Jump to content

Али Ева гријех учини....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево лично мишљење Деца нису сврха брака, само плод. Да је тако ко што горе кажеш онда ни једна монахиња или нероткиња  не би била у благодати а знамо да то није тачно по искуству. у осталом Бог је благслови Адама и Еву да рађају пре пада, безгрешно, док удови не посташе срамни - не знам како али да не падоше. не би рађали грешно ко сада -  свако зачеће је у греху сем Девино. 

Тако да се ја са неплодншћу не би узнемиравао. треба нероткиња да буда мајка детету без родитења и то је Промисао.

Znaci samim svojim nacinom nastanka mi smo gresni?Sam sex kao cin je greh?Mislim tako ispada...

Подели на овим сајтовима

О чему ти то ???

Хајмо из почетка...

.

Pa dobro, ali zena je dobila i veliku blagodat... Velika muka radjanja dece je ujedno i njena najveca sreca i momenat kad je najbliza Bogu, zar ne? Prvo Bog pa onda majka daje detetu zivot, njoj je dato mleko, sve ono sto je bebi potrebno da zivi...

На ово те ја питам шта је са женама које НЕ МОГУ да имају деце...зар за њих нема Божије благодати?

Pa i nije bas neka postavka. A sta sa zenama koje su menadzerke, uspesne, nadredjene i zenama i muskarcima, nikad nisu bile diskriminisane, nemaju bolne cikluse ni bolne porodjaje, itd, znaci one nisu kaznjene? Ili bar ne gore od muskaraca.

Шта са њима?

Твоја поставка није баш нека...Нико није кажњен од Бога...

Хоћемо ли икако стићи до Новог завета ?  :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pa  u postanju se kaze u pocetku po obliciju bozijem musko i zensko stvorio ih pa te pitam u tom smislu sta je to zensko u Bogu?Eva je stvorena zbog Adama ne obratno.

Ово је питање у реду и за поштовање. И чак лично дајем мишљење - Божја Творевина је само икона и облк -  форма . Творевина није по природи ствари и  суштини једнака нити близу Богу Творцу , Чак ни душа наша ни Анђелска није по суштини слична Богу а камоли полност  анекмоли она друга сраман полност која настаде након пада. Не заборавимо могли су да се множе и пре пада а удови не беху срамни тада. Ко зна како је Бог замислио размножавање пре пада и промена наон је дефакто морало само да буде полним односом. Можда додиром клонирањем помишљу ко зна

То је ко кад би ме питао зашто је неко нацртао неки цртеж откуд то у њему па није у њему само је дете тако нацртало из маште.

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Поставио си гомилу питања а ни на једно ниси дао одговор. Пошто си колико видим екстра паметан, толико да си захебо целу Цркву кроз миленијуме, и пошто си на директној конекцији са Божијим умом, ајде удостоји ниште духом твоје личне егзегезе приче о Адаму и Еви из прве три главе Књиге постања. Просветли све, дај људима објашњење и скини Цркви мрену са очију.

Moje licno misljenje je iskreno da mi o Bogu nista ne znamo,Da je Bog za nas nespoznatljiv,neobjasnjiv i nedokuciv.Ne postoji nijedan ljudski pojam koji moze da objasni Boga.Prica o Adamu i Evi je prica o grehu.Nisam bas nacisto sa time sta je greh.

Подели на овим сајтовима

Znaci samim svojim nacinom nastanka mi smo gresni?Sam sex kao cin je greh?Mislim tako ispada...

Не у браку. Али кад мозак ( чија је функција сакупљање) користиш за размоножавање онда је то грех или ти разврат - развраћање (ума) противно његовој функцији. то и живориње знају па се сексају само у периоду а ми планирамо кујемо планове и премишљамо користимо мозак у томе а не радимо ад хок па је према томе грех. 

