Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

https://www.facebook.com/536691596506382/videos/554511588057716/

:) zato ne valja da smo previse siti,da nam je uvek toplo,i da nam nikad nista ne fali vec imamo i vise od potrebnog.Stara izreka kaze ako ti je sve potaman stavi kamen u obucu da te zulja.Da ne  bi zavrsio kao ovi prolaznici.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Верујте Богу Нашем Спаситељу и ничега се не плашите, јер непријатељ може да нас уплаши. Он је снажан, али није свемоћан.

Архимадрит Јован

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Бог нам је дао пар ушију и само једна уста да би смо слушали двоструко више него што причамо.

Светогорска поука.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

У најтужнијим, најнеутешнијим тренуцима Господ је са нама: са њиме ћу бити у невољи (Пс. 90, 15). А ми мислимо – не, Бог нас је оставио. О, неизрецива је власт Бога нашег над срцима нашим! Мајка није кадра да потпуно привуче срце наше љубави својој, док га Господ привлачи светим Тајнама и молитвом.

св.Јован Кронштатски

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Господ је имао дрвени крст и златно срце, а сада многи имају златан крст и дрвено срце.

Подели на овим сајтовима

" Ако немаш кога да питаш, а не знаш шта да радиш, ти питај мало дете и оно ће ти дати одговор. Господ ће рећи кроз њега шта треба да радиш. "

Старац Сава Рукумијски

Подели на овим сајтовима

'Чувај душу своју, брате, то је једина имовина твоја, све друго није твоје, све мораш оставити кад ти позив с неба дође, само ћеш душу своју понети и на суд Божији изнети, да се види каква је, да ли је црна или бела, и каква су јој дела. Пери душу молитвом и постом и милостињом као што переш кошуљу твоју.

Свети владика Николај Велимировић

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Повређени страстима, човече, шта ти је неопходно? "Живот", кажеш ти. Око чега се паштиш? "Око живота". Међутим, да ли ти живиш правим животом? Разум и искуство присиљавају да се каже: "Не". Дакле, шта чини твој живот? Разум и искуство ми говоре: "Вера, нада и љубав". Живот наше душе је Бог, жива вера у Њега и љубав према Њему, љубав према нама сличним људима. Они су покој и ширина мога срца. Без њих ја сам мученик греха, роб и заточеник страсти, услед чега мој живот пролази у тузи и тескоби.

Ја се и овде одмарам у Христу и са Христом. Како, дакле, да не верујем да ме и после смрти у Њему очекује вечни покој након борбе са земаљским непријатељима! Мени је и овде без Христа тешко, мучно. Како, дакле, да не верујем да ће ми тамо без Њега бити још мучније, уколико ме коначно одгурне од свога лица! На тај начин, овдашње стање наших душа унапред оцртава будуће. Будуће ће бити продужетак садашњег унутрашњег стања: једино ће се променити његов степен. За праведнике ће се оно претворити у пуноту вечне славе, а за грешнике - у пуноту вечних мука.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ако паднеш у какав грех, искористи то одмах да видиш и спознаш своју немоћ. Бог ти је зато и допустио да паднеш да би упознао своју слабост.

Свети Никодим

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Бриге замагљују душу

Бриге о свакодневним стварима као магла прекривају мисаони хоризонт душе, помрачују очи срца и свезују душу. Стога се немој узнемиравати ни око чега, него, према поуци духовног апостола, сву своју тугу и бригу положи на Господа. Не губи време: То је најава нових и већих доброчинстава Господњих према теби!

Св. Јован Кронштатски

http://www.prijateljboziji.com/Pouka-dana/2016-01-16/26.html

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Срце које је испуњено мраком не може истински да доживи лепоту; срце које је испуњено светлошћу не може а да је не доживи.

О. Стефан Фримен

Подели на овим сајтовима

Не треба нам мајка да се задовољава само тиме што ће руком помиловати своје дете, него треба му истовремено пружи и миловањем молитвом.

Старац Порфирије.

Подели на овим сајтовима

Истинско смирење

Старац Пајсије Светогорац

Када те други понижава, и ти то прихваташ ето тада имаш право смирење, због тога што је право смирење – смирење на делима а не на речима. Једном је свети Козма Етолски упитао људе који су се окупили око њега: „У коме од вас нема гордости?“ – „У мени“ – рекао је један човек. „Ходи овамо, ти у којем нема гордости – рече свети Козма. „Одрежи један брк и тако изађи“. „Е, не могу то урадити“ – одговорио је овај. „Онда у теби нема смирења“, - рекао му је светитељ. Овим је свети Козма хтео рећи да је потребно делатно смирење.

http://www.prijateljboziji.com/Pouka-dana/26.html

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...