Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Па овде се већ на 700 страна спрдају са ратом, нико да приговори...

Dobro, Romejac ima svoj stav o ovom sukobu koji se recimo tebi ne svidja, i ta razlika je sasvim u redu, svako ima svoje. Ali da se ovde bilo ko sprda sa ratom, a narocito on - to vec pomalo prelazi u uvredu svih nas koji ucestvujemo na temi.

Ili si mislio na nekog drugog konkretno? Ako jesi, ne bi bilo lose da kazes na koga, jer je dosadasnji tok teme sve, samo je svetlosnim godinama daleko od sprdanja, Boze prosti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И ко Ромејац... :)

Do sad se cca 90+ % vesti koje je postavio pokazalo potpuno tacnim, da ne govorim o video materijalu koji je sam po sebi jasan.

Cisto me zanima sta mu tacno zameras, jer ja pratim temu od pocetka i ispada da sam zmurao na jedno oko sve vreme...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Православни Украјинци бране своју земљу - парламент одобрио позив додатних резервиста за заштиту границе.

big.jpg

http://www.kyivpost.com/content/ukraine-abroad/reuters-ukraine-votes-to-call-up-more-military-reserves-to-protect-border-357310.html

Крим је Украјина!

Православни Украјинци се боре на страни Православних Руса у Новорусији, а не на страни секташко-унијатско фашистичке хунте.

Али, видим да се спрдаш на рачун других људи који гину, тако да је излишно теби говорити.

Подели на овим сајтовима

Па овде се већ на 700 страна спрдају са ратом, нико да приговори...

Што се мене тиче, већ било.

Не бих да кажем да измишљаш, али да си ти икад осетио рат не би се тако спрдао са тим. 

А ако си ипак осетио рат, а спрдаш се са тим, онда стварно не знам шта да ти кажем.

Подели на овим сајтовима

Људи гину, жене и деца гину а ти се спрдаш , то није ни људски ни хришћански . Не дај Боже да рат закуца на твоја врата , шта би онда говорио ? Мада, ваљда је то у Америци нормално .

Америка изазвала рат, а амерички грађани се спрдају на рачун људи који гину. Али нека, тиме само показују своје право, антихришћанско лице.

Подели на овим сајтовима

Do sad se cca 90+ % vesti koje je postavio pokazalo potpuno tacnim, da ne govorim o video materijalu koji je sam po sebi jasan.

Cisto me zanima sta mu tacno zameras, jer ja pratim temu od pocetka i ispada da sam zmurao na jedno oko sve vreme...

Па и све што сам ја написао је потпуно тачно, не знам шта ми замерају...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Америка изазвала рат, а амерички грађани се спрдају на рачун људи који гину. Али нека, тиме само показују своје право, антихришћанско лице.

Има ли овде неки амерички грађанин?

Баш би волео да се упознамо...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Секташи се моле за Кличка и Порошенка:

Ето сада се види полако ко је све на страни хунте. Док Православни Руси у Новорусији носе барјаке са Ликом Христовим, боре се за Православну Веру и своја огњишта, кијевска хунта ужива подршку секташа и унијатских нео-фашиста. Избор је ту, за Православног Хришћанина, бар по мени лак.

Подели на овим сајтовима

Има ли овде неки амерички грађанин?

Баш би волео да се упознамо...

ПА ти. :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Аеродром код Доњецка је још увек под блокадом. Иако се хунта приближила граду са стране аеродрома (наслања се на северозападно предграђе), нису успели да се пробију до својих трупа. Новоруси процењују да на аеродрому има око 100 војника који више немају тешко оружје (вероватно је да су потрошили муницију за њега). Моја претпоставка је да они не контролишу цео аеродром већ да су се сконцентрисали на главну зграду (унутар зграде) а да је велика писта као и околина аеродрома у ствари ничија земља (ово је моје мишљење).

Подели на овим сајтовима

У Лисичанску и Северодоњецку остао је део јединица новоруса. Они су одбили наређење команданта да се повучу и сада се тамо воде борбе. Постоји снимак од хунтине стране на Јутјубу где је приказан ухваћени неки козачки командант. Колико год да је напуштање ова два града емотивни ударац за борце, толико је останак у блокираном граду, без могућности снадбевања трупа, ирационалан потез. Прво јасно је да ће на крају изгубити, а у међувремену град ће доживети још већа разарања и цивилне жртве...

Валериј Болотов (председавајући ЛНР) издао је наредбу да се као примарни циљ разблокира Лугањск, а као други циљ да се помогне борцима који су одбили да се евакуишу из Лисичанска и Северодоњецка и да се ако има изгледа разблокирају ови градови...

Прва наредба је реална и постоји могућност да се изврши (мада се мора признати да то не би било ни мало лако учинити). Други циљ је (по мом мишљењу) неостварив. Првенствено јер је за то потребна већа количина борбене техника, као и људства, што у овом трену новоруси немају. У том случају то би била у до садашњем току рата највећа битка...

Подели на овим сајтовима

Новоруске јединице заузеле су насеља Кожевно и Червонаја Зора на граници са Русијом. На потезу Кожевно - Дмитровка - Червоноја Зора окружена је хунтина 25. бригада... 

Подели на овим сајтовима

Хунта је донела одлуку да забрани Комунистичку Партију Украјине... Комунисти су једини на заседањима хунтиног парламента критиковали понашање хунте у Донбасу...

Срећа: опозиција је забрањена

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...