razlog da nisu znali.

2. Ako je ovo napisano zbog mene, ja sam boldovala tvoje reci (u kojima kazes "mislim da nije pogresila") i pisala na osnovu toga sto si izjavio, tako da nema potrebe objasnjavati sta ona (ne) tvrdi.

Подели на овим сајтовима

1. Naravno da necemo da "ulazimo" kad je ta rasprava zavrsena onako kako je i pocela: 2. Ako je ovo napisano zbog mene, ja sam boldovala tvoje reci (u kojima kazes "mislim da nije pogresila") i pisala na osnovu toga sto si izjavio, tako da nema potrebe objasnjavati sta ona (ne) tvrdi.

2 Nije napisana zbog tebe.

Ponekad imam poteškoću da savladam kod tebe ono što se "podrazumeva".

Svi znaju ko je Bog i ako Ga ne poznaše iz "prve" onda ga poznaše kad im se Lično obrati.

Dakle Bog jeste i Ko je i Šta je. Možemo mi da budemo nojevi ali samo malo dok nas neko ne počupa za rep.

Ni ti nisi videla Božansku prirodu Hrista Spasa, pa u tvojoj veri dobro znaš Ko je Hristos.

Bog nikada nikog nije ostavio u nedoumici,prosto nigde ne postoji takav podatak.

Подели на овим сајтовима

1. Svi znaju ko je Bog i ako Ga ne poznaše iz "prve" onda ga poznaše kad im se Lično obrati.

2. Bog nikada nikog nije ostavio u nedoumici

1. Kako da ne... "И изиђе Исус и ученици његови у села Кесарије Филипове; и путем питаше ученике своје говорећи им: шта говоре људи, ко сам ја?

А они одговорише: Јован Крститељ; а други: Илија; а други: Неки од пророка.

А он им рече: А ви шта велите ко сам ја?

2. ... Hm, da, pre ce biti da "ih je ostavljao u slobodi". Ni Jovanovim ucenicima nije rekao "Kazite svom ucitelju da Sam rekao: "Da, Ja sam Taj Koji treba da dodje"", nego "hromi hode, gubavi se ciste, gluhi cuju..." pa nek' Jovan verom promisli je li On Taj ili nije...

Подели на овим сајтовима

1. Kako da ne... "И изиђе Исус и ученици његови у села Кесарије Филипове; и путем питаше ученике своје говорећи им: шта говоре људи, ко сам ја?

А они одговорише: Јован Крститељ; а други: Илија; а други: Неки од пророка.

А он им рече: А ви шта велите ко сам ја?

2. ... Hm, da, pre ce biti da "ih je ostavljao u slobodi". Ni Jovanovim ucenicima nije rekao "Kazite svom ucitelju da Sam rekao: "Da, Ja sam Taj Koji treba da dodje"", nego "hromi hode, gubavi se ciste, gluhi cuju..." pa nek' Jovan verom promisli je li On Taj ili nije...

Pa nek pomisli verom, Hristos i traži veru ali ne u smislu idi upali sveću, petnjst puta se okreni ka istoku, pa onda na kolenima napravi krug u obliku nule, to zastani i počni da stvaraš, tako što češ nastaviti iznad kruga još jedan krug i dobićeš osmicu. Pa ti sada veruj ko sam ja.

Otkud tebi da je Hristos Bog? Dala mi se sva vlast na zemlji i nebu? Otac moj Nebeski? Ovo je Sin moj ljubljeni? Ja sam Bog jakovljev? ...

Lepo ti kažem Logos nije došao da se igra žmurke, zato se i ovaplotio, zato Bog postade čovek radi našeg spasenja.

Подели на овим сајтовима

1. U Grckoj su bacali sitnu novorodjencad na otpad zato sto "na oko" nisu izgledali dovoljno snazni, dakle: samo na osnovu procene odraslih... -.- 2. Kako "nije bio kriv"? U cijim ocima? Zvanicno objasnjenje je: On je podstrekavao nemire medju Jevrejima i to je pretilo da eskalira u gradjanski rat, sto bi destabilizovalo Rim.

U Grckoj... Spartanci....Malo mi je poznata i ta prica...Kao i ona da je "Moral jednog drustva i jednog vremena je moral samo tog drustva i samo tog vremena"...To je bilo pre nove ere. Elem,istorija mi nije jaca strana...Sta je bilo,bilo je.           --->     ( :blush:)

Ne zelim skrecem sa teme.Oni ga nisu ubili ne zato sto je on nesto uradio,nego zato sto su se plasili da nece to nesto ,sto nikad ne bi ni uradio,da uradi.A to je i tad bilo protivzakonito.Zato je i Pilat posle bio osudjen,jer ni on nije smeo tako da postupi,pa je bio kriv ,a to znaci da je svesno prekrsio zakon ... i za to je morao da snosi posledice...tj.nije imao cime da se opravda.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Lepo ti kažem Logos nije došao da se igra žmurke, zato se i ovaplotio, zato Bog postade čovek radi našeg spasenja.

Није он дошао да игра жмурке, него ми прекријемо очи рукама и мислимо да смо се сакрили. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Није он дошао да игра жмурке, него ми прекријемо очи рукама и мислимо да смо се сакрили. :)

Da pogotovo kad u pričama Hristos objašnjava Šta je Bog ako ga već svi ne mogu spoznati u pitanju Ko je Bog.

Dakle svima je dato isto, samo na dva načina i to nije kraj saznanja  Ko je i Šta je Bog.

Kažem ti možemo prekriti rukama lice ali duša nas odaje ako pokušavamo da nadmudrimo Boga neznanjem i nepoznavanjem.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...