Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

Sveti oče Spiridone, moli Boga za nas! ❤Screenshot_20191225-172437_Chrome.jpg

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

M.FACEBOOK.COM

"Свети Никола је велики светац. Господ му је дао власт да може човеку живот...

Подели на овим сајтовима

Ево још једне мале тајне. Да би успео у животу, треба да престанеш да журиш. Журба уништава садашњи тренутак, душа се кида од узнемирености, а време свакако одлази у неповрат. Што је потребно, стићи ћеш да урадиш. Остало, како Бог заповеди. Тако ћеш праву радост наћи у сваком тренутку који пролази. Сваки тај тренутак представља додир са вечношћу, уколико је душа свим срцем отворена према вечном Богу.

Бог ће дати то што нам је потребно. Не брини за сутра, живи за данас. Радуј се томе што имаш и не мучи себе због нечега што немаш. Бог ће ти дати оно што ти је неопходно. Ако би дао више од потребног, ти би постао гори него што јеси.

В.Духањин

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Хришћани су досадни са тим причама о демонима. Ако желим да се преједам, напијам, блудничим, крадем, итд, нису ми демони криви за то већ моја жеља.

Др. Зоран Јелисавчић

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ИГУМАН СИЛУАН ТУМАНОВ - ПРИЧЕСТ

Не може се често причешћивати, говоре, прећи ће вам у навику. Изгубићеш поштовање. Да, вероватно је тако.
Зато:
Не можете се често молити –навикнућеш се. Изгубићеш поштовање.
Не можете ићи често у храм – навикнућеш се. Изгубићеш страх Божији.
Да, и уопште. Не треба се често виђати са женом – навикнућеш се. Нестаће љубав.
Родитељи не треба да уживају пажњу - навикнуће се, нестаће однос са уважавањем.
Деца треба да се промене или да се сретну са њима четири пута годишње и за Дан анђела, и на то ћеш се навићи.
Често дисање није потребно – навикнућеш се.
Често нема потребе – четири пута годишње и на Ускрс! Ох! На Ускрс исто не може. Значи на дан анђела само. А, ОНДА СЕ ИЗГУБИ БЛАГОДАРНОСТ БОГУ ЗА ХЛЕБ НАСУШНИ.
А пити уопште једном годишње! И онда ћеш изгубити жеђ!
ТАКО ДА, МОЖДА,НИЈЕ ЛОШЕ – НАВИКНУТИ СЕ НА ДОБРО?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Пре свега, трагање за Богом није циљ. Циљ је сусрет са Богом. Трагање за Њим је пут. Са друге стране, пут углавном уређује Бог, не толико ми. Он се креће према нама кроз догађаје, шансе, људе, знаке, итд. Ми чекамо сусрет и једноставно стражимо. Оно што треба да чинимо је да имамо отворене очи и да Га препознамо. Сусрет са Богом није наш успех, већ општење у Његовој благодати. Зато и то искуство није вођено гордошћу већ још већим смирењем.
Припрема за сусрет почиње борбом прочишћења, дакле са ослобођењем од страсти, уништењем егоизма, стицањем врлина, јачањем вере и миром у помислима. Следи просветљење ума, и затим, јединство у заједници са Богом. Ми се боримо за ово прво, а све друго је Божији посао. То је непрекидни пут пада и васкрсења. Благословени пут!

Из књиге
„Ако постоји живот, желим да живим“
митрополита месогејског Николаја Хаџиниколауа

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

On 31.12.2019. at 21:49, JESSY рече
Хришћани су досадни са тим причама о демонима. Ако желим да се преједам, напијам, блудничим, крадем, итд, нису ми демони криви за то већ моја жеља.

Др. Зоран Јелисавчић

Hm, kakva izjava... 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Св. Игнатије пише: „Немој, вољени брате, мислити да је заповест о љубави према ближњем тако блиска нашем палом срцу: заповест је духовна, а нашим срцем су завладали тело и крв, заповест је нова, а наше срце је старо."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...