Jump to content

Соња Бисерко: Цела српска историја је велика лаж!

Препоручена порука

Зато што би реаговањем дали на значају оваквим појавама. Неозбиљни су и не вреди их коментарисати у смислу оповргавања онога што су рекли.

Историчари су супер одреаговали. 

Ovde je ipak prozvana zvanična istorija Srbije i njena kultura i to na jedan direktan način, preko javne reči.

Dakle može se smatrati klevetom ili ne? To bi ti mogao savršeno znati a ja samo predpostavljam da jeste u pitanju kleveta. To više nije samo stav pojedinca ili grešim.?

Šta kaže pravo na to?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ovde je ipak prozvana zvanična istorija Srbije i njena kultura i to na jedan direktan način, preko javne reči.

Од кога? Од неке бабе коју више нико у Србији не схвата озбиљно, па сад мора да дречи по екстремним круговима Хрватске да би уопште била објављена? И таквој да дајемо публицитет?

Што, да неће таква да нам промени историју можда? 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Од кога? Од неке бабе коју више нико у Србији не схвата озбиљно, па сад мора да дречи по екстремним круговима Хрватске да би уопште била објављена? И таквој да дајемо публицитет?

Што, да неће таква да нам промени историју можда? 

Milsio sam samo na odgovornost izgovorene javne reči i koliko vidim iz teksta, ona se ne ograđuje u ličnom stavu, tako da može da se tumači, da je to izjava organizacije kojoj pripada.

Ma ustvari... ne znam nisam pametan.

Подели на овим сајтовима

Milsio sam samo na odgovornost izgovorene javne reči i koliko vidim iz teksta, ona se ne ograđuje u ličnom stavu, tako da može da se tumači, da je to izjava organizacije kojoj pripada.

Ma ustvari... ne znam nisam pametan.

Ма можеш да је тужиш ако си неко ко је за такву врсту тужбе легитимисан, јер очигледно лупа глупости, и на суду би вероватно на крају и добио неку ситну пару, али би јој тиме само учинио услугу, вратио би је у медије. То је једино што и јесте смисао ових њених глупости - да је неко нападне, да она испадне мученик и да се тако врати у медије. 

Ако је кулираш, прође ко и све непријатно у животу што не носи неку реалну тежину.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма можеш да је тужиш ако си неко ко је за такву врсту тужбе легитимисан, јер очигледно лупа глупости, и на суду би вероватно на крају и добио неку ситну пару, али би јој тиме само учинио услугу, вратио би је у медије. То је једино што и јесте смисао ових њених глупости - да је неко нападне, да она испадне мученик и да се тако врати у медије. 

Ако је кулираш, прође ко и све непријатно у животу што не носи неку реалну тежину.

No, kažem.. ovde možda imamo primer nevladine organizacije, koja između ostalog poziva i na odgovornost izrečene javne reči a sada imamo klasičan primer potpuno neodgovorne kontrukcije u cilju zbunjivanja i klevetanja, jednog samosvesnog naroda, koji pri tom i plaća tu organizaciju.

No verovatno si ti u pravu da je ovo ipak toliko sitno, da ne bi morali više govoriti šta je u parovima novo. Živ bio.

Подели на овим сајтовима

Зато што би реаговањем дали на значају оваквим појавама. Неозбиљни су и не вреди их коментарисати у смислу оповргавања онога што су рекли.

Историчари су супер одреаговали. 

Zato je Srbija i prosla lose, jer nije na adekvatan nacin odreagovala, ne samo na izjave ovakvih kreatura, vec na pojave koje su imale tragicne posledice po Srbe i Srbiju. Neozbiljno je i neodgovorno ne reagovati na ono sto ugrozava drzavu i jedan narod. 

Kad su ubijali i progonili Srbe iz hrvatske, cutalo se (u Francuskoj i mnogim drzavama Evrope za vreme "oluje", u vestima se nije mogla videti ni jedna slika nepregledne kolone proteranih Srba iz Krajine). Kad su ubijali srpsku decu na Kosovu, cutalo se, Kad je NATO bombardovao srpske snage u Republici Srpskoj, cutalo se. Kad se ruse pravoslavni hramovi, cutalo se. Kad su se lomile cirilicne table, cutalo se. Kad imamo toliki broj obolelih od karcinoma, sto je direktna posledica NATO bombardovanja Srbije, cuti se, i tako redom.....O svemu ovome, uvek se pisalo samo ovde u lokalu. To nije nista, tako se ne brane svoji interesi. Nikako da se shvati da se medijskim ratom obavlja pola posla i upravo tom metodom su nas na svim poljima porazili.

Подели на овим сајтовима

Очигледно се не слажемо око приступа оваквим ликовима и то је ОК сасвим.

