Благовесник Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Дошавши у овај свет Божанствени Логос оваплоћени, који долази да нас повеже везом која је у Божанству од вечности, и земаљско да сједини са небеским, позива кроз Еванђеље да градимо заједницу и ту заједницу Он васкрсава на крају. То су нека електрохемијска осећања, и ензими који стварају зависност попут опијата...Свака крштена мајка (чак и некрштена) не може да замисли Рај без свог детета, или да је макар на сигурном, да се барем не брине. Не може бити савршено блажена ни ако зна да је било која особа, са којом је остварила заједницу чисте љубави, у вечном страдању или да га више нема. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 glupost!!Zasto se mi onda borimo, podvizavamo, zasto bi se iko trudio da zadobije zivot vecni kad bi Bog oprostio satani..to je prelest.Satana ce biti svezan i bacen u pakao za vjek vjekova.Tako je receno i tako ce da budne. 0104_cheesy Да стварно, зашто човек било какво добро дело да учини осим ако није у циљу добијање награде раја или избегавање казне пакла? Чему све то! Ја се ту вала трудим и мучим да одем у рај, а онда у њему видим неког који се није ТОЛИКО трудио и мучио! Откуд им та смелост, и њему, и самом богу, да ми тако покваре ужитак! Једини начин да ја вала будем срећан у том рају је да знам да ће се сви мање достојни од мене пржити у вечним мукама пакла. svako ko je zaslužio ići će u raj.Pravoslavno predanje govori da bi Bog spasio i đavola samo ako on hoće da se kaje. Svako normalan želi da se svi ljudi spasu. Neki ljudi možda i čine stvari dobra radi nagrade ili straha od pakla ali to ne isključuje da neki ljudi sve čine iz i zbog ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 glupost!!Zasto se mi onda borimo, podvizavamo, zasto bi se iko trudio da zadobije zivot vecni kad bi Bog oprostio satani..to je prelest.Satana ce biti svezan i bacen u pakao za vjek vjekova.Tako je receno i tako ce da budne. 0104_cheesy Да стварно, зашто човек било какво добро дело да учини осим ако није у циљу добијање награде раја или избегавање казне пакла? Чему све то! Ја се ту вала трудим и мучим да одем у рај, а онда у њему видим неког који се није ТОЛИКО трудио и мучио! Откуд им та смелост, и њему, и самом богу, да ми тако покваре ужитак! Једини начин да ја вала будем срећан у том рају је да знам да ће се сви мање достојни од мене пржити у вечним мукама пакла. Због таквог неолитског умовања (коме робују и данас просечни људи, скоро сви!) и јесте дато ритерско, јуридичко богословље, да би се масе колико-толико држале у испуњавању закона Христовог - тј. љуби Бога и ближњег као самог себе, и још додаје - и кад све испуните како вам заповедих, кажите за себе - ми смо узалудне слуге. Нашироко познате слике пакла и раја су зато и дате од Свете Цркве још од првих векова, (прво од Римске бискупије то је кренуло, а онда се проширило и на исток, али се задржало у блажој форми, нешто више код Антиохијаца, а мање код Александријца, а особито слабо код хришћана од Асираца И Халдеја). Господ наш Исус је то лепо објаснио - а што је твоје око зло зато што сам ја добар?! То ће рећи онима који добију исто као и они који су се мање трудили. Лепо је оно што један рече - ако ме је (безбожник) само једном призвао ме или ми захвалио назваћу га пријатељем Својим, али тебе (верни) назваћу сином својим! Дакле, велико је блаженство сина, а неблагоарни и зли ће у исту љубав огњену бити уведен, али ... Знајући да је и непокајаним особама Господ све опростио, и удомио их на пријатно и лепо, све им дао, и не мучи их, пољубио и загрлио, благоверни који се буду спасили неће тужити за њима, јер им је све дато. Но неблагоарних и непокајаних душа завист што нису већи од других или што слично, да, зашкргутаће зубима, заплакати и као црв загристи, али Бог ће им олакшати муке колико год је то могуће, по бескрасјној милости својој... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 На сва та размишљања имам само један одговор: кад би ти био Бог како би урадио? