Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 2 часа, sanja84 рече

Braco, nepraktičan si. 

Шта ћеш не можемо бити сви мултипрактике.

Само немој општа места, него у својој практичности одговори на конкретна питања. Прозовеш и онда се покријеш мудрошћу општег места.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Шта ћеш не можемо бити сви мултипрактике.

Само немој општа места, него у својој практичности одговори на конкретна питања. Прозовеш и онда се покријеш мудрошћу општег места.

U vezi čega? Nikolaj japanski je pričešćivao i blagoslovio japansku vojsku. Zapamtila sam to, jer je neobično. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, ekdikos_apomahis рече

Бомба коју возе у неком камиону, монаси да оду у СПА центар, полако сестро, није баш да све то тако иде.

Политичка неслагања нису разлог за црквене осуде и подјеле...

Ne, ne voze monasi nuklearnu bombu u spa centar, nego je patrijarh moskovski blagoslovio rat između jednog dela svoje pastve sa drugim delom svoje pastve. I nije čudno da se Ukrajinski deo ljuti. Ima tamo polovina stanovništva koji nisu nacisti, već samo kao naši žuti. Iritantni i prevareni, jer misle da ih zapad voli. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, sanja84 рече

U vezi čega? Nikolaj japanski je pričešćivao i blagoslovio japansku vojsku. Zapamtila sam to, jer je neobično. 

У вези тога да ме испрозиваш да сам следбеник црквених вођа. Па ћутиш кад питам којих. Опет питам којих?

Па кад ти се каже да је раскол (кога у овом случају нема нити ће га бити јер су сви свесни околности) већи проблем од рата ти кренеш за неком другом причом која нема везе са конкретним питањима не би ли одржала "брига о људима" наратив.

И сада настављаш истим темпом, јер самовољно проглашавање аутокефалије  није исто што и причешћивање своје пастве у војсци у ратном стању. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, sanja84 рече

blagoslovio rat između jednog dela svoje pastve sa drugim delom svoje pastve. I nije čudno da se Ukrajinski deo ljuti

Само тако настави, запослиће те на ЦНН.

Ово је рат против нациста а не против Украјинаца. Азов добрим делом и  Зеленски нису чак ни Епимафијева паства. Једни пагани а Зеленски „све што што треба" изгледа.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс па Кирила.. Пошто си већ рекао да сам кандидат за ЦНН. 

Рекао си да је раскол гори од рата, и ја сам ти навела пример свеца који је био у расколу... Шта ти је остало нејасно? 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, sanja84 рече

@Вилер Текс па Кирила.. Пошто си већ рекао да сам кандидат за ЦНН. 

Рекао си да је раскол гори од рата, и ја сам ти навела пример свеца који је био у расколу... Шта ти је остало нејасно? 

То је твој поглед на свет. Као што је Николај Јапански причешћивао православне Јапанце, војнике, тако је и Патријарх Кирил стао уз свој народ. Природно Загранична Црква је дала светце али то не значи да је раскол ништа. И треба увек гледати узроке и околности. 

Јеси кандидат је видим да водиш "бригу о Украјинцима" а ниђе те није било да водиш бригу о Русима у Домбасу. 

Опет ти цртам је ово рат против наци пагана и нато пакта. 

Нико нема право да осуђује митрополита Онуфрија, верујем да су га ови ужано притисли.

Сад прочитај све опет.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вилер Текс рече

То је твој поглед на свет. Као што је Николај 

Јеси кандидат је видим да водиш "бригу о Украјинцима" а ниђе те није било да водиш бригу о Русима у Домбасу. 

A ti pratiš moje rad i delo pa znaš da nisam osuđivala rat u Donbasu. 

Подели на овим сајтовима

@ekdikos_apomahis pazi, što se Kirila tiče, stvar je specifična zbog toga što je on nadležan i u Ukrajni i patrijarh i Ukrajincima. Eto, tu je kvaka. Zadužen je direktno i za njih, tako da je i to njegov narod. Govorim o većini ljudi, koji nisu fašisti, čija su deca prinudno mobilisana i koji ratuju, ni krivi, ni dužni. 

Подели на овим сајтовима

Meni je bilo onako bezveze video. Ide dron oko sela, ono celo selo ruševina, paljevina i jedino crkva nerazrušena, ništa joj ne fali. Nekako mi čudno to. Narod koji se toliko boji Boga,da ne dira u crkvu, a ostatak sela, ljudstva... 

I izjava bolje rat nego raskol. Taj fakt mi je nerazumljiv, ne znam da li me razumete... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...