Лепо је у сваком случају када је расправа аргументована и хладне главе, научиш увек нешто чак и ако се не сложиш са саговорницима око коначног исхода расправе.

Подели на овим сајтовима

Nereagovanje ustvari više pokazuje koliko je nama samima stalo do odbrane istine, nekih vrednosti. 

Na totalne voilovine je bolje ni ne reagovat jer se tako sam bacaš na nivo takvih individua, nije bitno šta o vama Srbima misle takvi već ono šta misli sav ostali normalan svijet. Šta su takvi irazni potonji individui o Isusu Hristu sve mislili, pa šta, gdje su sad oni? Nije učenik nad učiteljem. Evo šta o vama misli ovaj jedan inteligentni, bogobojazni i neiskvareni moravski mladenec, bitno je šta takvi ljudi o vama misle:

Young Moravian, who love his country, his nation, his history. Don't agree with anarchy or sionism. On first place is God, second nation and family. Only nation's got right to existence ! Kosovo Srbům !

https://www.youtube.com/user/Wavik/about

A ovo je jedan lijep video s njegovog kanala,

moravski folklorni ples, tanecd sa Mijavska:

https://youtu.be/NoA1iJvg8sY

Подели на овим сајтовима

Ја ћу мало да потпалим причу. Извините, али све ово ми делује као једно велико празнословље, а под тиме мислим и на себе јер је и реаговање на празнословље такође празнословље. Јеси ли угледни српски историчар? Ако јеси, одреагуј. Ако ниси, јеси ли власник или утицајан члан неког медија? Ако јеси, опет одреагуј. Ако ниси ни то, јеси ли на некој државној/друштвеној позицији да си надређен медијима, историчарима или другим установама? Ако јеси, наложи им да реагују. Ако ниси ништа од тога, зашто те толико потреса нешто што је ван домена твог утицаја? Разумео бих да овде узмемо да расправљамо о конкретним стварима које је изјавила Бисерко, да думамо шта је тачно од тога, шта нетачно, ово је форум и тако нешто не би било чудно. Али да расправљамо о томе због чега они који су једини позвани да реагују, не реагују... Па ко смо ми и је ли то наша надлежност? То није чак ни грађанска дужност, видиш неко кривично дело, сви се праве да не виде, а ти реагујеш, ово је петљање у туђе надлежности које чак није ни нимало конструктивно, већ је једно апсолутно и чисто празнословље. Не само што се расправљамо, него ништа не добијамо ни тиме да се сви сложимо, а не слажемо се. Овде је једини савет који можда звучи грубо, али гласи: ради на себи да постанеш утицајан и угледан, па онда ради онако како сматраш да утицајни и угледни треба да се понашају. Ово је... не знам, толико погрешно да не знам како то да именујем осим штетним празнословљем. Више сам се накупио негативности читајући нове одговоре на овој теми него из читавог инертвуја Бисеркове.

Дипломиране партијске економисткиње и бившег кадра КПЈ која се данас вози градским превозом и на чије постојање треба да ме подсете домаћи паничари који прате њене интервјуе опскурним страним листовима где прича о историји. Још само да је неко лабилан стави на неки нови "списак" или направи неки инцидент кад је види на улици, па да се поново врати у јавни живот, да све новине трче да је питају за мишљење о свему.

Подели на овим сајтовима

Добро, сви се углавном слажемо око овога што је рекла за српску историју. А шта је са остатком текста? О њему не расправљамо.

Подели на овим сајтовима

Добро, сви се углавном слажемо око овога што је рекла за српску историју. А шта је са остатком текста? О њему не расправљамо.

Ima li igde u tekstu srbija?

Подели на овим сајтовима

Можда се не слажемо чак ни то. Рекла је "Србија нема прави приступ делу историје који се односи на отоманску империју". Ако је под тиме мислила на српску јавност и популарну историју, то је тачно.

Друга реченица "Из непознавања чињеница, створен је мит о Косову, о српском херојству и небеском царству". И ово је тачно.

Спорна је само трећа и завршна реченица "Цела српска историја је једна велика лаж" где није јасно шта је уопште тиме хтела да каже и на шта мисли, кад ову реченицу можемо и сами да кажемо. У целом интервјуу је о српској историји рекла само ове три реченице, а ми то ставили у наслов. И ко на то да реагује? Василије Крестић испред САНУ да сазове конференцију за штампу због празне квалификације? Да Вучић потресним гласом изјави "Госпођо Бисерко, српска историја је једна велика истина"? :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Спорна је само трећа и завршна реченица "Цела српска историја је једна велика лаж" где није јасно шта је уопште тиме хтела да каже и на шта мисли, кад ову реченицу можемо и сами да кажемо.