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 На сва та размишљања имам само један одговор: кад би ти био Бог како би урадио? И онда то помножиш са онолико пута колико Бог има љубави више од човека и можда си на правом путу Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Треба питати Пречисто Срце Исусово, Оно даје одговор. Најдаље од истине је оно што уче простестанске секте - непокајани грешници ће бити васкрснути да би по други пут били уништени. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Ја ако фасујем пакао има да буде типа....са две дрварчанке у кацеларији...са којима сада радим и које су напорне...до ивице издржљивости! 0110_hahaha Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Ја ако фасујем пакао има да буде типа....са две дрварчанке у кацеларији...са којима сада радим и које су напорне...до ивице издржљивости! 0110_hahaha Sta bi sa Dzesikom Albom i Adrianom Limom ili koga si vec nameracio? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Sta bi sa Dzesikom Albom i Adrianom Limom ili koga si vec nameracio? 4chsmu1Џесика... 4chsmu1Али то је Рај..колико сам укапирао пакао је нешта лоше 0110_hahaha Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Sta bi sa Dzesikom Albom i Adrianom Limom ili koga si vec nameracio? 4chsmu1Џесика... 4chsmu1Али то је Рај..колико сам укапирао пакао је нешта лоше 0110_hahaha Otkud ti da ce ona u raj? 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Otkud ti da ce ona u raj? 0442_feel 0442_feelНа крају молитве споменем и њу 319.gif а има молитвени супорт груп за џесику..на фејс буку мајкл Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Протестанске секте исповедају (не они црквено-традиционални протестанти), да ће Исус лично побити грешнике, и да ће у том (не)делу учествовати и изабрани његови, а касније ће васкрснути умрле и понови их усмртити у огњу. Колико је само то дааааалеко од Христа. Кад Христос дође, да суди живима и мртвима, појавиће се знак Његов на небу. А шта је знак Христов? Долази у виду Крста - раширених Руку. Јагањац Божији који уклања грех света, моли се за зликовце, опрашта блудници која је требала бити засута камењем, опрашта јој пре него што је изјавила покајање итд... и овај њихов вајни ,,Христос", која разлика, ко Добро и зло. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 9, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2011 Св. Апостол Петар: ,,Јер очи Господње гледају на праведнике, и уши Његове на молитву њихову, а лице Господње окренуто је и на грешнике да их истреби са земље." Цитирани псалам не треба схватити у смислу да ће их Господ уништити, већ да грешника неће бити на земљи. ,,И ништа нечисто не може ући у Рај..." :Св. Апостол Павле. Наравно. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Zanimljivi stihovi iz Svetog pisma Kazna za Edom ovako glasi. "Nece se gasiti ni nocu ni danju, doveka ce se dizati dim njezin..." Isaija 34,10Da li mi danas vidimo da Edom gori i da se dize dim iz njegaKolaps argumenta vecnog mucenja gresnih. Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. Marko 9,44, Marko 9,46, Marko 9,48 Evo zasto to nije dokaz vecnog mucenja gresnika. Isus je citirao stih iz Isaije Izlazeci, gledat cu trupla ljudi koji se od mene odmetnuse: crv njihov nece umreti i njihov se oganj nece ugasiti - bit ce na gadost svim ljudima. Isaija 66,24 Dakle u ognju ce da budu mrtva tela koja ce da budu unistena za vecnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Klement Tulipov Написано Фебруар 9, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2015 Zanimljivi stihovi iz Svetog pisma Kazna za Edom ovako glasi. "Nece se gasiti ni nocu ni danju, doveka ce se dizati dim njezin..." Isaija 34,10 Da li mi danas vidimo da Edom gori i da se dize dim iz njega Kolaps argumenta vecnog mucenja gresnih. Gde crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. Marko 9,44, Marko 9,46, Marko 9,48 Evo zasto to nije dokaz vecnog mucenja gresnika. Isus je citirao stih iz Isaije Izlazeci, gledat cu trupla ljudi koji se od mene odmetnuse: crv njihov nece umreti i njihov se oganj nece ugasiti - bit ce na gadost svim ljudima. Isaija 66,24 Dakle u ognju ce da budu mrtva tela koja ce da budu unistena za vecno Posto nisam bas upucen o pravoslavnom ucenju o paklu , zar bas tako uci Crkva ili je to tvoje licno tumacenje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука