Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 7 минута, kopitar рече Eto vidiš da ti je potrebna pomoć teta Sonje. А теби униформа црне легије? Не знам, можда и Зелених беретки или Овк? Сви они воле Соњу и сматрају Србе за главне кривце за рат. Соњу задржи, истог сте духа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 3 минута, Вилер Текс рече А теби униформа црне легије? Не знам, можда и Зелених беретки или Овк? Сви они воле Соњу и сматрају Србе за главне кривце за рат. Соњу задржи, истог сте духа. Dečko prezelen si za ovakve rasprave.. zato ću odustati od daljnje rasprave , dok se ne ispričaš za ovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече Mislim da su sve strane zbog pritiska MZ to solidno odradili , normalno da su Srbi kao najodgovorniji za rat ( zbog politike S. Miloševića ) i najviše kažnjeni. https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/306991/u-haagu-je-optuzena-161-osoba-70-posto-su-srbi-20-hrvati-i-10-bosnjaci&ved=0ahUKEwj8tvOztf3WAhVpCZoKHbvHAwgQFggjMAA&usg=AOvVaw2CIcr-RHTensijcrQv9cEN Можеш да мислиш то, али ћеш опет грдно гријешити. Ако је исто када Србија ухапси и испоручи Милошевића, Младића и Караџића без мијешања у рад са свједоцима и без уништавања или сакривања доказа; као и када Хрватска сакрије топничке дневнике да би Готовина био ослобођен у другостепеној пресуди ( иако је био осуђен у првостепеној ), или када Албанци побију све свједоке против Харадинаја који онда буде ослобођен због недостатка доказа, или када Бошњаци суде Орићу у БиХ суду који не може бити непристрасан у том поступку = онда стварно имаш изврнут свјетоназор. А што се тиче броја оптужених, ту је неправилан критеријум "одговорности за рат" као узрока ове бројности. Просто су Срби водили више ратова - у Хрватској, у БиХ и на Косову ( дакле три рата ) док су Хрвати учествовали у два ( Хрватска и БиХ ), Бошњаци у једном и Албанци у једном. То није "кривица за рат" него су просто сви заратили са Србима. Значи да је пропорционалан број 1/3 српских оптуженика, али када се погледа број осуђених он је веома, веома, али веома диспропорционалан. Срби су колективно добили преко 1000 година робије, а остали заједно мислим да ни 200 не могу превалити. када се те бројке упореде, испадне да Крајишнике нико није дирао, да су Срби из ФБиХ "сами отишли јер су тако хтјели" и да на Косову ОВК није ни пипнула Србе. Немој матере ти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 6 минута, Ћириличар рече То није "кривица за рат" него су просто сви заратили са Србима. Ovo je zanimljivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 16 минута, kopitar рече Dečko prezelen si za ovakve rasprave.. zato ću odustati od daljnje rasprave , dok se ne ispričaš za ovo. Немам ја теби шта да се "испричавам". Сви ови наведени деле мишљење да су Срби најодговорнији за рат. И ко мисли да су Срби највећи кривци за рат је истомишљеник са наведенима и њихвим савезницима са запада, вероватно не у свему али довољно да га не сматрам добронамерним. Или је у заблуди. Срби најодговорнији за рат, а Хрватска етнички чиста,Косово и Метохија такође, једино се у Босни и Херцеговини одржасмо. У Србији живе и Хрвати и муслимани и Шиптари. Нико нигде није протериван, нити треба да буде. И ти причаш о нама као о највећим кривцима и тражиш "исприку" и налазиш се увређеним? Ти си тај који треба да се извињава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 11 минута, Ћириличар рече Ако је исто када Србија ухапси и испоручи Милошевића, Младића и Караџића без мијешања у рад са свједоцима и без уништавања или сакривања доказа; као и када Хрватска сакрије топничке дневнике да би Готовина био ослобођен у другостепеној пресуди ( иако је био осуђен у првостепеној ) Nije isto , pitaj Hag zašto je tražio vaše političke vođe. Što se mene tiče mogo je tražiti i Tuđmana i Aliju a nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 9 минута, Вилер Текс рече једино се у Босни и Херцеговини одржасмо. Tak što ste očistili RS od Hrvata. Al nisi se ispričao još. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 Управо сада, kopitar рече Tak što ste očistili RS od Hrvata. Al nisi se ispričao još. Требали смо да чекамо да будемо побијени ко 1941? Ајде ти слушај Соњу, за боље и ниси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 47 минута, kopitar рече Mislim da su sve strane zbog pritiska MZ to solidno odradili , normalno da su Srbi kao najodgovorniji za rat ( zbog politike S. Miloševića ) i najviše kažnjeni. https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/306991/u-haagu-je-optuzena-161-osoba-70-posto-su-srbi-20-hrvati-i-10-bosnjaci&ved=0ahUKEwj8tvOztf3WAhVpCZoKHbvHAwgQFggjMAA&usg=AOvVaw2CIcr-RHTensijcrQv9cEN Одакле сад ово? Кад је ово и где утврђено? Заправо, једино што је Хаг одбијао да процесуира јесу злочини против мира, који претходе свим осталим злочинима. Милошевић је далеко од невинашца у свему томе, али окривити једну страну за рат у ситуацији кад су у једној федералној јединици брисали своје грађане а у другој покушавали мајоризацију и срљали у рат са нескривеним амбицијама са доврше посао из другог светског рата је некоректно, у најмању руку. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече Ovo je zanimljivo Да, јесте. Кривица за рат се мора гледати појединачно. Кривица за који рат? Домовински? То је почело хрватским једностраним отцијепљењем - формално ( а суштински разлог је центрифугална тенденција Загреба насупрот централизму Београда - што су потпуно природне тенденције унутар климаве федерације, попут САД-а и Југа пред свој грађански рат. Свака федерација ће послати војску да побиједи сепаратисте, јер то је посљедња преостала опција за очување државе ). Рат у БиХ? Он је почео неслагањем босанских Срба са Бошњацима и Хрватима око отцјепљења - дакле сви истовремено јер нису хтјели слушати једни друге. Рат на Косову је Србија свакако започела, укидањем аутономије и насилничким наметањем Албанцима. То што је Србија имала интересе у Хрватској и БиХ је потпуно друга ствар од тога ко је почео рат. Могуће је да држава има интересе ван својих граница и да њени противници започну први сукобе, у нападу или одбрани, свеједно. Заправо, број осуђених за ратне злочине је повезан са неком другом чињеницом, а не кривицом за рат. Повезан је са побједом у рату. Побједниковима се не суди ( тако нисмо имали осуђене Совјете, Американце и Енглезе за ратне злочине у Другом свјетском - а починили су их итекако ), док се губитниковима суди за све за шта се може ( као са Нијемцима ). Дакле нема ту неке правде, него силе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 12 минута, Вилер Текс рече Ти си тај који треба да се извињава. Ja nisam nikog protjerao , dok mene jesu iz Bosanske Posavine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 5 минута, kopitar рече Tak što ste očistili RS od Hrvata. Колико је Срба у Хрватској? Колики у Сарајеву и генерално у Федерацији? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 1 hour ago, kopitar рече Nije isto , pitaj Hag zašto je tražio vaše političke vođe. Što se mene tiče mogo je tražiti i Tuđmana i Aliju a nije. Знаш да су припремани предмети за Туђмана и Алију? У Хагу. Него су они довољно рано умрли па се стало са тим. А докле би се са њима дошло, и када ( ако и икада ) отворено је питање. Но небитно то, битно је да сада бацаш финту и скрећеш тему са "ко је све осуђен" на "ко је све оптуживан", што нису уопште исте ствари. Ја сам ти до сада говорио о осуђенима, плус Милошевић што је умро прије времена. Ако ћеш форсирати "кога је Хаг тражио" ( тј. кога је оптуживао) онда смо ту равноправнији сви, јер су се спремали рпедмети против Алије и Туђмана, јер су оптуживани и већи официри њихови итд. итд., али ко је оптуживан није уопште битно. Битно је ко је све и како је осуђен. А ту имамо брдо неправилности и диспропорције са стварношћу. Тако да, мојне матере ти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 5 минута, kopitar рече Ja nisam nikog protjerao , dok mene jesu iz Bosanske Posavine. Нисам ни ја никога протерао. Твоје лично страдање, које не умањујем,нема везе са твојом тврдњом да смо ми Срби кривци за рат. Мислиш ли да на овом форуму нема никога од Срба ко је протеран из Далмације,Лике, Кордуна, Баније, Славоније, Загреба, Сплита...или некога коме претци нису у Јадовну или Јасеновцу? Ми смо се од 1991-1995 бранили да нам се не деси оно што нам се десило 1941.Жао ми је што си ти страдао, али ми овај рат нит смо хтели нит смо почели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 19, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2017 пре 1 минут, RYLAH рече Колико је Срба у Хрватској? Колики у Сарајеву и генерално у Федерацији? Za Sarajevo treba pitati BiH vlasti. A nema tamo baš nešto ni Hrvata. U Hercegovini je bilo protjerivanja. Dobro činjenica je da su u BiH Hrvati izvukli najdeblji kraj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука