Jump to content

Али Ева гријех учини....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pise al je pitanje druge prirode da li je on znao sta mu je dato?Da li je znao sa kog drveta je taj plod?tek nakon kusanja on shvata...tako deluje...

Можда теби тако делује. Немогуће је да није знао шта му је дато, јер је ту и види каква превара се ради, а и плодови са Дрвета познања добра и зла су били вероватно другачији од осталих плодова у Врту, како би их разликовали. Није преварен, знао је шта узима. Нема оправдања.

Крив је. :-) 

Подели на овим сајтовима

Можда теби тако делује. Немогуће је да није знао шта му је дато, јер је ту и види каква превара се ради, а и плодови са Дрвета познања добра и зла су били вероватно другачији од осталих плодова у Врту, како би их разликовали. Није преварен, знао је шта узима. Нема оправдања.

Ma ne, nije kriv vec plemenit. Zrtvovao se da ne bi izneverio svoju voljenu. Zar nije to konacan odgovor?

Подели на овим сајтовима

Није битно да ли је знао или није знао...битно је да се он одрекао своје жене...знаш оно и у добру и у злу...Тражио је изговор...значи није јој остао веран. :)

Ти имаш уско схватање рећи "веран". Све базираш на брачном односу и превари. Није тако. Бити веран занчи и карати. Тако Бог кара, е да ли није веран Он нама ? У осталом Веран је Адам и њој и Богу. Богу зато што је ишао с њом где год па и у грех волећи је јер му ју је Он дао. Њој зато што је узео плод знајући да не сме, тако што је пород са њом имао, што је њу прекорео пред Богом. Дакле  он само даје детаљ шта је таћно по реду било прво је онд апа онда признаје (прва исповест) да она узе па и ја те једох. Потврђује да је знао. Лепо каже по реду шта је урадио и шта је било . не оптужује него признаје. 

And the man said: The woman thou gavest me, and commandest that she should remain with me, she gave me of the fruit of the tree and I did eat.

Подели на овим сајтовима

Ok.A na osnovu cega tebi deluje da je znao?

Подели на овим сајтовима

Ma ne, nije kriv vec plemenit. Zrtvovao se da ne bi izneverio svoju voljenu. Zar nije to konacan odgovor?

Наравно да је крив али мање. Де факто је крив јер је јео што није требало. Преступио је пост да би остао са женом. Преступ поста је кривица. Љубав није кривица. само преступ поста.

Подели на овим сајтовима

Ти имаш уско схватање рећи "веран". Све базираш на брачном односу и превари. Није тако. Бити веран занчи и карати. Тако Бог кара, е да ли није веран Он нама ? У осталом Веран је Адам и њој и Богу. Богу зато што је ишао с њом где год па и у грех волећи је јер му ју је Он дао. Њој зато што је узео плод знајући да не сме, тако што је пород са њом имао, што је њу прекорео пред Богом. Дакле  он само даје детаљ шта је таћно по реду било прво је онд апа онда признаје (прва исповест) да она узе па и ја те једох. Потврђује да је знао. Лепо каже по реду шта је урадио и шта је било . не оптужује него признаје. 

And the man said: The woman thou gavest me, and commandest that she should remain with me, she gave me of the fruit of the tree and I did eat.

Ali on ga pita ko ti kaza da si go..na osnovu toga krece cela prica....stid....sramota...Bog u vrtu..Adam se skriva i Bog doziva njega Evu ne spominje...

Подели на овим сајтовима

Ma milina, divota, lavli dzabli. Znaci jedina koja je pogresila je zapravo Eva.

Подели на овим сајтовима

Опет о Адаму и Еви.

Ствар је проста. Речено му је "немој јести...јер биће н'аких последица у виду смрти", и све што је требало то је да верује. Да верује Богу, да има поверење у Бога. А он није. А да је верово он би се запито "чек бре, да то није оно што ми је речено да не једем, јер ми рече Бог да водим рачуна", па би пито Еву "јел бре жено, дис то убрала?". Ал јок, ко шиша Бога, дај та напуним трбу. А после кад је видо шта је направио он каже "жена са којом си ме ти удружио....". Значи сви су други криви, и жена и Бог, само сам се ја јадан упреподобио. А жена каже "змија ме преварила", значи нисам ја већ је змија крива. И тако, траје време и нико није крив, ни Адам ни Ева ни нико, само Бог, евентуално џаволчич.

Да то је аматерски покушај њихове прве исповести. Све то исто ми радимо прво се правдамо па онда признајемо грех на исповести па се мало правдамо ал ника да се покајемо

Подели на овим сајтовима

Наравно да је крив али мање. Де факто је крив јер је јео што није требало. Преступио је пост да би остао са женом. Преступ поста је кривица. Љубав није кривица. само преступ поста.

A ona je jela ne iz ljubavi vec iz zelje za poznanjem bla bla bla, i pritom povukla i njega sa sobom, dakle, grozna je, nema ljubavi, samo krivice. On je samo prekrsio post, i to iz ljubavi. E pa stvarno nije ni cudo sto se i u braku ponasate kao deca, vucete taj sindrom jos od praroditelja.

Подели на овим сајтовима

Ali nigde ne pise da ga je Eva uslovljavala probanjem ploda...a i drugo mozda je iz ljubavi prema njoj koja podrazumeva poverenje i proboao plod?

Подели на овим сајтовима

Ma milina, divota, lavli dzabli. Znaci jedina koja je pogresila je zapravo Eva.

Не обоје су погрешили. де факто су обоје појели што није посно и обоје су занли. е сад повод је битан па тиме и епитимија - Ева из жеље да се Обожи преко реда и пре времена што би ионако добила да је чекала а Адам јер је волео њу па чак и у греху и тако прекршио пост.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...