Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Pretpostavljam da pričamo o situaciji gde masturbacija postaje način života?

Neko pije da bi se napio a neko da bi nazdravio, tehnologija prerade alkohola je nastala i unapredjena u manastirima.

Svakako da je problem kada masturbacija postane nači života, ali je i problem kada se nameće ljudima patološka griža savesti, paklene muke i sl, što je kod nas najčešća pojava.

Не само када је начин живота, него и сама по себи, по мом мишљењу наравно, јер јој је смисао у супституцији односа који има другачији смисао, и који се тиме дупло срозава.

Мислим да нико овде није ни помишљао на те паклене муке и слично, али можда и није лоше да се нагласи да сматрам да је то нешто што пре свега штети теби самом и да је то довољна казна, без неких паклених мука и сличног.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ma ja ne razumijem zašto se odmah skreće u patologije. Rakija se može popiti i iz gušta, bez namjere da se opija, masturbirati se može zato što se ne može upražnjavati normalan seksualni odnos , a nagon je veliki. Šta je samim činom grešno uradio? Mislim ništa. Znači masturbaciju kao čin ne vidim kao grijeh ali ne sporim da se sa njom može otići u pogrešnom pravcu u kojem može zadobiti grešnu podlogu.

Не само ракија, поменуо сам и дрогу као супститут благодати и утехе. Не осуђујем ја оне који мастурбирају, само износим своје мишљење. Сматрам да је грех према себи због онога што сам већ написао, и да је грех према Богу јер пројављује неверу у неком степену и неспособност за трпљење.

Далеко од тога да ћу да се правим да сам нешто што нисам, само мислим да не можемо себе овако слабе поставити као мерило идеалног, јер ћемо онда врло лако све релативизовати.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не само када је начин живота, него и сама по себи, по мом мишљењу наравно, јер јој је смисао у супституцији односа који има другачији смисао, и који се тиме дупло срозава.

Мислим да нико овде није ни помишљао на те паклене муке и слично, али можда и није лоше да се нагласи да сматрам да је то нешто што пре свега штети теби самом и да је то довољна казна, без неких паклених мука и сличног.

sveje to diskutabilno, može da šteti i život bez onanije, u mnogo pravaca.

ne bi ja onaniju baš stavljao na neki visok pijedestal grehonih aktivnosti. da je tako lako kanalisati seksualne energije, onda ne bi se bavili ovim problemom.

Подели на овим сајтовима

Не само ракија, поменуо сам и дрогу као супститут благодати и утехе. Не осуђујем ја оне који мастурбирају, само износим своје мишљење. Сматрам да је грех према себи због онога што сам већ написао, и да је грех према Богу јер пројављује неверу у неком степену и неспособност за трпљење.

Sad oprosti, ali sta bi bilo tvoje resenje? Koje resenje bi ponudio onima koji masturbiraju, a nisu patoloski zavisni, niti im je to bilo kakav centar interesovanja? 

A sta bi porucio onima koji su u tome vec patoloski zavisnici?

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

sveje to diskutabilno, može da šteti i život bez onanije, u mnogo pravaca.

ne bi ja onaniju baš stavljao na neki visok pijedestal grehonih aktivnosti. da je tako lako kanalisati seksualne energije, onda ne bi se bavili ovim problemom.

Све има више страна. Кад причам о овоме, причам о неком идеалу, не о нашим слабим природама.

Подели на овим сајтовима

Све има више страна. Кад причам о овоме, причам о неком идеалу, не о нашим слабим природама.

da budemo savršeni kao Otac nebski :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sad oprosti, ali sta bi bilo tvoje resenje? Koje resenje bi ponudio onima koji masturbiraju, a nisu patoloski zavisni, niti im je to bilo kakav centar interesovanja? 

A sta bi porucio onima koji su u tome vec patoloski zavisnici?

Нисам ни позван нити довољно способан да дајем било какве савете у том правцу.

Подели на овим сајтовима

Нисам ни позван нити довољно способан да дајем било какве савете у том правцу.

Ali vrlo jasno iznosis svoje misljenje.. i dobro definises svoj stav po ovom pitanju, mora da postoji neko resenje po tvom misljenju? 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Ma jasno, fora i jeste u tom ne osuđivanju. Ja se na temu nisam ni uključio, ako si primjetio, kao apologeta masturbacije, već sam upao sa namjerom da dovedem u pitanje upravo to osuđivanje i olako kvalifikovanje nečega kao grešnog. iskreno najbliži sam onoj poziciji pop Zorana, kad je rekao da je nekima davao epitimije, a nekima ne za "istu" stvar, jer nikad nije ista stvar, grešnost se krije iza čina ne u samom činu.

• Волим 1

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Ali vrlo jasno iznosis svoje misljenje.. i dobro definises svoj stav po ovom pitanju, mora da postoji neko resenje po tvom misljenju?

Не универзално, макар не да ја знам. Могу да кажем да је решење труд, али то је опште решење за све слабости, ништа ново не бих рекао. Као и код сваке слабости, кад постанеш свестан да је неко понашање лоше по тебе из неког разлога, добијеш и вољу да издржиш труд који је потребан.

Подели на овим сајтовима

Не универзално, макар не да ја знам. Могу да кажем да је решење труд, али то је опште решење за све слабости, ништа ново не бих рекао. Као и код сваке слабости, кад постанеш свестан да је неко понашање лоше по тебе из неког разлога, добијеш и вољу да издржиш труд који је потребан.

Malo mi okolisas ovde, jer kroz tvoje komentare naslucujem da imas mnogo jasniji stav o tome sta je potrebno ciniti, a ne masturbirati. 

U svakom slucaju, hvala na odgovoru :)

Подели на овим сајтовима

sta je potrebno ciniti, a ne masturbirati. 

Па то је бар јасно... :))) 

Подели на овим сајтовима

Malo mi okolisas ovde, jer kroz tvoje komentare naslucujem da imas mnogo jasniji stav o tome sta je potrebno ciniti, a ne masturbirati. 

U svakom slucaju, hvala na odgovoru :)

Нема универзалног решења. Нешто што ради з мене можда неће и за тебе.

Али корен свега је да неко понашање видиш као штетно, да преломиш у глави да јесте штетно. Без тога је сваки напор бесплодно мучење осуђено на пропаст. Кад преломиш сам са собом, онда ћеш лако да дођеш до тога да престанеш, дође ти природно.

Подели на овим сајтовима

Кад преломиш сам са собом, онда ћеш лако да дођеш до тога да престанеш, дође ти природно.

А неко никад не "преломи", а "то" не ради, а "зову" га тако... Шта ћемо са таквима? :)))

П.С. Шалим се мало, дошло ми... Не замерите... 

Подели на овим сајтовима

Али корен свега је да неко понашање видиш као штетно, да преломиш у глави да јесте штетно. Без тога је сваки напор бесплодно мучење осуђено на пропаст. Кад преломиш сам са собом, онда ћеш лако да дођеш до тога да престанеш, дође ти природно.
 kad je toliko prirodno, zašto muškarci kji ne mastrbiraju doživljavaju poluciju?

Lako je prelomiti u glavi, ali zaustaviti spermatogenezu i nije baš lako, moraš da postiš ko vladika Nikolaj i monah Kalist... a meni baš do tih podviga i nije...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...