Igra fudbal? 

Подели на овим сајтовима

Да Вучић потресним гласом изјави "Госпођо Бисерко, српска историја је једна велика истина"? :)

Pa to sam i ja rekao, tim demantovanjem neka ta volovina ne postaje

nikako manjom volovinom nego samo još većom od te što je izrečena.

To je najkraća cesta k apsurdnom pozorištu, Theatre of the Absurd:

https://en.wikipedia.org/wiki/Theatre_of_the_Absurd

Подели на овим сајтовима

Ја ћу мало да потпалим причу. Извините, али све ово ми делује као једно велико празнословље, а под тиме мислим и на себе јер је и реаговање на празнословље такође празнословље. Јеси ли угледни српски историчар? Ако јеси, одреагуј. Ако ниси, јеси ли власник или утицајан члан неког медија? Ако јеси, опет одреагуј. Ако ниси ни то, јеси ли на некој државној/друштвеној позицији да си надређен медијима, историчарима или другим установама? Ако јеси, наложи им да реагују. Ако ниси ништа од тога, зашто те толико потреса нешто што је ван домена твог утицаја? Разумео бих да овде узмемо да расправљамо о конкретним стварима које је изјавила Бисерко, да думамо шта је тачно од тога, шта нетачно, ово је форум и тако нешто не би било чудно. Али да расправљамо о томе због чега они који су једини позвани да реагују, не реагују... Па ко смо ми и је ли то наша надлежност? То није чак ни грађанска дужност, видиш неко кривично дело, сви се праве да не виде, а ти реагујеш, ово је петљање у туђе надлежности које чак није ни нимало конструктивно, већ је једно апсолутно и чисто празнословље. Не само што се расправљамо, него ништа не добијамо ни тиме да се сви сложимо, а не слажемо се. Овде је једини савет који можда звучи грубо, али гласи: ради на себи да постанеш утицајан и угледан, па онда ради онако како сматраш да утицајни и угледни треба да се понашају. Ово је... не знам, толико погрешно да не знам како то да именујем осим штетним празнословљем. Више сам се накупио негативности читајући нове одговоре на овој теми него из читавог инертвуја Бисеркове.

Дипломиране партијске економисткиње и бившег кадра КПЈ која се данас вози градским превозом и на чије постојање треба да ме подсете домаћи паничари који прате њене интервјуе опскурним страним листовима где прича о историји. Још само да је неко лабилан стави на неки нови "списак" или направи неки инцидент кад је види на улици, па да се поново врати у јавни живот, да све новине трче да је питају за мишљење о свему.

OK, tebi to deluje kao praznoslovlje, meni ne deluje. Kao individua, imam slobodu misli, slobodu reci, slobodu delovanja, kao i izbor gde cu svoju slobodu reci da iskazem. Velika vecina pere ruke od nadleznosti, pa kaze kao ti "ko smo mi i je li to nasa nadleznost", a ja smatram da svi imamo odgovornost. Pod tim "svi" podrazumevam sve te koje navodis: drzavne institucije, sve te istoricare, vlasnike medija i nas, obicne gradjane. Proslost nas uci, ali nismo svi spremni da je vidimo, cujemo, analiziramo....Sedamdesetih godina su pojedinci isto tako prali ruke od nadleznosti, pa su zbog njihove neodgovornosti stradale generacije i generacije.... Obicni gradjani, ma koliko beznacajno i nemocno delovali, zaboravljaju da drzava i sve te institucije, treba da sluze njima, a ne obratno. Isto tako, trebalo bi da imaju tu svest, da samo oni mogu kao drustvo nesto da promene i da to nece niko umesto njih uciniti.

Nisam istoricar, pa sta? Imam pravo da podsetim neke istoricare da se ne odricu objektivnosti, da ne prodaju svoje duse po narudzbini i radi materijalnog blagostanja. Drustvo treba svakodnevno da ih na to podseca, kao sto bi trebalo isto tako podsetiti i vlasnike medija da su isti sluzili za obavestavanje, edukovanje gradjana, a ne za emitovanje besmislenih i nemoralnih programa, skandala, laznih i neproverenih informacija sa ciljem manipulisanja. Nije sve u manipulaciji i marketingu.... Mozda se u nekom od njih probudi savest, istinoljubivost, profesionalnost, da ne bi opet u nekim buducim vremenima stradale neke nove generacije.

Више сам се накупио негативности читајући нове одговоре на овој теми него из читавог инертвуја Бисеркове.

To su samo razlicita misljenja. A ako ih ti dozivljavas kao negativnosti i nemas zeludac za misljenja koja se ne poklapaju sa tvojim, onda je pravo resenje da ih zaobidjes.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...