Подели на овим сајтовима

Ово је питање у реду и за поштовање. И чак лично дајем мишљење - Божја Творевина је само икона и облк -  форма . Творевина није по природи ствари и  суштини једнака нити близу Богу Творцу , Чак ни душа наша ни Анђелска није по суштини слична Богу а камоли полност  анекмоли она друга сраман полност која настаде након пада. Не заборавимо могли су да се множе и пре пада а удови не беху срамни тада. Ко зна како је Бог замислио размножавање пре пада и промена наон је дефакто морало само да буде полним односом. Можда додиром клонирањем помишљу ко зна

То је ко кад би ме питао зашто је неко нацртао неки цртеж откуд то у њему па није у њему само је дете тако нацртало из маште.

Ali zasto je sramna?

Подели на овим сајтовима

Moje licno misljenje je iskreno da mi o Bogu nista ne znamo,Da je Bog za nas nespoznatljiv,neobjasnjiv i nedokuciv.Ne postoji nijedan ljudski pojam koji moze da objasni Boga.Prica o Adamu i Evi je prica o grehu.Nisam bas nacisto sa time sta je greh.

е па ниеј тачно . Знамо делимично по Његовом Откривењу колико је хтео да нам открије и преда, напише, дође лично и жртвује се. Ти си агностик - ако се ништа не зна, да ти ударим етикету, личну  :)  тако би онда свако имао лично тумачење и сви би били у праву. Идеалан Протестантизам или ти јерес. Има тога у излогу Вера зове се Лично Хришћанство. Запад отпао од Правосалвља па онда  отпао од Католика па на крају отпали и од самих Протестаната. Има Религија на избор па свако може да бира шта му одговара да лакшсе сакрије или оправда грех.

Подели на овим сајтовима

Ма учини Ева грех, Бог опрости и опет нам је Ева као првог дана.

Иначе, шта има ново? Какви су вам планови за будућност? М?

Зовите, ако нешто има да се чини богоугодно.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Поставио си гомилу питања а ни на једно ниси дао одговор. Пошто си колико видим екстра паметан, толико да си захебо целу Цркву кроз миленијуме, и пошто си на директној конекцији са Божијим умом, ајде удостоји ниште духом твоје личне егзегезе приче о Адаму и Еви из прве три главе Књиге постања. Просветли све, дај људима објашњење и скини Цркви мрену са очију.

Миросалве не слажем се са тобом. Човек је искрен и заиста паметан де факто.

Подели на овим сајтовима

е па ниеј тачно . Знамо делимично по Његовом Откривењу колико е хтео да нам открије и преда, напише, дође лично и жртвује се. Ти си агностик ако с еништа не зна да ти ударим етикету личну  :)  тако би онда свако имао лично тумачење и сви би били у праву. Идеалан Протестантизам или ти јерес

Tebi se licno otkrio?Sta nam je Bog napisao?Mnogi su u crkvi imali licna tumacenja koja su kasnije neki usvajali kao opsta.Da je bilo samo do vecine Apostol Pavle bi obro bostan.

Подели на овим сајтовима

Ма учини Ева грех, Бог опрости и опет нам је Ева као првог дана.

Иначе, шта има ново? Какви су вам планови за будућност? М?

Нађи ми ту песму целу молим те ! па да не мучим овде никог више својом надобудношћу - није претња само посипање пепелом.

Подели на овим сајтовима

Треба да се пилају дрва за зиму :))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Tebi se licno otkrio?Sta nam je Bog napisao?Mnogi su u crkvi imali licna tumacenja koja su kasnije neki usvajali kao opsta.Da je bilo samo do vecine Apostol Pavle bi obro bostan.

Није лично изволео да ми се открије. Не замерам Му. Бог је написао Јеванђеља и полсао по Марку Јовану Луки Матеју. Зато се и зове по Марку (посалано) а не по Марковом мишљењу.

"У Цркви имали лична тумачења" - али су била у Цркви па према томе и балгодатна . Ван Цркве нема тога али не заборавимо да је Црква и сви њени чланови а не само свеци и свештеници. 

Подели на овим сајтовима

Јер подсећа на срамоту пада - тада су ти удови трансформисани у данашњи облик . Нису били такви или нису опште били према Дамаскину мислим

Ok.Ako su bili sramni i gresni zasto i Bog blagosilja nakon pada?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...