Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

kad je toliko prirodno, zašto muškarci kji ne mastrbiraju doživljavaju poluciju?

Lako je prelomiti u glavi, ali zaustaviti spermatogenezu i nije baš lako, moraš da postiš ko vladika Nikolaj i monah Kalist... a meni baš do tih podviga i nije...

Ставити као најбољи одговор!

Подели на овим сајтовима

kad bude +Filaret i ja ću...

A svetitelja tipa vladike Nikolaja,ne treba slediti u Bogougodnom podvigu? Pri tom naravno da mislim na pojam greha i pobedu nad strastima,koje neki svetitelji nazivaju demonima a ne samo na masturbaciju...

I opšte bilo kakav razlog (greh ili ne) koji bi te naveo na svetiteljske podvige postaje bitan.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A svetitelja tipa vladike Nikolaja,ne treba slediti u Bogougodnom podvigu? Pri tom naravno da mislim na pojam greha i pobedu nad strastima,koje neki svetitelji nazivaju demonima a ne samo na masturbaciju...

I opšte bilo kakav razlog (greh ili ne) koji bi te naveo na svetiteljske podvige postaje bitan.

naravno da ne, jedan je tako sledio svtog Jovana Šangajsko pa ga je sveti Jovan na kraju terao da jede kobasice u sred posta.

Arogantan jesam ali ne baš toliko da sledim podvige vladike Nikolaja.

Подели на овим сајтовима

naravno da ne, jedan je tako sledio svtog Jovana Šangajsko pa ga je sveti Jovan na kraju terao da jede kobasice u sred posta.

Arogantan jesam ali ne baš toliko da sledim podvige vladike Nikolaja.

Ne poklapaju nam se termini. Govorim o tome da čovek treba slediti Božju svetost koju daruje onome koji je na putu Bogougodnog podviga a ne puko kopiranje,papagajščina svetiteljevog podviga.

Mada i ovo moje nekako prelazi u cepidlačenje ali eto...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kada smo već kod Onana, jeste li čuli za ove slike što su "procurele"?

znao sam da ne treba da se slikam u kupatilu :D

Подели на овим сајтовима

kad je toliko prirodno, zašto muškarci kji ne mastrbiraju doživljavaju poluciju?

Lako je prelomiti u glavi, ali zaustaviti spermatogenezu i nije baš lako, moraš da postiš ko vladika Nikolaj i monah Kalist... a meni baš do tih podviga i nije...

Ево ако баш морам, причам из личног искуства. Није тако. Кад је са главом у реду, онда и тело прати. А контам да су сви на форуму одавно укапирали да нит сам владика Николај нит сам монах Калист. А не причам ни само из личног примера.

Тако да је могуће, исто је као остављање пушења - једном кад сам са собом преломиш због чега нешто не треба и кад будеш са миром приступио томе, нећеш имати било каквих физичких последица.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево ако баш морам, причам из личног искуства. Није тако. Кад је са главом у реду, онда и тело прати. А контам да су сви на форуму одавно укапирали да нит сам владика Николај нит сам монах Калист. А не причам ни само из личног примера.

Тако да је могуће, исто је као остављање пушења - једном кад сам са собом преломиш због чега нешто не треба и кад будеш са миром приступио томе, нећеш имати било каквих физичких последица.

Док не схватимо зашто нешто не треба да радимо, што кажеш , преломило , не вреди. Ја колико сам успела да нађем заједничку нит, она је следећа: све што нам одузима слободну вољу и доводи у стање зависности јесте грех. Од убиства, лагања , преко мастурбирања, пушења до дрогирања. Принцип је исти. Ако не можемо да контролишемо понашање , мисли, ставове, ко је тај ко их контролише? Обзиром на могућ штетан исход, у већем или мањем степену, из прве или понављањем, свеједно, можемо да закључимо да од Бога није. А ако није од Бога, видите демона који се уселио и " предлаже"

Када заволимо наш грех, тј. Када нам је већ узета слободна воља по питању тога да ли желимо или не желимо да понављамо ту радњу, онда покушавамо да га оправдамо или прогласимо за врлину. А то радимо јер смо сувише слаби да се сами изборимо са демоном. А слаби смо када смо без Божије помоћи. А да се Богу молимо да нас избави и да сарађујемо са њим, да тако кажем, па истрпимо краткотрајно бешњење демона када му ускратимо послушност, ако имамо вере, проблем се решава најбрже могуће.

Окорели пушачи највише бране свој порок. Највише га мрзе избављени пушачи. Јер ствар јесте у принципу а не у чину, а све је од Бога дато или допуштено, а наше је да разумемо и разликујемо шта је Божија воља а шта није. Ни то није тешко... Господ нам је дао слободну вољу, дакле све чему не можемо рећи НЕ је проблем ако западнемо у понављање, не причам о дисању и слично.

Па по том принципу и коришћење инернета може бити грех, ако ја Морам да се улогу јем редовно и губим време које ми је Бог дао, иако сам желела да радим нешто друго.

И овај " аутокорект" има рогове, не да ми да пишем шта ја хоћу и прави ми граматичке грешке.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...