Jump to content

Зоран

Да ли треба забранити деловање навијачких група  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли треба забранити деловање навијачких група

• Да
      4
    • Не
      6
    • Само екстремних
      6
    • Немам став
      0

Препоручена порука

То заправо није истина. Имају чак и посебан закон о застави. И раније су често (данас ређе додуше) кажњавали вређање или уништавање америчке заставе. И данас се то користи, само ређе, јер је много ређа појава да се на америчком тлу спаљује или "скрнави" америчка застава (за разлику од, на пример, времена хипи револуција и антиратних или еманципационих покрета тог доба). И данас, кад некога хоће да прикажу као варвара, прикажу га како спаљује америчку заставу на протестима.

Ne postoji poseban zakon o zastavi . Spaljivanje Americke zastave nije kaznjivo . Odlukom Vrhovnog suda Amerikanac koji je spalio zastavu je dobio spor.

Подели на овим сајтовима

Ево, нека нам Босанац, муслиман, одговори имали ишта у српској химни што повређује муслимане и што би било забрањено да они певају, као грађани Србије?

Подели на овим сајтовима

Мора да се поштује химна државе у којој се живи.

Зашто да пуштамо да свако пљује по нама, још се плашећи да нас неко не оптужаи за национализам.

Који су то комплекси из ко зна кога времена.

Сваки народ се поноси са својом химном, а само ми да је се одричемо.

Не пратим спорт помно, али Лијепу њихову, не пјевају 2 Србина и један Албанац ?

И зар нису Италијани бацали дрвље и камење на оног Аргентинца јер није научио речи њихове химне ?

Подели на овим сајтовима

Индивидуализам и хришћанство (православље) не иду заједно. Као ни идеолошки, безлични колективизам. Писао сам скоро на ту тему, тумачећи проблематику кроз Христологију:

https://www.pouke.org...-и-нераздељиво/

Индивидуализам у односу на државу, а не у односу на црквену заједницу. Православна заједница није исто што и колективистичко државно уређење.

Подели на овим сајтовима

Холандска химна је благо рећи пуна крви и позива на насиље, а ни Марсељеза није ништа боља. Сваки атеиста у Великој Британији пева да Бог чува краљицу итд, итд... Сигурно је да се многи не слажу са речима, а неки их не сматрају ни својима.

Ствар је у томе што се у тим земљама поштује симбол као ознака нечег вишег и значајнијег што чини тај народ посебним и поносним, а наши муслимани, атеисти и сл. не само да нису добри грађани, већ пројављују и неке облике исфрустрираности.

пажљиво гледај наступајуће еп и видећеш да нема ниједне репрезентације у којој сви играчи певају химну...а зашто тај исти михајловић није певао "хеј словени" иако је она била легитимна,ма колико се ми противили,што њега и остале неко није избацивао из репрезентације,није проблем овде поштовања државних симбола већ нешто друго,смем да се опкладим у гајбу пива да суботић не зна 2 стиха химне али он вешто отвара уста,да се не лажемо,свима њима је играње за репрезентацију само могућност за добијање боље плаћеног клупског уговора,а љајић има своје принципе које ја поштујем и поштујем сваког живог човека у србији који не ради ништа против ње

Подели на овим сајтовима

Ne postoji poseban zakon o zastavi . Spaljivanje Americke zastave nije kaznjivo . Odlukom Vrhovnog suda Amerikanac koji je spalio zastavu je dobio spor.

United States Flag Code - Ево мало са Википедије о овом закону. Од њих бисмо сви могли да научимо по коју ствар.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Flag_Code

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

United States Flag Code - Ево мало са Википедије о овом закону. Од њих бисмо сви могли да научимо по коју ствар.

http://en.wikipedia....tates_Flag_Code

Ево шта каже линк:

This is a U.S. federal law, but there is no penalty for failure to comply with it. In fact, the U.S. Supreme Court has ruled that punitive enforcement would conflict with the First Amendment right to freedom of speech.
Подели на овим сајтовима

Ево шта каже линк:

Хајд...

Нема директну казну у федералном закону, али је свака држава у својим кривичним законима предвидела казне за то. Иначе је њихов систем такав да је много закона који се донесу на федералном нивоу само диспозитивне природе (без санкције), али се санкције касније додају у законима сваке државе. Просто због тога што би јединствене казне биле скоро немогуће донети, јер се поједина решења веома разликују у правним системима од државе до државе.

Вероватно да су били докони и смишљали оволики закон да би остао мртво слово на папиру. Американци су иначе познати као докони и непрактични људи који воле да компликују ствари.

ЕДИТ: This etiquette is as applied within U.S. jurisdiction. In other countries and places, local etiquette applies.

То значи да се федерални закон не може директно примењивати јер нема санкцију, али се законима сваке појединачне државе прописује санкција.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ономе ко не поштује државу и њене симболе, ја бих одузео и држављанство. Без обзира о коме се ради.

Postovanje se ne moze zahtevati.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ево, нека нам Босанац, муслиман, одговори имали ишта у српској химни што повређује муслимане и што би било забрањено да они певају, као грађани Србије?

U odgovoru na ovo pitanje čovjek mora da polazi od jedne stvari:

Što tražiš da se poštuje prema tebi poštuj to i kod drugih(naravno da nije u suprotnosti sa islamom)

1)Poštovati muslimanu, državu u kojoj živi je obaveza sve dok ta država ne krene u otvoreno neprijateljstvo prema muslimanima.(Koliko znam Srbija je u miru sa muslimanskim zemljama, a što se tiče Bosne nadam se da odnosi će biti bolji i idu nabolje.)

2)Jedno od obilježja države je i himna i musliman je dužan poštovati himnu države u kojoj živi u onoj mjeri u kojoj ona se ne kosi sa islamskim vjerozakonima.

Himna počinje sa izrazom "Bože" a Kur'an kaže:Naš Bog i vaš Bog je jedan Bog.Svi mi vjerujemo u jednog Boga, i kada se molimo Bogu molimo se Stvoritelju nebesa i zemlje.Musliman time kada se moli, moli se Bogu onako kako ga on shvata razumije i vjeruje, dok hriščanin se moli na svoj način.

3)Među Srbima ima i muslimana koji su čistih srpskih korijena i musliman po islamu treba želiti dobro ljudima.Kako da čovjek musliman moli Boga da da osim dobro narodu iz kojih potiče.

Da da, Bog slogu, rod na njivama itd.Ljudi bolje je živjeti u državi koja je jedinstvena i jaka i pravedna a himna Srbije upravo počinje moljenjem Boga za pravdu, stoga ne vidim elemente islamofobičnosti.

4)Ovi naši igrači znate oni su po meni popularni i bitno je da o njima novine pišu.a kada pogledamo u njihovo ponašanje u evropi vidimo da su to na vagi morala promiskuitetne osobe do bola.Tu je alkoholizam,kurvaluk, kocka itd.Dok, ovamo kada dođu to su istinski vjernici(al malo sutra)

Mislim da je taj momak trebao igrati za svoju državu i ispoštovati ugovor.Samim time bi imao ogromnu priliku da afirmiše sebe islam , i muslimane u državi u kojoj živi.Učinio je suprotno od toga.

Bog najbolje zna.

Isto ovo važi i za Srbe u Bosni koji navijaju ili igraju za neke treće države a ne za svoju matičnu državu.Sitni smo mi narodi a toliku buku pravimo.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

U odgovoru na ovo pitanje čovjek mora da polazi od jedne stvari:

Što tražiš da se poštuje prema tebi poštuj to i kod drugih(naravno da nije u suprotnosti sa islamom9

1)Poštovati muslimanu državu u kojoj živi je obaveza sve dok ta država ne krene u otvoreno neprijateljstvo prema muslimanima.(Koliko znam Srbija je u miru sa muslimanskim zemljama, a što se tiče Bosne nadam se da odnosi će biti bolji i idu nabolje.)

2)Jedno od obilježja države je i himna i musliman je dužan poštovati himnu države u kojoj živi u onoj mjeri u kojoj ona se ne kosi sa islamskim vjerozakonima.

Himna počinje sa izrazom "Bože" a Kur'an kaže:Naš Bog i vaš Bog je jedan Bog.Svi mi vjerujemo u jednog Boga, i kada se molimo Bogu molimo se Stvoritelju nebesa i zemlje.Musliman time kada se moli, moli se Bogu onako kako ga on shvata razumije i vjeruje, dok hriščanin se moli na svoj način.

3)Među Srbima ima i muslimana koji su čistih srpskih korijena i musliman po islamu treba želiti dobro ljudima.Kako da čovjek musliman moli Boga da da osim dobro narodu iz kojih potiče.

Da da Bog slogu, rod na njivama itd.Ljudi bolje je živjeti u državi koja je jedinstvena i jaka i pravedna a himna Srbije upravo počinje moljenjem Boga za pravdu, stoga ne vidim elemente islamofobičnosti.

4)Ovi naši igrači znate oni su po meni popularni i bitno je da o njima novine pišu.a kada pogledamo u njihovo ponašanje u evropi vidimo da su to na vagi morala promiskuitetne osobe do bola.Tu je alkoholizam,kurvaluk, kocka itd.a ovamo kada dođu to su istinski vjernici(al malo sutra9

Mislim da je taj momak trebao igrati za svoju državu i ispoštovati ugovor.Samim time bi imao ogromnu priliku da afirmiše sebe islam , i muslimane u državi u kojoj živi.Učinio je suprotno od toga.

Bog najbolje zna.

Isto ovo važi i za Srbe u Bosni koji navijaju ili igraju za neke treće države a ne za svoju matičnu državu.Sitni smo mi narodi a toliku buku pravimo.

Ето, Протагора, одговорио ти је муслимански теолог: српска химна не дискриминише и не вређа муслимане и њихова уверења. Мада, ваш атеистички комплекст тешко да ико у свету има.

Хвала Босанац. Сад ми је јасно да је у питању чисто политиканство, а не вера.

Подели на овим сајтовима

Остало је на претходној страни, а стварно мислим да је битно за расправу, макар да се затвори расправа око тога да ли се у земљама на које се по унутрашњем уређењу можемо угледати, захтева поштовање симбола државе у којој живимо, као и да ли је то санкционисано.

Ево шта каже линк:

Нема директну казну у федералном закону, али је свака држава у својим кривичним законима предвидела казне за то. Иначе је њихов систем такав да је много закона који се донесу на федералном нивоу само диспозитивне природе (без санкције), али се санкције касније додају у законима сваке државе. Просто због тога што би јединствене казне биле скоро немогуће донети, јер се поједина решења веома разликују у правним системима од државе до државе.

Вероватно да су били докони и смишљали оволики закон да би остао мртво слово на папиру. Американци су иначе познати као докони и непрактични људи који воле да компликују ствари.

This etiquette is as applied within U.S. jurisdiction. In other countries and places, local etiquette applies.

То значи да се федерални закон не може директно примењивати јер нема санкцију, али се законима сваке појединачне државе прописује санкција. Да ли ће неко добити ту санкцију, то већ зависи од процене у конкретној ситуацији, али казне се прописују.

Подели на овим сајтовима

Postovanje se ne moze zahtevati.

Добро. Али како онда да захтеваш права у држави (рецимо право на бесплатно школовање, лечење и сл.) ако симболе исте те државе не поштујеш?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...