grigorije22 Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Posto nisam bas upucen o pravoslavnom ucenju o paklu , zar bas tako uci Crkva ili je to tvoje licno tumacenje ? Ne neuci,nego mene interesuju ovi stihovi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Крвнике неће спасити смрт, смрт ће их увести у једно лично постојање сумпорне личности, односно онога који не гаси бес у себи. То зна јако да пече. Ради се дакле о казни коју су крвници наметнули себи, чинећи зло другима. Пакао је потпуно слободно дело створења а не Створитеља. Крвник неће "заспати мирним сном" иако би они то желели. Смрт је врло активна, е сад да ли је коначна, то вам већ не би знао рећи. pahulja је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Ovako izgleda folklorističko peklo: VUS Ondráš - Pekelné pastorále To ta heľpa - Cimbálová muzika VALAŠSKÉ PEKLO v RCO Olomouc Valašské peklo - Slavík Valašské peklo - Na kopečku stála Valašské peklo - Tancuj tancuj vykrůcaj Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Pakao je zapravo jedno ogromno ognjeno jezero. U njemu se nalazi ostrvce, dovoljno da stoji trafika sa cigaretama i tu negde sedi Tuđman i leči se od reume. Ostali grešnici kupuju (ili besplatno dobijaju) cigarete u toj trafici i onda samo prinesu jezeru od 30 000 stepeni i cigara se sama upali. Ako neko od spasenih poželi da puši, ima jedan dežuran anđeo koji ga uhvati za tabane i baci ga u jezero. Ово је добро за кампању против пушења. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Nisam ja autor, ali mi se veoma svidelo. Ako jedan grijeh ne ostane ispovijedjen ne moze se poci u Raj , da otac Joil je mjerilo pravde a ne Hristos tako ispada , ovaj covjek previse za pravo sebi daje da odlucuje ko ce u pakao a ko u raj ponekad je simpatican , ali u ovakvim slucajevima me tako nervira ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Март 7, 2015 Пријави Подели Написано Март 7, 2015 Nekako ne verujem da je u paklu kao na slici. Pre mislim da je na njoj dočaran osećaj prebivanja duše u paklu. Osećaj svega onoga što je neko drugi propatio kroz njene grehe... A pošto svaka duša po svojoj prirodi teži odpuštenju grehova možda je pakao neka vrsta samokažnjavanja.... kazna greha za dušu što ga nije odpustila .. pa ono što smo činili.. a nismo pokajali .. doživljavamo kao sobstvenu kaznu. Za mene je to neka vrsta pakla... Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Кажу: "Пакао не постоји". Али како не постоји, кад ти живиш у паклу? Не верујеш? Приђи огледалу, погледај своје мрачно лице. Зар је могуће да венац стварања, најузвишеније Божије створење има такву мрачну фацу? Због чега ти је тако лоше, кад си тако паметан, тако слободан од свега, ако те је за све брига, ако сам све знаш - због чега ти је лице тако несрећно? Зато што си у паклу, синко, у паклу! Ти не знаш за радост, теби је тешко, све ти је одвратно, све те мучи, све те нервира - људи, мушице, нервира те врућина, нервира те киша, нервирају те политичари, све, све што постоји тебе нервира, мучи те. Муче те тата, мама, деда, баба, комшије, Путин и Медведев, Барак Обама, све ти је тешко, одвратно, ништа те не радује. Чак ти и славуји сметају док спаваш. То је зато што ти желиш да побегнеш, да заспиш, да заборавиш на све, да се наждереш, да се "урадиш", да заспиш, да побегнеш од свега тога. Због чега? Па због тога што си у паклу! Нема потребе да размишљаш шта ће с тобом бити, хоћеш ли завршити у рају или у паклу. Ти си, мили, већ одавно у паклу. А из пакла има само један излаз - према Богу. Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Kaludjerovic Sreten, Драшко, Demetra and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Zar je moguće da je moj pakao lepši od pakla u kome se nalazi najveća većina Hrišćana? A jel ta tvoj pakao onaj hibrid Valhale i Dzeneta ili mislis na ovaj kad se pogledas u ogledalu i kad te nervira Vucic? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Zar je moguće da je moj pakao lepši od pakla u kome se nalazi najveća većina Hrišćana? А шта ћемо са тим што има само један излаз , а који води према Богу ? Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Pakao zamišljam kao da sam astronaut napušten u dalekom svemiru koji ne može da vidi nikoga ni da komunicira ni sa kim, večno. Samo tako večno živi usamljen i kaje se što nije bolje iskoristio svojih nekoliko desetina godina na Zemlji jer bi bio sa izabranima na neuporedivo boljem mestu. Јефимија Крунић, Благовесник and Goku је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 уопште не желим да га замишљам..... Dexi је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Такође и ја га не замишљам.. "...Претпоставимо да спаваш и сањаш да се спремаш да нешто украдеш. Одједном, у твоју душу се увлачи страх јер мислиш да би неко могао да те види. И заиста, људи су те видели и покушавају да те ухвате. Почињеш да бежиш, јер страхујеш да би могао бити ухваћен и погубљен. Такве помисли изазивају осећања патње и стрепње. Твоја душа испуњена је очајањем, разочарењем и страхом због онога што би ти се могло догодити. У сну почињеш да се знојиш и да се преврћеш по кревету, а онда се сасвим изненада будиш. Схваташ да је то био само ружан сан, ноћна мора и постепено се смирујеш. Оно што је твоја душа доживљавала током тих неколико тренутака био је пакао, односно доживљај душевног мучења. Твоја душа је била обузета страхом, ужасом, патњом, стрепњом, очајањем и разочарењем. Пакао није место на којем се душе кувају у котловима него стање у којем ће се душа наћи након што напусти тело. Тада ћеш схватити истину и патићеш јер ниси поверовао Христу и Његовој проповеди о животу после смрти. Душа ће тада бити далеко свеснија кривице због својих поступака и доживљаваће непријатна осећања страха, ужаса, стрепње, очајања итд. Исто се може применити и на рај..." https://www.pouke.org/forum/topic/36485-%D1%80%D0%B0%D1%98-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE/ Goku and Dexi је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Потпуно одсуство живота и ћао здраво, што се овог тиче. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Pa kao ja pevam u grandu,po svadbama i veseljima...to je pakao.Druga verzija je da sam udata za lika sirovinu koji peva u grandu,nemam posao i ne mogu da se razvedem.Treci oblik pakla trenutno zivim on se sastoji u tome sto... ali ja se nadam da ce mi Gospod dati snage da se osvetim,da pobedim. :-D Ko sto V.Nikolaj sece za nekog svetitelja.Kad su ga ubili,na njegovom mrtvom licu je zasijao osmeh osvetnika,osmeh pobednika...i ja se poistovetih...no buduci da sam ovako nedokazana,jos samo od mene zavisi koliko ce taj pakao da traje...Ili ce da se pretvori u sazaljenje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Onako kako je opisan u misticnim vidjenjima i otkrivenjima prepodobnih otaca, matera i drugih svetitelja. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука